פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 145 בתים ,  14:54, 22 באוקטובר 2023
'''קְרֶעפָּלאָךְ''' (כיסני בצק ממולאים בבשר. מכונים גם בשם '''קרעפכין''') הינו מאכל יהודי אותו נוהגים חסידי חב"ד לאכול ב[[ערב יום כיפור]], ב[[הושענא רבא]] {{הערה|1=[https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15928&st=&pgnum=232 התוועדויות תנש"א חלק א' עמוד 213 בהערה].}} וב[[חג הפורים]].
בקהילות אחרות נהוג לאכול קרעפלאך גם ב[[חג השבועות]], ולמנהג נאמרו טעמים שונים על פי הסוד והרמז.
30,183

עריכות