ניגון קכ"ב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:


ניגון זה הוא ניגון קכ"ב ב[[ספר הניגונים]].
ניגון זה הוא ניגון קכ"ב ב[[ספר הניגונים]].
הרב שמואל מנחם מענדל שניאוסאהן סיפר: שבספר 'תורת שלום' מודפסת שיחה שאמר כ"ק אדמו"ר הרש"ב נ"ע בשמחת תורה תר"פ: לאחר שניגנו את הניגון של ר' אהרון שו"ב (חריטונוב), אמר הרבי נ"ע שלמד מניגון זה סדר בעבודה, שצריכה להיות הליכה מדרגא לדרגא באופן מסודר, שמתחילים בעבודת הלילה, ק"ש שעל המיטה וכו', ואחר כך אפשר לעבוד את עבודת הבוקר בסדר מסודר, ואם לאו אז אין ביד האדם לא הא ולא הא, עיי"ש באריכות.
ושמעתי מר' זעליג סלונים ז"ל שהיה שם באותה התוועדות, וזכר את הניגון הזה והוא ניגון קכ"ב ב'ספר הניגונים' (ושם כתוב ניגון קכ"ב והוא ניגון התוועדות (ללא ציון מקורו).
תשורה מחתונת נכדתו למשפחת הס- וואגעל.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־20:38, 30 במרץ 2015

ניגון זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורם ומיהו מחברם, אך מרגלא בפי חסידי חב"ד לשוררם בהתוועדויות חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של ניגונים אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות הנפש והתעוררות הלב לתשובה ועליה.

ניגון זה הוא ניגון קכ"ב בספר הניגונים.

הרב שמואל מנחם מענדל שניאוסאהן סיפר: שבספר 'תורת שלום' מודפסת שיחה שאמר כ"ק אדמו"ר הרש"ב נ"ע בשמחת תורה תר"פ: לאחר שניגנו את הניגון של ר' אהרון שו"ב (חריטונוב), אמר הרבי נ"ע שלמד מניגון זה סדר בעבודה, שצריכה להיות הליכה מדרגא לדרגא באופן מסודר, שמתחילים בעבודת הלילה, ק"ש שעל המיטה וכו', ואחר כך אפשר לעבוד את עבודת הבוקר בסדר מסודר, ואם לאו אז אין ביד האדם לא הא ולא הא, עיי"ש באריכות. ושמעתי מר' זעליג סלונים ז"ל שהיה שם באותה התוועדות, וזכר את הניגון הזה והוא ניגון קכ"ב ב'ספר הניגונים' (ושם כתוב ניגון קכ"ב והוא ניגון התוועדות (ללא ציון מקורו). תשורה מחתונת נכדתו למשפחת הס- וואגעל.

קישורים חיצוניים