רפאל נחמן לבנוני – הבדלי גרסאות

גג (שיחה | תרומות)
מ קטגוריה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:רפאל לבנוני.jpg|ממוזער|250px|הרב לבנוני]]
[[קובץ:רפאל לבנוני.jpg|ממוזער|250px|הרב לבנוני]]
הרב '''רפאל נחמן לבנוני''' (יליד שנת [[תשנ"ו]], 1996) הוא משלוחי הרבי ל[[טבריה]].
הרב '''רפאל נחמן לבנוני''' (נולד בשנת [[תשנ"ו]], 1996) הוא משלוחי הרבי ל[[טבריה]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
שורה 7: שורה 7:
למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]] ו[[תומכי תמימים מגדל העמק]] כשלאחר מכן למד שנה נוספת בסניף של ישיבת מגדל העמק אשר ב[[טבריה]].
למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]] ו[[תומכי תמימים מגדל העמק]] כשלאחר מכן למד שנה נוספת בסניף של ישיבת מגדל העמק אשר ב[[טבריה]].


לקראת שנת הלימודים [[תשע"ז]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ונותר ללמוד בישיבה כחצי שנה נוספת לאחר סיום שנת הקבוצה.
לקראת שנת [[תשע"ז]], נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית 770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ונותר ללמוד בישיבה כחצי שנה נוספת לאחר סיום שנת הקבוצה.


בהגיעו לגיל נישואין התחתן עם רעייתו בת הרב [[יחיאל מאיר הלפרין]] מן העיר חולון, לאחר החתונה הצטרף לשלוחי הרבי ב[[טבריה]] ראש כולל ללימוד חסידות בעיר{{הערה|[https://chabad.info/news/615466/ השלוחים החדשים לעיר טבריה]}}{{הערה|[https://col.org.il/news/126460 קבלת פני השלוחים החדשים לעיר]}} כשבמקביל הוא שימש נו"נ בישיבת [[תומכי תמימים טבריה]], עד לשנה"ל ה'תשפ"ה.
בהגיעו לגיל נישואין, נשא את בת הרב [[יחיאל מאיר הלפרין]] מ[[חולון]], לאחר החתונה הצטרף לשלוחי הרבי ב[[טבריה]] ראש כולל ללימוד חסידות בעיר{{הערה|[https://chabad.info/news/615466/ השלוחים החדשים לעיר טבריה]}}{{הערה|[https://col.org.il/news/126460 קבלת פני השלוחים החדשים לעיר]}} כשבמקביל הוא שימש נו"נ בישיבת [[תומכי תמימים טבריה]], עד לשנת הלימודים [[תשפ"ה]].


==שיטת הלימוד==
==שיטת הלימוד==
הרב לבנוני ידוע בידיעתו הרחבה ב[[תורה]] בסוגיות הישיבתיות ובלימודי ההלכה.
ידוע בידיעתו הרחבה ב[[תורה]] בסוגיות הישיבתיות ובלימודי ההלכה.


חלק נכבד מלימודו מוקדש להלכות מקוואות בהם הוא בקי למן ההלכה הפסוקה ועד כדי הנהגתה למעשה; לא פעם הגן על כבוד ליובאוויטש נגד אלו שבהבנתם המוטעית טענו לחלוק על שיטת בור ע"ג בור{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/668340/ הרב לבנוני "דע מה שתשיב" לקושיות ר"י הר ברכה]}}.
חלק נכבד מלימודו מוקדש להלכות מקוואות בהם הוא בקי למן ההלכה הפסוקה ועד כדי הנהגתה למעשה; לא פעם הגן על כבוד ליובאוויטש נגד אלו שבהבנתם המוטעית טענו לחלוק על שיטת בור ע"ג בור{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/668340/ הרב לבנוני "דע מה שתשיב" לקושיות ר"י הר ברכה] {{אינפו}}.}}.


{{קצרמר|אישים}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:לבנוני, רפאל נחמן}}
{{מיון רגיל:לבנוני, רפאל נחמן}}