סדרת האוצרות – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
א.י.ל. (שיחה | תרומות)
מאין תקציר עריכה
 
(40 גרסאות ביניים של 20 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''אוצר לקוטי שיחות''' היא סדרת ספרים שיצאה לאור ע"י מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]] ובה אוסף נבחר מתוך סדרת [[לקוטי שיחות]] של [[הרבי]], בחלוקה לפי פרשיות ומועדים.
[[קובץ:אוצר לקוטי שיחות6.jpg|שמאל|ממוזער|250px|סדרת אוצר ליקוטי שיחות על הפרשיות]]
'''סדרת האוצרות''' היא סדרת ספרים שיצאה לאור על ידי מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]] ובה אוסף נבחר מתוך סדרות [[תורת הרבי|תורתו]] של [[הרבי]], בחלוקה לפי פרשיות, מועדים ונושאים, והיא כוללת 14 ספרים. גולת הכותרת של הסדרה היא התת-סדרה 'אוצר לקוטי שיחות'.


==הספר==
==ספרי הסדרה==
===הרקע לכתיבתו===
===אוצר לקוטי שיחות===
====הרקע לכתיבתו====


מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]], עוסק רבות בהנחלת תורת חסידות חב"ד גם לקהלים שאינם משתייכים לעת עתה לקהל חב"ד.
מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]], עוסק רבות בהנחלת תורת חסידות חב"ד גם לקהלים שאינם משתייכים לעת-עתה לקהל חב"ד.


בעקבות כך, החליטו במכון להכין לקט נבחר של שיחות הרבי מתוך סדרת [[לקוטי שיחות]], לתרגם במדויק ללה"ק, ולערוך סיכומים בסוף כל שיחה להקלת הלימוד.
בעקבות כך, החליטו במכון להכין לקט נבחר של שיחות הרבי מתוך סדרת [[לקוטי שיחות]], לתרגמן במדויק ללה"ק, ולערוך סיכומים בסוף כל שיחה להקלת הלימוד.


בעריכת הספר השתתפו מבחר מחסידי חב"ד (כ-25 במספר) המנוסים היטב בעריכת ספרים, בקיאים בתורתו של הרבי ובשפת ה[[אידיש]].
בעריכת הספר השתתפו קבוצת משפיעים, המנוסים היטב בעריכת ספרים, ובקיאים בתורתו של הרבי ובשפת ה[[אידיש]].
 
===מבנהו===


====מבנה הסדרה====
הספרים כוללים 6 שיחות של הרבי לכל פרשה / מועד, 3 שיחות בכל סדרה:
הספרים כוללים 6 שיחות של הרבי לכל פרשה / מועד, 3 שיחות בכל סדרה:


שורה 22: שורה 23:
בסיומה של כל שיחה מופיע סיכום של השיחה בצורה חלקה ופשוטה, העוזר לזכור היטב את השיחה{{הערה|או למי שאינו יכול ללמוד את כל השיחה - ללמוד את נקודת השיחה.}}.
בסיומה של כל שיחה מופיע סיכום של השיחה בצורה חלקה ופשוטה, העוזר לזכור היטב את השיחה{{הערה|או למי שאינו יכול ללמוד את כל השיחה - ללמוד את נקודת השיחה.}}.


השיחות שנכתבו במקור ב[[אידיש]] תורגמו ע"י המערכת ל[[לשון הקודש]] בצורה מדוייקת ביותר.
השיחות שנכתבו במקור ב[[אידיש]] תורגמו על ידי המערכת ל[[לשון הקודש]] בצורה מדוייקת ביותר.


חלק נוסף בספר עוסק במועדים, המועדים הקיימים בספר: [[ראש השנה]], [[יום הכיפורים]], [[חג הסוכות]] ו[[שמחת תורה]], [[י"ט כסלו]], [[חג החנוכה]], ימי ה[[פורים]], [[חג הפסח]], [[ספירת העומר]], [[ל"ג בעומר]], [[חג השבועות]] ו[[בין המצרים]].
חלק נוסף בספר עוסק במועדים, המועדים הקיימים בספר: [[ראש השנה]], [[יום הכיפורים]], [[חג הסוכות]] ו[[שמחת תורה]], [[י"ט כסלו]], [[חג החנוכה]], ימי ה[[פורים]], [[חג הפסח]], [[ספירת העומר]], [[ל"ג בעומר]], [[חג השבועות]] ו[[בין המצרים]].


