סידור מהרי"ד – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
מ הגהה
 
(6 גרסאות ביניים של 6 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:סידור מהריד.jpg|ממוזער|250px|תצלום שער הספר בהוצאת הרב [[חיים אליעזר ביחובסקי]]]]
[[קובץ:סידור מהריד.jpg|ממוזער|250px|תצלום שער הספר בהוצאת הרב [[חיים אליעזר ביחובסקי]]]]
'''סידור מהרי"ד''' (בשמו המלא: '''סדר תפלה על פי נוסח הרקדוש האריז"ל עם פירוש המילות על פי חסידות הנקרא בשם פירוש מהרי"ד''') ל[[אדמו"ר]] [[יצחק דובער שניאורסון (נכד אדמו"ר הצמח צדק)]], לוקט ממכתבי [[אדמו"ר הזקן]] ו[[אדמו"ר האמצעי]] וממה ששמע מאביו אדמו"ר חיים שניאור זלמן. הוכן לדפוס עוד בחייו אך נדפס בפועל רק בשנת [[תרע"ג]] ב[[ברדיצ'ב]] שלש שנים אחר [[הסתלקות]]ו, וכולל סידור התפילה "עם פירוש המלות על פי חסידות".
'''סידור מהרי"ד''' (בשמו המלא: '''סדר תפלה על פי נוסח הקדוש האריז"ל עם פירוש המילות על פי חסידות הנקרא בשם פירוש מהרי"ד''') ל[[אדמו"ר]] [[יצחק דובער שניאורסון (נכד אדמו"ר הצמח צדק)]], לוקט ממכתבי [[אדמו"ר הזקן]] ו[[אדמו"ר האמצעי]] וממה ששמע מאביו אדמו"ר [[חיים שניאור זלמן שניאורסון (בן אדמו"ר הצמח צדק)|חיים שניאור זלמן שניאורסון]]. הוכן לדפוס עוד בחייו אך נדפס בפועל רק בשנת [[תרע"ג]] ב[[ברדיצ'ב]] שלש שנים אחר [[הסתלקות]]ו, וכולל סידור התפילה "עם פירוש המלות על פי חסידות".


בעקבות [[מלחמת העולם הראשונה]] שפרצה בשנת [[תרע"ד]] הסידור לא התפרסם והתקבל אצל חסיד חב"ד וכן היה קשה להשיגו.
בעל ה'[[בית רבי (ספר)|בית רבי]]', כותב בספרו (שנכתב עוד בחיי אדמו"ר מהרי"ד) שלמהרי"ד ישנו חיבור יקר שמתכונן להוציאו לאור העולם בקרוב, כנראה כוונתו לספר זה - 'סידור מהרי"ד'.
 
בעקבות [[מלחמת העולם הראשונה]] שפרצה בשנת [[תרע"ד]] היה קשה להשיג את הסידור, והוא לא התפרסם והתקבל בקרב חסידי חב"ד.


בשנת [[תנש"א]] הודפס הסידור מחדש על ידי [[מכון אהלי שם]], בעריכתו של הרב [[יהושע מונדשיין]].
בשנת [[תנש"א]] הודפס הסידור מחדש על ידי [[מכון אהלי שם]], בעריכתו של הרב [[יהושע מונדשיין]].


== קישורים חיצונים ==
{{קצרמר|ספרים}}
 
[http://www.shturem.net/index.php?section=blog_new&article_id=196&lang=hebrew ההקדמה והמבוא לסידור, בעריכת הרב מונדשיין]


[[קטגוריה:סידורים]] [[קטגוריה:ספרות חב"ד]]
[[קטגוריה:סידורים]]
[[קטגוריה:ספרות חב"ד]]