יוסף יצחק פבזנר (קראון הייטס) – הבדלי גרסאות

קישור
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה חזותית
 
(39 גרסאות ביניים של 21 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{מפנה|יוסף יצחק פבזנר|רב יוסף יצחק פבזנר מצרפת|יוסף יצחק פבזנר (צרפת)}}
[[קובץ:פבזנר קראון הייטס.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יוסף יצחק פבזנר]]
[[קובץ:פבזנר קראון הייטס.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יוסף יצחק פבזנר]]
הרב '''יוסף יצחק פבזנר''' ('''פעווזנער''', יליד שנת [[תשי"ג]]) הוא [[משפיע]] בישיבת [[אהלי תורה קראון הייטס]].
הרב '''יוסף יצחק פבזנר''' ('''פעווזנער''', נולד ב[[י' בטבת]] [[תשי"ג]], 14 בינואר 1953) הוא [[משפיע]] בישיבת [[אהלי תורה קראון הייטס]].


==קורות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[קראון הייטס]] בעשרה בטבת [[תשי"ג]] לאביו הרב [[שלום דובער פבזנר]], כצאצא ישיר של ר' [[מרדכי פוזנר]], וכנכדו (בן בתו) של המשפיע ר' [[ניסן נמנוב]].
נולד ב[[קראון הייטס]] לרב [[שלום דובער פבזנר]], כצאצא ישיר של ר' [[מרדכי פוזנר]], וכנכדו (בן בתו) של המשפיע ר' [[ניסן נמנוב]].


הוא גדל בשכונת קראון הייטס, ועל כן הוא השתתף פעמים רבות ב[[התוועדויות]] של [[הרבי]]. ב[[חג השבועות|שבועות]] [[תשכ"ד]] לאחר השיחה הידועה שבה הרבי התבטא שיתפטר מתפקידו, ביקש הרבי שילד מתחת לגיל [[בר מצווה]] יתחיל ניגון שמח, והוא היה זה שהתחיל לנגן.
גדל בשכונת קראון הייטס, ובשל כך השתתף פעמים רבות ב[[התוועדויות]] של [[הרבי]]. ב[[חג השבועות|שבועות]] [[תשכ"ד]] לאחר השיחה הידועה שבה הרבי התבטא שיתפטר מתפקידו{{הבהרה|איזו שיחה ידועה? יש לציין לתורת מנחם/שיחות קודש ו/או יומנים בנושא}}, ביקש הרבי שילד מתחת לגיל [[בר מצווה]] יתחיל ניגון שמח, והוא היה זה שהתחיל לנגן.


נישא בשנת תשל"ט בלונדון, למרת רבקה שיינא בת ר' חיים שמואל מנחם מענדל ליברוב חתנו של המשפיע ר' [[מנחם מענדל פוטרפאס]]. חתונתו היוותה מפגש של כמה וכמה מגדולי המשפיעים שהיו זקניהם של הזוג, ר' [[ניסן נמנוב]], ר' [[מנחם מענדל פוטרפאס]] ור' [[סעדיה ליברוב]].
נישא בשנת [[תשל"ח]] ב[[לונדון]], לרבקה שיינא בת ר' [[חיים שמואל מנחם מענדל ליברוב]] חתנו של המשפיע ר' [[מנחם מענדל פוטרפאס]]. חתונתו היוותה מפגש של כמה וכמה מגדולי המשפיעים שהיו זקניהם של הזוג, ר' [[ניסן נמנוב]], ר' [[מנחם מענדל פוטרפאס]] ור' [[סעדיה ליברוב]].


הרב פעווזנער נוהג לספר שכאשר עמד להיכנס לחופה שמע את ר' מענדל אומר לר' ניסן, "אינך יודע את מעלתם של הבחורים היום", ענה לו ר' ניסן, "אם כך בטח צריך לתבוע מהם", בשבת שבע ברכות שכולה היתה התוועדות אמר ר' סעדיה, שהסדר לבטל את השני זה לא סדר של חסידים, חסידים נהגו כל אחד לבטל את עצמו.
הרב פעווזנער נוהג לספר שכאשר עמד להיכנס לחופה שמע את ר' מענדל אומר לר' ניסן, "אינך יודע את מעלתם של הבחורים היום", ענה לו ר' ניסן, "אם כך בטח צריך לתבוע מהם", בשבת שבע ברכות שכולה הייתה התוועדות אמר ר' סעדיה, שהסדר לבטל את השני זה לא סדר של חסידים, חסידים נהגו כל אחד לבטל את עצמו.


