פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 626 בתים ,  03:48, 26 ביולי 2012
'''אביסל יידישקייט''' (= קצת יהדות) הינו מדור שבועי אותו כתב הרב [[שמעון בן ציון אייזנבך]] בעיתון מקומי של העיר. המדור הביא מושגים ביהדות וב[[חסידות חב"ד]]. בחודש [[אדר]] [[תשנ"א]] נסע הרב אייזנבך לרבי והראה לו דוגמאות מהמדור. הרבי הורה לכורכם בספר ולהפיצם. ב[[כ' מנחם אב]] [[תשנ"ב]] הוציא הרב אייזנבך את הספר, בהוצאת בית חב"ד אילת.
==חינוך חסידי באילתמוסדות חב"ד אילת== ברבות השנים הצטרפו לפעילות בעיר גם הרב ברוך לבקיבקר והרב שמעון איינזבך, במטרה להרחיב את מעגל שיעורי התורה בעיר.
===גני ילדים=== בשנת [[תש"נ]] נפתח המוסד החב”די בעיר גן הילדים החב"די הראשון בדמות גן ילדים.
לאחר פניה לאגף אגף החינוך בעירייה, קיבלו הקצה לגן מבנה עבור שסיפק מענה לפעילות הגןולילדים השוהים בו. החינוך המוצלח בגן שהצליח מעל המשוערחב"ד גרר התעניינות והתלהבות בקרב התושבים, גרר לפתיחת ובשנת הלימודים הבאה נפתח גן נוסף.
פתיחת בית הספר היתה מתבקשת מאליה כהמשך לגני הילדיםבמשך השנים נפתחו גני חובה וטרום חובה נוספים וכיום ישנם באילת שישה גני חב"ד.
גורמים במינהל החינוך הדתי בעירייה התנגדו לפתיחת ===בית ספר חב”ד, מחשש לתחרות. העירייה צידדה בעמדת המינהל לחינוך הדתי בעיר שלא לפתוח את בית הספר. בפני הרב גליצנשטיין נערמו בעיות גדולות בדרך לקבלת רשיון להקמת בית הספר. לא היתה ברירה אלא לחשוב על כיוון של מוסד חינוך מוכר לא רשמי. חב"ד===
בשנותיו הראשונות של שנתיים לאחר פתיחת הגן החב"די הראשון הורגש צורך לעלות שלב ולפתוח בעיר גם בית הספר עדיין לא היה מבנה קבוע ולכן התארחו במרתף ביתו של הרב העכט. הרבנית העכט היתה המורה לכתה א’, והרב ברוך לבקיביקר היה המורה לכתה ב’ספר יסודי ברוח חב"ד.
בשנת [[תשמ"ח]] קיבלו שטח לבנות עליו את גורמים במינהל החינוך הדתי בעירייה התנגדו לפתיחת בית ספר חב”ד, מחשש לתחרות. מיד לאחר מכן החלה בנייה של מרכז חב”ד באילת שהסתיימה ימים ספורים לפני פתיחת העירייה צידדה בעמדת המינהל לחינוך הדתי בעיר שלא לפתוח את בית הספר, והרב גליצנשטיין נאלץ לפתחו את שנת הלימודים הראשונה כ'מוסד חינוך מוכר לא רשמי'.  בשנותיו הראשונות של בית הספר עדיין לא היה מבנה קבוע ובית הספר שכן במרתף ביתו של הרב העכט. הרבנית העכט היתה המורה לכתה א’, והרב ברוך לבקיביקר היה המורה לכתה ב’.  בשנת [[תשנ"ד]]. אז , כשהסתיימה בנייתו של בניין בית חב"ד, עברו הילדים התלמידים ללמוד בבניין החדש שהיה מרווח יחסיתבית חב"ד המרווח.
מאז נוספה כל שנה כתה, ויחד עמה הגיע גם זוג חב”די חדש לעיר כדי לשמש כצוות הוראה ופעילות.
כיום לומדים בבית הספר כ-150 תלמידים/ות. בית הספר עצמו שוכן בשטח רחב ידיים המכיל מבנים, מגרשים ומדשאות וכיתות מרווחות. ==בית חב"ד המרכזי== בשנת [[תשמ"ח]] קיבלו שטח לבנות עליו את בית חב”ד. מיד לאחר מכן החלה בנייה של מרכז חב”ד באילת שהסתיימה ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים [[תשנ"הד]], התפתחה קהילת . במהלך השנים התרחבה הפעילות והמקום נהיה צר מהכיל את הפעילות הגדולה. בסיוע נדיבים ובעזרה מעיריית אילת הורחב שטח בית חב"ד והחלה לשגשג באופן לא צפויונוספה עוד קומה לבניין. המוסדות במקום החלו להתנהל ביד רמה על ידי מקורבי  בבניין מתקיימים מידי יום מנייני תפילות, בית תבשיל המעניק בכל יום מנות חמות לנזקקים, ספריית קריאה לילדים וחדר אוכל גדול המשמש גם כאולם שמחות. את הבניין מנהל בהצלחה מנהל בית חב"ד בעלי תשובה נמרצים, וכן על ידי מתנדבים אשר למרות שלא זכו לקבל על כך הנחיה מהרבי נרתמו לפעול במלא עוזםהרב מענדי קליין.
==יהדות תיירותית==
589

עריכות