יעקב ליצמן – הבדלי גרסאות

אאק (שיחה | תרומות)
שיפור
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
Z770 (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
 
(6 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יעקב ליצמן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יעקב ליצמן]]
[[קובץ:יעקב ליצמן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יעקב ליצמן]]
'''יעקב ליצמן ''' (יליד שנת [[תש"ח]]) הוא חסיד גור, חבר כנסת לשעבר, היה יו"ר [[אגודת ישראל]] ושר השיכון והבריאות.
'''יעקב ליצמן ''' (יליד שנת [[תש"ח]]) הוא חסיד גור, חבר כנסת יו"ר [[אגודת ישראל]] ושר השיכון והבריאות לשעבר.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
שורה 16: שורה 16:


==קשריו עם חסידות חב"ד==
==קשריו עם חסידות חב"ד==
ליצמן התלווה לביקור האדמו"ר מגור רבי [[יעקב אלתר]] אצל [[הרבי]]{{הערה|ליצמן סיפר שלפני שובם ארצה המתינו להם בשדה התעופה חברי [[בד"צ קראון הייטס]], לשאלתו של ליצמן את האדמו"ר מהי הסיבה לכך, השיב לו האדמו"ר שהרבי שאלו היכן הוא מתאכסן, כדי שיוכל להחזיר לו ביקור, והאדמו"ר אמר שאינו מעוניין להטריח את הרבי. אם כך, אמר האדמו"ר לליצמן, אולי זאת הסיבה לקבלת הפנים של הרבנים}}. ליצמן מיודד עם חסידות חב"ד, ועזר פעמים רבות לחסידים שלוחים וקהילות שהיו זקוקים לעזרה ממשלתית, כמו כן לאחר שנים בהם הוא פעל למען העניין הוא דרש שהמדינה תממן את אבטחת [[בתי חב"ד בעולם]], כתנאי לכניסת מפלגתו לקואליציה.
ליצמן התלווה לביקור האדמו"ר מגור רבי [[יעקב אלתר]] אצל [[הרבי]]{{הערה|ליצמן סיפר שלפני שובם ארצה המתינו להם בשדה התעופה חברי [[בד"צ קראון הייטס]], לשאלתו של ליצמן את האדמו"ר מהי הסיבה לכך, השיב לו האדמו"ר שהרבי שאלו היכן הוא מתאכסן, כדי שיוכל להחזיר לו ביקור, והאדמו"ר אמר שאינו מעוניין להטריח את הרבי. אם כך, אמר האדמו"ר לליצמן, אולי זאת הסיבה לקבלת הפנים של הרבנים}}. ליצמן מיודד עם חסידות חב"ד, ועזר פעמים רבות לחסידים שלוחים וקהילות שהיו זקוקים לעזרה ממשלתית, כמו כן לאחר שנים בהם הוא פעל למען העניין הוא דרש שהמדינה תממן את אבטחת [[חב"דפדיה:בתי חב"ד בעולם|בתי חב"ד בעולם]], כתנאי לכניסת מפלגתו לקואליציה.


הוא אף מקפיד לקיים את [[תקנת לימוד הרמב"ם]] של הרבי במסלול [[ספר המצוות]]{{הערה|[https://col.org.il/news/125813 סיום הרמב"ם של שר הבינוי והשיכון ר' יעקב ליצמן במשרדו]}}{{הבהרה|במקור כתוב שהוא עשה את הסיום ולא שהוא מקפיד ללמוד רמב"ם. ספר המצוות בכלל לא מוזכר}}.
הוא אף מקפיד לקיים את [[תקנת לימוד הרמב"ם]] של הרבי במסלול [[ספר המצוות]]{{הערה|[https://col.org.il/news/125813 סיום הרמב"ם של שר הבינוי והשיכון ר' יעקב ליצמן במשרדו]}}{{הבהרה|במקור כתוב שהוא עשה את הסיום ולא שהוא מקפיד ללמוד רמב"ם. ספר המצוות בכלל לא מוזכר}}.


בשנת [[תשס"ה]] נעדר מהצבעה בוועדה לאישור תקציב למימון [[תכנית ההתנתקות]], שהיה שלב מכריע בהוצאת התוכנית לפועל. העדרותו הובילה לגל של גינויים משלל אישי ציבור, שבהם רבים מחסידי חב"ד{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/images/notimage/44396_he_1.pdf?&~nfopt(fileDistorted=7236669235407334&uploadEmbeddedImages=1 חוברת על חלקו של ליצמן בהתנתקות]}}.{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=8740 מאות בהפגנה מול ביתו של חבר הכנסת ליצמן] {{אינפו}}}} גם בהמשך, סירב ליצמן להביע תמיכה במאבק כנגד [[מסירת שטחים], ואף מספר פעמים ציין ליצמן שמבחינתו אין לו בעיה לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/40660/ ליצמן: "לא שולל ישיבה בממשלה עם מרצ"] {{אינפו}}}}.
בשנת [[תשס"ה]] נעדר מהצבעה בוועדה לאישור תקציב למימון [[תכנית ההתנתקות]], שהיה שלב מכריע בהוצאת התוכנית לפועל. העדרותו הובילה לגל של גינויים משלל אישי ציבור, שבהם רבים מחסידי חב"ד{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/images/notimage/44396_he_1.pdf?&~nfopt(fileDistorted=7236669235407334&uploadEmbeddedImages=1 חוברת על חלקו של ליצמן בהתנתקות]}}{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=8740 מאות בהפגנה מול ביתו של חבר הכנסת ליצמן] {{אינפו}}}}{{הערה|[https://chabad.info/video/documentary/%d7%90%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%99%d7%93%d7%90%d7%95/582277/ כש'יהדות התורה' תמכה בממשלת שרון - וידאו] {{וידפו}}}}. גם בהמשך, סירב ליצמן להביע תמיכה במאבק כנגד [[מסירת שטחים]], ואף מספר פעמים ציין ליצמן שמבחינתו אין לו בעיה לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/40660/ ליצמן: "לא שולל ישיבה בממשלה עם מרצ"] {{אינפו}}}}.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==