לאחר חתונתו כיהן כמשפיע ב[[ישיבת בית דוד ושלמה|ישיבת בית דוד ושלמה]] שבניו הייבן. לאחר מכן עבר לישיבה קטנה של [[אהלי תורה (קראון הייטס)]], וכיום הוא משפיע של שיעור א' בישיבה הגדולה של אהלי תורה.
לאחר חתונתו כיהן כמשפיע ב[[ישיבת בית דוד שלמה|ישיבת בית דוד שלמה]] שבניו הייבן. לאחר מכן עבר לישיבה קטנה של [[תומכי תמימים אהלי תורה קראון הייטס|אהלי תורה קראון הייטס]], וכיום הוא משפיע של שיעור א' בישיבה הגדולה של אהלי תורה.


הי' מקורב מאוד לזקנו המשפיע ר' [[ניסן נמנוב]], והיה נוהג להזכירו לפני הרבי בחלוקת מצה, וכיוצא בזה. וכן לסב רעייתו המשפיע ר' [[מנחם מענדל פוטרפס]].
הי' מקורב מאוד לזקנו המשפיע ר' [[ניסן נמנוב]], והיה נוהג להזכירו לפני הרבי בחלוקת מצה, וכיוצא בזה. וכן לסב רעייתו המשפיע ר' [[מנחם מענדל פוטרפס]]. והיה בקשר עם סב רעייתו המשפיע השליח ר' [[סעדיה ליברוב]].
 
גם אחרי [[ג' תמוז תשנ"ד]] המשיך בכל עוז בפרסום בשורת הגאולה של הרבי מלך המשיח, ואף השתתף ב[[כינוסי גאולה ומשיח - תשנ"ה|כינוס לקבלת פני משיח]] שנערך בלינקולן סנטר בשנת [[תשנ"ה]].  
   
   
נודע בשעיוריו והתוועדויותיו, בדרך של ימין מקרב.
נודע בשיעוריו והתוועדויותיו, בדרך של ימין מקרבת.


הרב פבזנר מדפיס ליקוטים משיחות וכתבות שונות על עניינים חסידיים לתלמידי הישיבה, על מנת לנטוע בהם ידיעות ורגש חסידותי.
הרב פבזנר מדפיס ליקוטים משיחות וכתבות שונות על עניינים חסידיים לתלמידי הישיבה, על מנת לנטוע בהם ידיעות ורגש חסידותי.


==משפחתו==
==משפחתו==
*בתו: דברושא אשת ר' מנחם מענדל גרייזמאן, שליח הרבי ברוג'רס, ארקנסא.
*בתו, דברושא אשת ר' [[מנחם מענדל גרייזמן|מנחם מענדל גרייזמאן]], שליח הרבי ברוג'רס, ארקנסא.
*בתו: חנה אשת ר' [[יוסף יצחק קרץ]]
*בתו, חנה אשת ר' [[יוסף יצחק קרץ]]
*בנו: ר' ניסן פעווזנער, מנהל בקעמפ גן ישראל פולרידה.
*בנו, ר' ניסן פעווזנער, מנהל בקעמפ [[גן ישראל פולרידה]].
*בתו: אסתר הדסה אשת ר' יצחק צאפ, עורך התוכנית השבועית "תורת חיים" של חברת [[JEM]].
*בתו, אסתר הדסה אשת ר' [[יצחק צאפ]], עורך התוכנית השבועית "תורת חיים" של חברת [[JEM]].
*בתו: חי'ה מושקא אשת ר' דובער ברקוביטש, שליח הרבי בעיר וולנט קריק, קליפורניה.
*בתו, חיה מושקא אשת ר' דובער ברקוביטש, שליח הרבי בעיר וולנט קריק, קליפורניה.
*בנו: ר' סעדיה פעווזנער, שליח הרבי ברובע הברונקס, בעיר ניו יורק.
*בנו, ר' סעדיה פעווזנער, שליח הרבי ברובע הברונקס, בעיר [[ניו יורק]].
*בתו: מרת מאשא אשת ר' פרץ גולדשמיד, שליח הרבי ברנטוואד, קליפורניה.
*בתו, מרת מאשא אשת ר' פרץ גולדשמיד, שליח הרבי ברנטוואד, קליפורניה.
*בנו: ר' שלום דובער פעווזנער, שליח הרבי בניו ג'רסי.
*בנו, ר' שלום דובער פעווזנער, שליח הרבי בניו ג'רסי.
*בתו: שרה אשת ר' לוי יצחק הלוי לובנשטיין.
*בתו, שרה אשת ר' לוי יצחק הלוי לובנשטיין.


{{ניווט
|הסתרה=כן
|מוסתר=לא
|כותרת=עץ משפחת פבזנר
|יישור טקסט=ימין
|תוכן={{עץ משפחת פבזנר}}
}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:פבזנר, יוסף יצחק}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:משפחת פבזנר]]
[[קטגוריה:משפחת פבזנר]]
[[קטגוריה:משפחת פוטרפס]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ג]]