מרדכי קנלסקי – הבדלי גרסאות

חלקי
שורה 7: שורה 7:
ב[[אדר]] [[תש"ל]] עלתה משפחתו לארץ והתיישבה בשכונת [[נחלת הר חב"ד]].
ב[[אדר]] [[תש"ל]] עלתה משפחתו לארץ והתיישבה בשכונת [[נחלת הר חב"ד]].


ב[[תשרי]] [[תשל"א]] נסע לראשונה לרבי, הוא נכנס ל[[יחידות]] עם אביו, לאחר כעשר דקות בהן שוחח הרבי עם אביו על [[רוסיה]] פנה אליו ושאלו לשפה אותה דובר, הרב קנלסקי השיב: "אידיש". הרבי שאלו איזו גמרא הוא לומד ומשנענה פרק החובל שאלו מספר שאלות על הגמרא, לאחר מכן אמר לו הרבי: "שמעתי שאתה לומד [[שינון תניא בעל פה|תניא בעל פה]], אמור כעת את פרק ד'". הוא בתגובה חזר בפני הרבי חלק מהפרק. לאחר מכן שאךו הרבי אם לו ציצית ומהי כמות החוטים בכל כנף ובסך הכולל של ארבע הכנפות, כששאלו הרבי מה מסמל המספר 32 השיב בתנועת יד שאינו יודע, הרבי השיב לו שבזכות לבישת הציצית זוכים ללב טוב, יהודי, וחסידי, הרבי ברכו בלב טוב, יהודי וחסידי. את ברכתו כפל הרבי{{הערה|לשון הרבי: "אז מטראגט ציצית, האט מען א גוטע הארץ, א יידישע הארץ, א חסידישע הארץ, דער אויבערשטר זאל העלפן זאלסטו האבן א גוטע הארץ, א יידישע הארץ, א חסידישע הארץ. [= כשלובשים ציצית יש לב טוב, לב יהודי, לב חסידי. הקב"ה יעזור שיהיה לך לב טוב, לב יהודי, לב חסידי.}}.
ב[[תשרי]] [[תשל"א]] נסע לראשונה לרבי, הוא נכנס ל[[יחידות]] עם אביו, לאחר כעשר דקות בהן שוחח הרבי עם אביו על [[רוסיה]] פנה אליו ושאלו לשפה אותה דובר, הרב קנלסקי השיב: "אידיש". הרבי שאלו איזו גמרא הוא לומד ומשנענה פרק החובל שאלו מספר שאלות על הגמרא, לאחר מכן אמר לו הרבי: "שמעתי שאתה לומד [[שינון תניא בעל פה|תניא בעל פה]], אמור כעת את פרק ד'". הוא בתגובה חזר בפני הרבי חלק מהפרק. לאחר מכן שאלו הרבי אם לו ציצית ומהי כמות החוטים בכל כנף ובסך הכולל של ארבע הכנפות, כששאלו הרבי מה מסמל המספר 32 השיב בתנועת יד שאינו יודע, הרבי השיב לו שבזכות לבישת הציצית זוכים ללב טוב, יהודי, וחסידי, הרבי ברכו בלב טוב, יהודי וחסידי. את ברכתו כפל הרבי{{הערה|לשון הרבי: "אז מטראגט ציצית, האט מען א גוטע הארץ, א יידישע הארץ, א חסידישע הארץ, דער אויבערשטר זאל העלפן זאלסטו האבן א גוטע הארץ, א יידישע הארץ, א חסידישע הארץ. [= כשלובשים ציצית יש לב טוב, לב יהודי, לב חסידי. הקב"ה יעזור שיהיה לך לב טוב, לב יהודי, לב חסידי].}}.


בהגיעו לגיל חתונה, נישא עם רעייתו מרת שטערנא שרה בת החזן הרב [[חיים דובער זלצמן|בער'ל זלצמן]].
בהגיעו לגיל חתונה, נישא עם רעייתו מרת שטערנא שרה בת החזן הרב [[חיים דובער זלצמן|בער'ל זלצמן]].
שורה 15: שורה 15:
עיקר פעילותו מתרכזת עם יוצאי רוסיה, כאשר גולת הכותרת של הפעילות הוא המעמד השנתי של טקס נישואין משותף לעשרות זוגות המתקיים מידי שנה בהוראתו הישירה של הרבי.
עיקר פעילותו מתרכזת עם יוצאי רוסיה, כאשר גולת הכותרת של הפעילות הוא המעמד השנתי של טקס נישואין משותף לעשרות זוגות המתקיים מידי שנה בהוראתו הישירה של הרבי.


הרב קנלסקי הצטרף לרבנים שחתמו על [[פסק הדין שהרבי הוא מלך המשיח]].
הרב קנלסקי חתם על [[פסק הדין שהרבי הוא מלך המשיח]].


==משפחתו==
==משפחתו==