התרגיל המסריח – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
מ שוחזר מעריכות של 95.86.66.247 (שיחה) לעריכה האחרונה של מחלק דולרים
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 21: שורה 21:
==השלכות התרגיל==
==השלכות התרגיל==


האירוע היה בעל משמעות רבה ליחסי חב"ד עם מועצת גדולי התורה שטענו טענה שקרית שכביכול הוטעו בכוונה על ידי מספר עסקנים חב"דיים בשעה שאותם עסקנים חזרו ואמרו ללא הרף על פי הוראת הרבי כי חב"ד אינה מתערבת בפוליטיקה ומזה הבינו מזה שכאילו נאמר שחב"ד תסכים עם כל החלטה של מועצת גדולי התורה  ולכן עלו טענות על פגיעה בכבוד האדמו"רים מאחר שהאדמו"ר מ[[ויזניץ]] התחייב לפרס שכל חברי המפלגה יצביעו בעד.  
האירוע היה בעל משמעות רבה ליחסי חב"ד עם מועצת גדולי התורה שטענו כי הוטעו בכוונה על ידי מספר עסקנים חב"דיים וכן עלו טענות על פגיעה בכבוד האדמו"רים מאחר שהאדמו"ר מ[[ויזניץ]] התחייב לפרס שכל חברי המפלגה יצביעו בעד.


לאחר שהחליט הרבי להתערב על מנת למנוע את הקמת ממשלת פרס וכתוצאה מכך נוצרו טענות כנגד חב"ד נערך כינוס חירום בבית מנחם שבכפר חב"ד בו הוקיע בי"ד רבני חב"ד את כל העסקנים שהיו קשורים איכשהו לפרשיה זו. לאחר שנערכו שינויים בהרכב אירגון הגג בעקבות החלטות כנס החירום החליט הרבי לבטל את אירגון זה וכתוצאה מכך עברו כל סמכויותיו לאגו"ח.
כמו כן השפיע האירוע באופן עצום על מפת העסקנות החב"דית בארץ הקודש, כאשר [[בי"ד רבני חב"ד]] בהוראת הרבי, ביטל את [[ארגון הגג]] ובכנס מיוחד בבית הכנסת [[בית מנחם]] בכפר חב"ד, הוקיעו הרבנים את העסקנים שהיו שותפים למהלך, ומאז עבר מרכז כובד העסקנות לידי [[אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש]].


בעקבות האירוע בוטלה גם משרת [[דובר חב"ד]] שהיתה בידי הרב [[שלום דובער וולף]].
בעקבות האירוע בוטלה גם משרת [[דובר חב"ד]] שהיתה בידי הרב [[שלום דובער וולף]].