התוועדות חסידית – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
יואל (שיחה | תרומות)
שורה 11: שורה 11:


==אמירת ה'לחיים' בהתוועדות==
==אמירת ה'לחיים' בהתוועדות==
כאמור, בהתוועדות מקובל להרים כוסית 'לחיים', לרוב מדובר במשקה אלכוהולי -בעיקר וודקה- אם כי [[הרבי]] הסתייג מהפרזה יתר על המידה ואסר על בחורים ואברכים מתחת לגיל 40 לשתות יותר מכמות של רביעית. תקנה זו מכונה אצל חסידי חב"ד בשם [[גזירת המשקה]].
כאמור, בהתוועדות מקובל להרים כוסית 'לחיים', לרוב מדובר במשקה אלכוהולי - בעיקר וודקה - אם כי [[הרבי]] הסתייג מהפרזה יתר על המידה ואסר על בחורים ואברכים מתחת לגיל 40 לשתות יותר מכמות של רביעית. תקנה זו מכונה אצל חסידי חב"ד בשם [[גזירת המשקה]].


מקרה יוצא מהכלל אצל הרבי בו לא שתו יין בהתוועדות היה ב[[ערב פסח]] [[תשמ"א]] שחל ב[[שבת]] ובגלל שלא נוהגים לשתות יין בערב פסח שתו באותה התוועדות מים.
מקרה יוצא מהכלל אצל הרבי בו לא שתו יין בהתוועדות, היה בערב פסח [[תשמ"א]] שחל ב[[שבת]], ומשום שנוהגים שלא לשתות יין בערב ליל הסדר - שתו באותה התוועדות מים.


==נוסח אמירת ה'לחיים' בהתוועדות==
==נוסח אמירת ה'לחיים' בהתוועדות==