ספריית אגודת חסידי חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

שורה 66: שורה 66:
==אוסף אדמו"ר הריי"צ==
==אוסף אדמו"ר הריי"צ==


באותה שעה שהונח אוסף הספרים בספריה הצבורית במוסקבה, בשנת תרפ"ד, התחיל כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע לבנות מחדש את ספריית ליובאוויטש.
באותה שעה בה הונח אוסף הספרים בספריה הציבורית במוסקבה בשנת תרפ"ד, התחיל כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע לבנות מחדש את ספריית ליובאוויטש.


בתחלה קנה את אוסף הספרים של הביבליוגרף והאספן ר' שמואל ווינר אוסף של כחמשת אלפי ספרים יקרי ערך, עתיקים ונדירים ומיד התחיל להתעסק בהרחבת הספריה והשלמתה בספרי יהדות ויהודים
בתחילה רכש את אוסף הספרים של הביבליוגרף והאספן ר' שמואל ווינר, אוסף שמנה כחמשת אלפי ספרים יקרי ערך עתיקים ונדירים, ומיד התחיל להתעסק בהרחבת הספריה והשלמתה בספרי יהדות מכל הסוגים.
מכל הסוגים.
בשנת תרפ"ז נאסר, נשלח לגלות, שוחרר והוכרח לעזוב את רוסיה. בתחילה לא התירו לו לקחת עמו את האוסף החדש הזה, אך לאחר הודעתו האיתנה שבלי הספרים אינו נוסע משם, ניתן לו הרשיון והעביר את האוסף הזה למרכז החדש של חסידות חב"ד בעיר ריגא.


בשנת תרפ"ז נאסר, נשלח לגלות, שוחרר והוכרח לעזוב את רוסיה. בתחלה
משם פנה במכתבים והודעות לאנ"ש ברחבי תבל, להשתדל להעשיר את "ספריית ליובאוויטש" בספרים מכל הסוגים. וכך  זה נמשך גם לאחר העברת מרכז חב"ד לפולין, בעיר ווארשא וב[[אטוואצק]].
לא הרשו לו לקחת אתו עמו את האוסף החדש הזה. אמנם אחרי הודעתו
האיתנה, שבלי הספרים אינו נוסע, ניתן לו הרשיון המיוחל, והעביר את
האוסף הזה למרכז החדש של חב"ד, בעיר ריגא.


משם פנה במכתבים ומודעות לאנברחבי תבל, להשתדל להעשיר את
בתחלת ימי מלחמת העולם השניה, היה האדמו"ר בווארשא הכבושה ע"י הנאצים ימבמשך תקופה של כמה חדשים, עד אשר בשלהי חורף ת"ש יצא משם עם בני ביתו ומזכיריו; בתחלה עברו דרך ברלין לריגא, שטוקהולם, ומשם הגיעו לנ.י.
"ספריית ליובאוויטש" בספרים מכל הסוגים. כך נמשך גם אחרי הגירתו, והעברת מרכז חב"ד לפולין, בעיירות
ווארשא-[[אטוואצק]].


בתחלת ימי מלחמת העולם השניה, היה האדמו"ר בווארשא הכבושה ע"י
אוסף הספרים נשאר בפולין הכבושה. חלקו עבר במשך שנה וחצי, ע"י אלו שעסקו בהעברת כל תכולת הספרים הזאת תוך כדי המלחמה, ממקום למקום, עד אשר הגיע לנ.י. בשלהי שנת תש"א, אז הוקדשה לספריה זו קומת הקרקע של מרכז חב"ד החדש [[770]] איסטערן פארקוויי, ושם היא עומדת עד היום הזה.
הנאצים ימ"ש, במשך תקופה של כמה חדשים, עד אשר בשלהי חורף ת"ש
נגאל משם יחד עם בני ביתו ומזכיריו; בתחלה עברו לריגא, ומשם הגיעו לנ.י.


הספריה עדיין נשארה בפולין הכבושה. במשך שנה וחצי עסקו בהעברת כל
חלקו השני של האוסף הופקד בשגרירות האמריקאית בווארשא, אך הנאצים בזזו את השגרירות, ועם תום המלחמה עברו הספרים מידם לידי הצבא הרוסי, שאיחסן אותם באחד ממחסניו הרבים, ועד לאחרונה לא נודע מה עלה בגורלם.
תכולת הספרים הזאת ממקום למקום, עד אשר הגיעה לנ.י. בשלהי שנת
תש"א.
 
- אז הוקדש לספריה הזאת קומת הקרקע של מרכז חב"ד החדש [[770]]
איסטערן פארקוויי, ושם היא עומדת עד היום הזה.


==אוסף [[הרבי]]==
==אוסף [[הרבי]]==
משתמש אלמוני