לדלג לתוכן

אבני חפץ (יישוב) – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
 
(27 גרסאות ביניים של 14 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:39105.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הכניסה ליישוב]][[קובץ:38044.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ישיבת חב"ד אבני חפץ]]
{{פירוש נוסף|נוכחי=יישוב|אחר=ביטוי|ראו=[[אבני חפץ]]}}
היישוב '''אבני חפץ''' ממוקם בצפון השומרון, הוקם בשנת [[תש"נ]] ומכיל אוכלסיה דתית. נכון לשנת [[תש"ע]] מונה היישוב 1,500 תושבים.
[[קובץ:39105.jpg|שמאל|ממוזער|הכניסה ליישוב]][[קובץ:38044.jpg|שמאל|ממוזער|ישיבת חב"ד אבני חפץ]]
היישוב '''אבני חפץ''' ממוקם בצפון השומרון. בשנת [[תש"נ]] הוקמה אוכלוסיית ישוב דתית. נכון לשנת [[תשפ"ה]] מונה היישוב כ-2,500 תושבים.


ה[[שליח]] ביישוב הוא הרב אוריאל גרופינקל שהתגורר במקום מספר שנים. כיום מתגורר גרופינקל ביישוב [[עמנואל]] אך הוא ממשיך את הפעילות באבני חפץ. כמו כן מקיים גרופינקל פעילות יחד עם תלמידי [[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש (נצרת עילית)|תומכי תמימים נצרת עילית]].
ה[[שליח]] ביישוב הוא הרב אוריאל גרופינקל שהתגורר במקום מספר שנים. כיום מתגורר ביישוב [[עמנואל]] אך הוא ממשיך את הפעילות באבני חפץ. כמו כן מקיים פעילות יחד עם תלמידי [[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש נוף הגליל (קטנה)|תומכי תמימים נוף הגליל]] ביישוב.


== תחילת הפעילות ==
== תחילת הפעילות ==
עם הקמתו של היישוב פעל במקום שליח הרבי ליישובי לב השומרון, הרב [[יהודה רובין]]. לאחר כמה שנות פעילות הביא הרב רובין את הרב גרופינקל לעזור בפעילות, כאשר בפועל הרב גרופינקל מתנהל בצורה עצמאית.
עם הקמתו של היישוב פעל במקום שליח הרבי ליישובי לב השומרון, הרב [[יהודה רובין]]. לאחר כמה שנות פעילות הביא הרב רובין את הרב אוריאל גרופינקל לעזור בפעילות, כאשר בפועל הרב גרופינקל מתנהל בצורה עצמאית.


בשנים שלפני גירוש התושבים (כחלק מתכנית ההתנתקות) פעלו השניים ביישוב אבני חפץ, וביישובים הסמוכים יחד עם תלמידי [[תומכי תמימים נתניה|ישיבת חב"ד נתניה]]. התמימים ערכו [[תהלוכת ל"ג בעומר|תהלוכות ל"ג בעומר]], שבתות חיזוק בישובים ועוד.
בשנים שלפני גירוש התושבים (כחלק מ[[תכנית ההתנתקות]]) פעלו השניים ביישוב אבני חפץ, וביישובים הסמוכים יחד עם תלמידי [[תומכי תמימים נתניה]]. התמימים ערכו [[תהלוכת ל"ג בעומר|תהלוכות ל"ג בעומר]], שבתות חיזוק ביישובים ועוד.


בתקופת הגירוש מצפון השומרון, [[בית חב"ד]] בעיר עבד מסביב לשעון כסמל ההתנגדות של היישוב למהלך המסוכן של [[שלימות הארץ|מסירת שטחי ארץ ישראל]] לאויבנו. כחלק מהמאבק עברה ישיבת [[תומכי תמימים קריות]] ליישוב, ושם פעלו למנוע את הגירוש.
בתקופת הגירוש מצפון השומרון, [[בית חב"ד]] בעיר עבד מסביב לשעון כסמל ההתנגדות של היישוב למהלך המסוכן של [[שלימות הארץ|מסירת שטחי ארץ ישראל]] לאויבנו. כחלק מהמאבק עברה ישיבת [[תומכי תמימים קריות]] ליישוב, ושם פעלו למנוע את הגירוש.


== קישורים חיצונים==
== קישורים חיצוניים==
[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=14132/ ישיבה חב"דית חדשה הוקמה בצפון השומרון] - [[חב"ד אינפו]]
* [http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=14132/ ישיבה חב"דית חדשה הוקמה בצפון השומרון] {{אינפו}}


[[קטגוריה:קהילות חב"ד בארץ הקודש]]
{{מועצה אזורית שומרון|בחירה=אבני חפץ}}
[[קטגוריה:השומרון]]
[[en:Avnei Hefetz]]

גרסה אחרונה מ־12:03, 28 ביולי 2025

הכניסה ליישוב
ישיבת חב"ד אבני חפץ

היישוב אבני חפץ ממוקם בצפון השומרון. בשנת תש"נ הוקמה אוכלוסיית ישוב דתית. נכון לשנת תשפ"ה מונה היישוב כ-2,500 תושבים.

השליח ביישוב הוא הרב אוריאל גרופינקל שהתגורר במקום מספר שנים. כיום מתגורר ביישוב עמנואל אך הוא ממשיך את הפעילות באבני חפץ. כמו כן מקיים פעילות יחד עם תלמידי תומכי תמימים נוף הגליל ביישוב.

תחילת הפעילות[עריכה | עריכת קוד מקור]

עם הקמתו של היישוב פעל במקום שליח הרבי ליישובי לב השומרון, הרב יהודה רובין. לאחר כמה שנות פעילות הביא הרב רובין את הרב אוריאל גרופינקל לעזור בפעילות, כאשר בפועל הרב גרופינקל מתנהל בצורה עצמאית.

בשנים שלפני גירוש התושבים (כחלק מתכנית ההתנתקות) פעלו השניים ביישוב אבני חפץ, וביישובים הסמוכים יחד עם תלמידי תומכי תמימים נתניה. התמימים ערכו תהלוכות ל"ג בעומר, שבתות חיזוק ביישובים ועוד.

בתקופת הגירוש מצפון השומרון, בית חב"ד בעיר עבד מסביב לשעון כסמל ההתנגדות של היישוב למהלך המסוכן של מסירת שטחי ארץ ישראל לאויבנו. כחלק מהמאבק עברה ישיבת תומכי תמימים קריות ליישוב, ושם פעלו למנוע את הגירוש.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]