פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 640 בתים ,  13:51, 30 ביולי 2015
אין תקציר עריכה
ב'''[[יפו]]''' נערך רישום של כמה עשרות תלמידים, אולם העירייה סירבה להכיר בבית הספר החדש של ה'רשת', ומנהליו נאלצו להתמודד לבדם עם בעיית המבנים. שנוהל בשנותיו הראשונות על-ידי הרב [[זלמן אבלסקי]] שחרש את השטח הקשה והמשיך לבתי ספר נוספים של הרשת למיגור הבעיות והקשיים שצצו בכל מקום. מנהל בית-הספר היה הרב אורי בן-שחר, שהצליח מאוד בניהול בית הספר, עקב היותו אדם מסודר ועקבי.
גם ב'''[[כפר סבא]]''' היה בית-ספר של ה'מזרחי', אולם הוא שכן בקצה אחד של העיר, בעוד שאנשי ה'רשת' פנו לאוכלוסייה המתגוררת בקצה השני של העיר. שנוהל בשנותיו הראשונות על-ידי הרב [[זלמן אבלסקי]] שנוהל בשנותיו הראשונות על-ידי הרב [[זלמן אבלסקי]] עד כדי מסירות נפש, קורות הקמת בית הספר, מסוקרים בהרחבה בספרים: [[דוד עבדי]] ו[[רבים השיב ליהדות וחסידות]].
==ניהול הרשת==
הרב חנזין היה מנהל-על, כשתפקידו העיקרי היה לייצג את ענייני ‘רשת אהלי יוסף יצחק' כלפי חוץ, מול משרדי הממשלה וכדומה. תפקידו היה להפגש עם שרים, ראשי ערים ומנהלי מחלקות. הוא היה המוח שניווט וניהל את ענייני הרשת, כאשר הפעילות נוהלה בפועל על ידי מנהלי בתי הספר המקומיים ומזכירי ה'רשת'.
 
לימינו של הרב חנזין פעל ללא לאות הרב זלמן אבלסקי, כשתפקידו העיקרי היה לייצג את ענייני ‘רשת אהלי יוסף יצחק' בכל מקום שדרש לכך על ידי הרב חנזין וחבריו להנהלת הרשת, מול משרדי הממשלה וכדומה. מפקחים ראשי ערים ומנהלי מחלקות.
במקביל לעבודתו זאת, השקיע מאמץ גדול להגביר את הרישום לבתי הספר של ה'רשת', בידיעה שכל ילד שייכנס לעולמה של יהדות, הוא בגדר הצלת עולם מלא.
==מנהלי הרשת==
*מייסד מייסדי הרשת - הרב [[זושא וילימובסקי]] הרב [[זלמן אבלסקי]]
*הרב [[דוד חנזין]]
*הרב [[משה סלונים]]
משתמש אלמוני