בשנת [[תשע"ו]] הוציא המכון שני כרכים נוספים: "אוצר לקו"ש - לשיטתייהו", ו"אוצר לקו"ש - כלל ישראל".
בשנת [[תשע"ו]] הוציא המכון שני כרכים נוספים: "אוצר לקו"ש - לשיטתייהו", ו"אוצר לקו"ש - כלל ישראל". בשנת [[תשפ"ב]] יצא כרך נוסף "אוצר לקו"ש - ביאורי רש"י על התורה", ובשנת [[תשפ"ג]] יצא כרך נוסף "אוצר לקו"ש - תשובה".


==הדפסות ומהדורות==
====הדפסות ומהדורות====


חלקים א-ג{{הערה|חלק א' עוסק בחומשים [[בראשית]] ו[[שמות]], חלק ב' בחומשים [[ויקרא]] ו[[במדבר]], וחלק ג' בחומש [[דברים]] ובמועדים.}} יצאו לאור לראשונה בשנת [[תשע"א]], לאור הביקוש הרב, יצאה סדרה נוספת הכוללת את חלקים ד-ו{{הערה|המסודרים כמו הכרכים הקודמים}} בשנת [[תשע"ד]].
חלקים א-ג{{הערה|חלק א' עוסק בחומשים [[בראשית]] ו[[שמות]], חלק ב' בחומשים [[ויקרא]] ו[[במדבר]], וחלק ג' בחומש [[דברים]] ובמועדים.}} יצאו לאור לראשונה בשנת [[תשע"א]], לאור הביקוש הרב, יצאה סדרה נוספת הכוללת את חלקים ד-ו{{הערה|המסודרים כמו הכרכים הקודמים}} בשנת [[תשע"ד]].
שורה 34: שורה 35:
בשנת [[תשע"ט]] הדפיס המכון מהדורה חדשה של הסדרה בכריכה רכה, ובה מסודרים הכרכים כשלכל חומש יש כרך נפרד, ועל כל פרשה מופיעים ששת השיחות ביחד.
בשנת [[תשע"ט]] הדפיס המכון מהדורה חדשה של הסדרה בכריכה רכה, ובה מסודרים הכרכים כשלכל חומש יש כרך נפרד, ועל כל פרשה מופיעים ששת השיחות ביחד.


בשנת [[תש"פ]] יצאה לאור הסדרה שוב מסודרת כבהוצאת תשע"ט, והפעם בכריכה קשה, כאשר היתרון הפעם הוא, שבסוף כל שיחה מופיעים ביאורים והרחבות על השיחה. הפעם הסדרה יצאה גם ב-12 כרכים קטנים כשלכל חומש יש 2 כרכים.
בשנת [[תש"פ]] יצאה לאור הסדרה שוב מסודרת כבהוצאת תשע"ט, והפעם בכריכה קשה, כאשר היתרון הפעם הוא, שבסוף כל שיחה מופיעים ביאורים והרחבות בנקודות מתוך השיחה. הפעם הסדרה יצאה גם ב-12 כרכים קטנים כשלכל חומש יש 2 כרכים.


הסדרה מבוקשת מאד, ומופצת בצורה חסרת תקדים.
הסדרה מבוקשת מאד, ומופצת בצורה חסרת תקדים.


