לדלג לתוכן

לוי שם טוב – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
יצירת דף עם התוכן "הרב '''לוי שם טוב''' (יליד תשכ"ט) הוא שליח הרבי בוושינגטון, וסגן נשיא הארגון "ידידי ליובא..."
 
מנחם בר"י (שיחה | תרומות)
 
(26 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''לוי שם טוב''' (יליד [[תשכ"ט]]) הוא [[שליח]] הרבי בוושינגטון, וסגן נשיא הארגון "ידידי ליובאוויטש".
[[קובץ:לוי שם טוב.jpg|ממוזער|הרב לוי שם טוב]]
הרב '''לוי שם טוב''' (יליד [[תשכ"ט]]) הוא [[שליח]] הרבי בוושינגטון, ומנהל הארגון "ידידי ליובאוויטש".
 
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד להרב [[אברהם יצחק שם טוב]] בשנת [[תשכ"ט]]. נישא עם חנה לבית משפחת פלדמן. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שב[[ארצות הברית]]. הוא הקים במקום [[בית כנסת]] המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגון את ה[[הדלקה ציבורית]] בבית הלבן{{הערה|[https://chabad.info/news/433122/ כמידי שנה: אור החנוכה האיר את הבית הלבן] {{אינפו}}.}}. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מוערב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".
נולד להרב [[אברהם יצחק שם טוב]] בשנת [[תשכ"ט]].
 
בשנת [[תשנ"ג]] ניהל את פרויקט "[[חומת אנ"ש]]".
 
נישא עם חנה בת הרב [[פנחס פלדמן]] מ[[אוסטרליה]]. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שב[[ארצות הברית]]. הוא הקים במקום [[בית כנסת]] המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגן את ה[[הדלקה ציבורית|הדלקה הציבורית]] בבית הלבן{{הערה|[https://chabad.info/news/433122/ כמידי שנה: אור החנוכה האיר את הבית הלבן] {{אינפו}}}}. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מעורב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".
 
הרב שם טוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"{{הערה|[https://collive.com/living-legacy-felt-in-washington/ מורשת חב"ד מורגשת בוושינגטון] {{חב"ד און ליין}}}}. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית. משמש כמנהל ארגון "ידידי ליובאוויטש". פעל להענקת [[מדלית הרבי מליובאביץ'|מדלית הרבי]] ב[[כסלו]] [[תשנ"ה]].
 
==משפחתו==
*בתו, מרת רייזל שושנה, רעיית הרב לוי יצחק צייטלין.
*חתנו ר' שניאור זלמן קארף
{{להשלים}}
 
==לקריאה נוספת==
*'''responding to hate with light''', מגזין COLive גליון 27 טבת ה'תשפ"ה עמוד 20


הרב שמטוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"{{הערה|[https://collive.com/living-legacy-felt-in-washington/ מורשת חב"ד מורגשת בוושינגטון] {{חב"ד און ליין}}.}}. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית.
==קישורים חיצוניים==
*[https://col.org.il/news/39014/ מדוע הרב שם טוב סירב להדליק את הנרות?] {{COL}}
*[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=1867 כולם אוהבים את הרב שם טוב] {{שטורעם}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}
*[https://www.hidabroot.org/article/216197 מי אתה ר’ לוי שם טוב? 10 עובדות על הרב של איוונקה טראמפ] באתר הידברות.
{{מיון רגיל:שם טוב לוי}}
[[קטגוריה:שלוחים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשכ"ט]]
[[קטגוריה:משפחת שמטוב]]
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה אחרונה מ־15:29, 14 באוגוסט 2025

הרב לוי שם טוב

הרב לוי שם טוב (יליד תשכ"ט) הוא שליח הרבי בוושינגטון, ומנהל הארגון "ידידי ליובאוויטש".

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד להרב אברהם יצחק שם טוב בשנת תשכ"ט.

בשנת תשנ"ג ניהל את פרויקט "חומת אנ"ש".

נישא עם חנה בת הרב פנחס פלדמן מאוסטרליה. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שבארצות הברית. הוא הקים במקום בית כנסת המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגן את ההדלקה הציבורית בבית הלבן[1]. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מעורב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".

הרב שם טוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"[2]. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית. משמש כמנהל ארגון "ידידי ליובאוויטש". פעל להענקת מדלית הרבי בכסלו תשנ"ה.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בתו, מרת רייזל שושנה, רעיית הרב לוי יצחק צייטלין.
  • חתנו ר' שניאור זלמן קארף
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • responding to hate with light, מגזין COLive גליון 27 טבת ה'תשפ"ה עמוד 20

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים