והיה ביום ההוא – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
ניגון '''והיה ביום ההוא''' הווא ניגון שיצא לאור לראשונה על ידי מקהלת "[https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%97%D7%99_%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%9E%D7%99 פרחי מיאמי]", והי' מושר בקביעות על ידי השליח הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]], וכיום הוא חלק מניגוני חב"ד.
ניגון '''והיה ביום ההוא''' הווא ניגון שיצא לאור על ידי מקהלת "פרחי אגודת ישראל", והי' מושר בקביעות על ידי השליח הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]], וכיום הוא חלק מניגוני חב"ד.


== הסטוריה ==
== הסטוריה ==
הניגון יצא לאור על ידי מקהלת [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%97%D7%99_%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%9E%D7%99 פרחי מאימי] והוא על תיבות הפסוק ב[[ישעיהו הנביא|ישעי']] המובא ב[[תפילת מוסף]] ב[[ראש השנה]] המדבר על [[ביאת משיח]]:
הניגון יצא לאור לראשונה  באלבום "יבנה המקדש" על ידי מקהלת "פרחי [[אגודת ישראל]]" בהנהלת ר' [[אלי ליפסקר|אלי ליפסקער]], והוא על תיבות הפסוק ב[[ישעיהו הנביא|ישעי']] המובא ב[[תפילת מוסף]] ב[[ראש השנה]] המדבר על [[ביאת משיח]]:
[[קובץ:גרשון מענדל התאחדות.jpg|ממוזער|השליח המפורסם הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]]]]
[[קובץ:גרשון מענדל התאחדות.jpg|ממוזער|השליח המפורסם הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]]]]
{{ציטוט|תוכן=היה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים בארץ אשור והנדחים בארץ מצרים והשתחו לה' בהר הקדש בירושלים.|מקור=ישעי' כז, יג.}}
{{ציטוט|תוכן=היה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים בארץ אשור והנדחים בארץ מצרים והשתחו לה' בהר הקדש בירושלים.|מקור=ישעי' כז, יג.}}




[[שליח|השליח]] הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]] חיבב מאד את הניגון, והי' שר אותו בקביעות בעת [[התוועדות חסידית|התועדוית חסידים]], בדביקות רבה כדרכו.


אף על פי שהניגון אינו [[ניגוני חב"ד|ניגון חב"די]] רשמית, כיום הניגון הפך לחלק בלתי נפרד מניגוני חב"ד. ובקהילות רבות נוהגים לנגנו בתפילת המוסף של ראש השנה.
[[שליח|השליח]] הרב [[גרשון מענדל גרליק|גרשון מענדל גארליק]] חיבב מאד את הניגון, והי' שר אותו בקביעות בעת [[התוועדות חסידית|התועדויות חסידים]], בדביקות רבה כדרכו.
 
אף על פי שהניגון אינו [[ניגוני חב"ד|ניגון חב"די]] רשמית לכאורה, הניגון הפך במשך השנים לחלק בלתי נפרד מניגוני חב"ד. וכיום נוהגים בהרבה קהילות [[אנ"ש]]<nowiki/>לנגנו בתפילת המוסף של ראש השנה.


== קישורים חיצונים ==
== קישורים חיצונים ==