==ספרים נוספים בסדרת ה'אוצר'==
==== ספרים נוספים בסדרה המלוקטים מתוך לקוטי שיחות ====
*'''אוצר לקוטי שיחות לשיטתייהו''' - מרכז את שיחותיו של הרבי מתוך [[לקוטי שיחות]] בנושא מחלוקות של [[תנאים]] ו[[אמוראים]], כגון [[בית שמאי]] ו[[בית הלל]], [[רב]] ו[[שמואל]] וכדומה, בשיחות אלו הרבי יורד לעומק שיטת בעלי הפלוגתא, ומכאן שם הספר (כפי שהגדיר זאת הרבי): '''לשיטתייהו'''.
*'''אוצר לקוטי שיחות כלל ישראל''' - הספר מביא את שיחות הרבי שבסדרת [[לקוטי שיחות]] העוסקות בנושאי ייחודו של עם ישראל, כמו: ישראל והעמים, דין ציבור, מעמדות בעם ישראל, אהבת ישראל וערבותם זה לזה, ועוד.
*'''אוצר לקוטי שיחות ביאורי רש"י על התורה''' - בספר מובאים 54 שיחות מסדרת [[לקוטי שיחות]] העוסקות בביאורי [[רש"י]] על התורה, שיחה אחת לכל פרשה.
*'''אוצר לקוטי שיחות תשובה''' - הספר מביא את כל שיחות הרבי בענייני תשובה.
*'''אוצר לקוטי שיחות לימוד התורה''' - בספר מובאים 60 שיחות מוגהות של הרבי העוסקות בסוגיית מצוות תלמוד תורה.
*'''אוצר לקוטי שיחות משיח וגאולה ובית המקדש'''.
 
===אוצר התוועדויות===
בשנת [[תשע"ד]] יצאו לאור שני כרכים בשם 'אוצר התוועדויות'{{הערה|חלק א' כולל את חודשים [[תשרי]] - [[אדר]], וחלק ב' את חודשים [[ניסן]] - [[אלול]].}}, הכוללים לקט של [[התוועדות עם הרבי|התוועדויות הרבי]] לפי סדר מעגל השנה, מועדי השנה ויומי דפגרא חסידיים.
 
הספרים נערכו על ידי [[ועד הנחות בלה"ק]] בשיתוף עם מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]], בצמד הספרים מופיעות התוועדויות '''בעיקר''' בין השנים [[תשי"א]] - [[תשכ"ה]] בערך, ובין השנים [[תשמ"ב]] - [[תשנ"ב]]{{הערה|זאת עקב כך שבשעת הדפסת הסדרה הופיעו כרכי [[תורת מנחם]] עד שנת [[תשכ"ה]], ובשנים [[תשמ"ב]] - [[תשנ"ב]].}}.


===ספרים בסדרה בנושא ([[לקוטי שיחות]])===
===אוצר מאמרי חסידות===
ספר הכולל ליקוט מ[[מאמר|מאמריו]] של [[הרבי]] במשך השנים. הספר יצא לאור בשנת [[תשע"ג]], בשיתוף עם [[ועד הנחות בלה"ק]].


*'''אוצר לקוטי שיחות לשיטתייהו''' - מרכז את שיחותיו של הרבי מתוך [[לקוטי שיחות]] בנושא מחלוקות של [[תנאים]] ו[[אמוראים]], כגון [[בית שמאי]] ו[[בית הלל]], [[רב]] ו[[שמואל]] וכדומה, בשיחות אלו הרבי יורד לעומק שיטת בעלי הפלוגתא, ומכאן שם הספר: '''לשיטתייהו'''.
כולל בתוכו שני חלקים: בחלק הראשון של הספר יש מאמרים המחולקים לפי סדר מועדי השנה, ובחלק השני לפי סדר נושאים בתורת החסידות.
*'''אוצר לקוטי שיחות כלל ישראל''' - הספר מביא את שיחות הרבי שבסדרת [[לקוטי שיחות]] העוסקות בנושאי ייחודו של עם ישראל, כמו: ישראל והעמים, דין ציבור, מעמדות בעם ישראל, אהבת ישראל וערבותם זה לזה, ועוד.
 
המיוחד בספר זה שהוא כולל גם מאמרים מוגהים של הרבי, וגם כאלו שאינם מוגהים, אלא הנחת החוזרים{{הערה|או הקלטה.}}.
 
===אוצר אגרות קודש===
בספר זה לוקטו כמה מאות ממכתביו של הרבי מתוך סדרת '[[אגרות קודש]]', והוא יצא לאור בשנת [[תשס"ז]], ובמהדורה חדשה בשנת [[תשע"ד]]{{הערה|בחודש [[תמוז]] [[תש"פ]] חולקו חינם כ-15,000 עותקים של הספר ליהודים שאינם חסידי חב"ד.}}.
 
