שער היחוד והאמונה - פרק ט' – הבדלי גרסאות

Mdafula (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
Mdafula (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 15: שורה 15:


==סיכום הפרק==
==סיכום הפרק==
עצמותו ומהותו של הקב"ה נעלה מכל תפיסה והשגה{הערה|אפילו של הנבראים העליונים ביותר.}}. ניתן להבין ולתפוס הוא רק את '''סדר''' הצמצומים והאצלת הספירות{{הערה|המוסברת באריכות בתורת הקבלה והחסידות. לדוגמא, בשער היחוד פרק כ"ה.}}, אך לא כיצד '''אחרי''' שנאצלו הן '''עדיין''' מיוחדות בתכלית היחוד.
הקב"ה נעלה שלא בערך '''מכל''' תפיסה והשגה{{הערה|דהיינו, אפילו מחכמה דאצילות שהיא 'ראשית' הנבראים.}}. ניתן להבין '''כיצד נאצלו''' הספירות{{הערה|ומוסבר באריכות בתורת הקבלה והחסידות. לדוגמא, בשער היחוד פרק כ"ה.}}, אבל לא '''איך הן מיוחדות''' איתו.


אך לעבודת השם אין צורך '''לדעת''' כיצד{{הערה|שזהו עניין ל"משכילים" בלבד, ומבואר הייטב, וראה הערה קודמת.}} מיוחדות הספירות באלוקות, אלא נדרשת '''אמונה שלימה''' שהספירות הן 'חד' עם מהותו ועצמותו.
אך לעבודת השם '''אין צורך להבין''' אפילו כיצד{{הערה|שזהו עניין ל"משכילים" בלבד, ומבואר הייטב, וראה הערה קודמת.}} נאצלו הספירות. כל יהודי '''יכול וצריך להאמין''' באמונה שלימה שהספירות הן 'חד' עם מהותו ועצמותו.


==מושגים יסודיים בפרק==
==מושגים יסודיים בפרק==