משתמש:דער חב"דסקער/דובאי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{בעבודה}} דובאי היא אחת משבע אמירויות המרכיבות את איחוד האמירויות הערביות במפרץ הפרסי. ב...")
 
מ (שיע.ק העביר את הדף משתמש:מנדי קרומבי/דובאי לשם משתמש:דער חב"דסקער/דובאי בלי להשאיר הפניה: העברה אוטומטית בעקבות שינוי שם המשתמש "מנדי קרומבי" ל־"דער חב"דסקער")
(אין הבדלים)

גרסה מ־18:34, 17 בנובמבר 2020

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

דובאי היא אחת משבע אמירויות המרכיבות את איחוד האמירויות הערביות במפרץ הפרסי. בדובאי קיימת קהילת חב"ד תחת השליח הרב לוי דוכמן ומר שולי וולף.

היהדות בדובאי

בדובי שינו בית ספר יהודי המונה כ45 תלמידים.

הפעילות היהודית בדובאי התחילה, כאשר זוג יהודים עקב העסקים שלהם נאלצו לגור בודבאי, שם חיו תחילה בסתר יחד עם עוד כמה משפחות יהודיות. כאשר נסעו הזוג לחופשה בסרילנקה, הגיעו למנהל בית חב"ד הרב מנחם מענדל קרומבי שהביא להם שני בחורים שהיו מוכנים לצאת לשליחות בדובאי לכבוד הימים הנוראים, ר' ישראל בוכינדר, ור' שוקי גור.

לקראת החג עדכנו שמעון ושרון את כל מכריהם במניין המתוכנן, ועשרות הגיעו לתפילות היום הקדוש, כאשר השיא כמובן היה בתפילת נעילה, בה השתתפו למעלה מחמישים יהודים! המשותף לכולם היה ההלם והתדהמה כאשר נכנסו לדירה וראו כל כך הרבה יהודים במקום אחד. כל פריט יהודי עורר בהם התרגשות. וכאשר ראו שיש אפילו ספר תורה, הבינו שזהו זה. הקהילה היהודית בדובאי היא עובדה קיימת.

במהלך השנים הגיעו לדובאי מאות יהודים, וכיום הקהילה מחזיקה בשני ספרי תורה.

בחורים הגיעו גם לחנוכה, ותחזקו את הקהילה וציידו אותם בתשמישי קדושה למינהם.

הדפסת התניא באבו דאבי

בחנוכה תשע"ה, החליט ר' ישראל להגביר את הפצת המעיינות, ולהדפיס את התניא בעיר הבירה אבו–דאבי. לאחר שקיבל את כל הקבצים ר' שלום ג'ייקובסון, מהוועד להפצת שיחות הממונה מטעם הרבי על הדפסות התניא, נסע לאבו–דאבי, נכנס לבית דפוס גדול שמנוהל על ידי עובדים זרים מהודו, וביקש להדפיס מאה עותקים.