משה לידר – הבדלי גרסאות

תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
להתראות (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב_מוישי_החסיד!!!!.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב לידר]]
[[קובץ:הרב_מוישי_החסיד!!!!.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב לידר]]
הרב '''משה לידר''' (יליד שנת [[תנש״א]], 1989) הוא [[ראש ישיבה|ראש הישיבה]] ומייסדה של [[תומכי תמימים בית שמש (קטנה)|הישיבה הקטנה בבית שמש]].
הרב '''משה לידר''' (יליד שנת [[תשנ"א|תנש"א]], 1989) הוא [[ראש ישיבה|ראש הישיבה]] ומייסדה של [[תומכי תמימים בית שמש (קטנה)|הישיבה הקטנה בבית שמש]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[לוד]] ב[[י"ג תשרי]] [[תנש״א]] לאביו ר' [[צבי לידר]].
נולד ב[[לוד]] ב[[י"ג תשרי]] [[תשנ"א|תנש"א]] לאביו ר' [[צבי לידר]] ולאמו מרת רחל.


בצעירותו, למד בישיבה קטנה [[תומכי תמימים אור יהודה]] ולאחר מכן ב[[ישי"ג חח"ל צפת]] שם שימש כמנהל מערכת [[הערות התמימים ואנ"ש - צפת]].
בצעירותו, למד ב[[תלמוד תורה חב"ד לוד|תלמוד תורה חב"ד המקומי]] ולאחר מכן בישיבה קטנה [[תומכי תמימים אור יהודה]], משם המשיך ל[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש (צפת)|ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש]] ב[[צפת]], שם שימש כמנהל מערכת [[הערות התמימים ואנ"ש - צפת|הערות התמימים ואנ"ש]] הישיבתית.


בשנת [[תשע"א]] נסע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ובשנים שלאחר מכן [[סמיכה לרבנות|הוסמך לרבנות]] על ידי ראש ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית - 770]].
בשנת [[תשע"א]] נסע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ובשנים שלאחר מכן שימש כ[[התלמידים השלוחים|תלמיד-שליח]] לישיבת [[תומכי תמימים מנצ'סטר]], ובהמשך אף [[סמיכה לרבנות|הוסמך לרבנות]] על ידי ראש ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית - 770]].


לאחר נישואיו עם בתו של הרב [[זאב פרידמן (צפת)|זאב פרידמן]] מנהלה של [[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]] החל לשמש [[משפיע]] בשיעור א' [[ישיבה קטנה חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]].
לאחר נישואיו עם בתו של הרב [[זאב פרידמן (צפת)|זאב פרידמן]] מנהלה של [[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]] החל לשמש [[משפיע]] בשיעור א' [[ישיבה קטנה חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]].


לקראת שנת הלימודים [[תשע"ז]] ייסד יחד עם הרב שניאור זלמן אודרמן את [[ישיבת תומכי תמימים ראשון לציון (קטנה)]] כאשר הוא משמש בתפקיד [[ראש הישיבה]]. שנה לאחר מכן העביר את הישיבה לבית שמש.  
לקראת שנת הלימודים [[תשע"ז]] ייסד [[ישיבת תומכי תמימים בית שמש (קטנה)|ישיבה קטנה]] בעיר [[ראשון לציון]] יחד עם הרב שניאור זלמן אודרמן, כאשר הוא משמש בתפקיד [[ראש הישיבה]]. שנה לאחר מכן העביר את הישיבה ל[[בית שמש]], ובעקבות כך אף קבע את מגוריו בעיר.




שורה 18: שורה 18:
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
[[קטגוריה:קבוצה תשע"א]]
[[קטגוריה:קבוצה תשע"א]]
[[קטגוריה:קהילת חב"ד ראשון לציון: אישים]]
[[קטגוריה:קהילת חב"ד בית שמש: אישים]]
[[קטגוריה:ראשי ישיבות חב"ד]]
[[קטגוריה:ראשי ישיבות חב"ד]]