הספר מחולק לשש נושאים מרכזיים וחשובים הכוללים בתוכם תת-נושאים. הנושאים הם: מכתבי תורה, עבודת ה', מורה נבוכים, בכל דרכיך, עניני הכלל ומכתבים כלליים.


===ספרים נוספים בסדרה===
===אוצר רשימות===
ספר ובו יש ליקוט מסדרת [[רשימות]] של הרבי, יצא לאור בשנת [[תשס"ח]]{{הערה|עקב זאת שהספר הודפס שנים מספר לפני שאר הספרים שבסדרה - ספר זה מעוצב בעיצוב שונה משאר הסדרה.}}.


*'''אוצר התוועדויות''' (ב"כ) - יצא לאור ע"י [[ועד הנחות בלה"ק]] בשיתוף עם מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]], בצמד הספרים מופיעות התוועדויות נבחרות של הרבי במעגל השנה, בין השנים [[תשי"א]] - [[תשכ"ה]] בערך, ובין השנים [[תשמ"ב]] - [[תשנ"ב]].
הספר מחולק לנושאים: מכתבי תורה, ביאורי אגדה, קטעי יומן, ובתור הוספה - את רשימתו של הרבי בנושא 'שניים אוחזין בטלית'.
*'''אוצר מאמרי חסידות''' - כולל בתוכו שני חלקים: בחלק הראשון של הספר יש מאמרים המחולקים לפי סדר מועדי השנה, ובחלק השני לפי סדר נושאים בתורת החסידות.
*'''אוצר אגרות קודש''' - בספר זה לוקטו כמה מאות ממכתביו של הרבי מתוך סדרת '[[אגרות קודש]]', בחלוקה לשש נושאים מרכזיים וחשובים הכוללים בתוכם תת-נושאים.


==חברי המערכת==
==חברי המערכת==
*הרב נחום יצחק קפלן (ברא"ל).
{{טורים
| תוכן = *הרב נחום יצחק קפלן (ברא"ל).
*הרב מנחם מענדל קפלן (ברא"ל).
*הרב מנחם מענדל קפלן (ברא"ל).
*הרב צבי הירש זלמנוב.
*הרב [[צבי הירש זלמנוב]].
*הרב [[שניאור זלמן העכט]].
*הרב [[שניאור זלמן הכט]].
*הרב [[אלי וולף]]
*הרב אברהם וולף.
*הרב אברהם וולף.
*הרב שמואל יחזקאל בראון.
*הרב יהודה כהן
*הרב [[אריק מלכיאלי]]
*הרב שמואל וולס
*הרב [[משה מרינובסקי]]
*הרב [[מנחם מענדל ברונפמן]]
*הרב [[משה שילת]].
}}
==קישורים חיצוניים==
=== אוצר לקוטי שיחות ===
*[https://col.org.il/news/62635 התוועדות לרגל הדפסת הכרכים הראשונים של 'אוצר לקוטי שיחות']. {{COL}}
*[https://col.org.il/news/93543 שלשה כרכים חדשים של הסדרה יצאו לאור]. {{COL}}
*[https://col.org.il/news/98328 אוצר לקוטי שיחות לשיטתייהו הוענק לאדמו"רים]. {{COL}}
=== אוצר אגרות קודש ===
*[https://col.org.il/news/30066 אוצר אגרות קודש - ספר חדש]. {{COL}}
*[https://col.org.il/news/30119 'הצופה' על אוצר אגרות קודש]. {{COL}}
*[https://col.org.il/news/30203 חלוקת 'אוצר אגרות קודש' והלימוד בו בישיבות].{{COL}}
*[https://col.org.il/news/30303 תמונות מחלוקת 'אוצר אגרות קודש'].{{COL}}
*[https://col.org.il/news/125423 חלוקת 'אוצר אגרות קודש' תש"פ].{{COL}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:סדרות]]
[[קטגוריה:סדרות]]