ספר התניא: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 144 בתים ,  21 במרץ 2011
(עם כל הכבוד, יש כבר קישור בערך)
שורה 53: שורה 53:


===השפעתו===
===השפעתו===
ספר התניא השפיע השפעה מכרעת על האמונה היהודית. עד הבעש"ט היו דעות גדולי ישראל חלוקות בענין אופן השגחתו של הקב"ה על עולמו. הבעש"ט חידש שההשגחה של הקב"ה הינה [[השגחה פרטית]] על כל פרט ופרט ביקום. אדמו"ר הזקו, בהסבריו השכליים הפיץ אמונה זו בכל קהילות ישראל. השפעתו היתה רבה כל כך עד שאפילו תלמידו של הגר"א, ר' חיים מוולוז'ין, לא סבר כרבו "השגחה פרטית" שבאה ככל הנראה בעקבות לימודו בתניא{{הערת שוליים|ספרו 'נפש החיים' כותב ר' חיים מוולוז'ין שהאמת כשיטת החסידות בענין [[צמצום לא כפשוטו]]}}.
לספר התניא השפעה רבה על האמונה היהודית. עד הבעל שם טוב היו דעות גדולי ישראל חלוקות בענין אופן השגחתו של הקב"ה על העולם. הבעל שם טוב חידש שההשגחה של הקב"ה הינה [[השגחה פרטית]] על כל פרט ופרט ביקום. אדמו"ר הזקן הסביר והפיץ זאת בקהילות ישראל. השפעתו הגיע עד לתלמידי [[הגר"א]]. אחד מהם, ר' [[חיים מוולוז'ין]], הושפע מדעתו של אדמו"ר הזקן ולא סבר כרבו בעניין ה"השגחה פרטית"{{הערת שוליים|ספרו 'נפש החיים' כותב ר' חיים מוולוז'ין שהאמת כשיטת החסידות בענין [[צמצום לא כפשוטו]]}}.
   
   
כיום נחשב הספר לספר יסוד בעבודת ה' וברחבי העולם כולו נמסרים שיעורים בספר זה ליהודים מכל הגוונים; חסידים, ליטאים ואף כאלה שאינם מגדירים עצמם כשומרי תורה ומצוות. העיון בספר התניא והתפיסה הייחודית שלו, משפיעה על חייהם של אנשים ובעיקר להתחזקות בשמירת התורה והמצוות.
כיום נחשב הספר לספר יסוד בעבודת ה' והוא נלמד בעולם כולו ללא קשר לחסידות חב"ד. התפיסה הייחודית של התניא, משפיעה על חייהם של אנשים, מחזקת אצלם את המודעות העצמית וגורמת לרוב גם להתחזקות בשמירת התורה והמצוות.


===לימודו===
===לימודו===