יקותיאל מנחם ראפ – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
 
מ החלפת טקסט – "ב770" ב־"ב-770"
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(121 גרסאות ביניים של 54 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''יקותיאל מנחם ראפ''' הינו משגיח ונו"נ בישיבת תות"ל המרכזית ליובאוויטש שבליובאוויטש.
[[קובץ:קותי ראפ.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב קותי ראפ מנצח על ריקודי השמחה ב-770]]
הרב '''יקותיאל מנחם ראפ''' ([[ט' אב]] [[תש"ח]] - [[י"ב תמוז]] [[תשע"ה]]) היה מנהל בית חב"ד שדה התעופה JFK שבניו-יורק, יו"ר [[ועד המחנכים]], [[משגיח]] ו[[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית 770]], וחבר [[המטה העולמי להבאת המשיח]] ו[[המטה העולמי להצלת העם והארץ]] יו"ר [[מטה שירה וזמרה]].


הרב ראפ למד בצעירותו בישיבה הליטאית "קול תורה" בירושלים, והתקרב לחסידות בעקבות שיעורי תניא שנמסרו ע"י הרב יוסף צבי סגל, ראש כולל [[צמח צדק]]. לימים העיד הרב סגל על תלמידו זה, כי העמיק בשיעורים יתר על כל חבריו.
==תולדות חיים==
נולד ביישוב יסודות ב[[ארץ ישראל]] ב[[ט' במנחם אב]] [[תש"ח]] לשרגא ולציפורה ראפ.


לימים התמנה הרב ראפ בזכות כשרונותיו הברוכים לחבר הנהלת הישיבה המרכזית ד-[[770]], תפקיד בו הוא מכהן עד היום.
למד בצעירותו בישיבה הליטאית "קול תורה" ב[[ירושלים]], והתקרב לחסידות בעקבות שיעורים ב[[ספר התניא]] שנמסרו על ידי הרב [[יוסף צבי סגל]], ראש [[כולל צמח צדק (ירושלים)]]{{הערה|[https://s3.wasabisys.com/chabadlibrary/C/20_134.jpg הכרטיס שמילא] ל[[ספר החסידים]] מתקופה זו.}}. לאחר מכן עבר ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]] והיה לאחד ממושפעיו של הרב [[שלמה חיים קסלמן]].


התפרסם בציבור עקב פעילותו במסגרת צעירי אגודת חב"ד בארהבשדה התעופה ע"ש קנדי, הביא אורחים ואישים מכובדים רבים אל הרבי ל[[חלוקת דולרים]].
בשנת [[תשכ"ח]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.


המיזם הייחודי ביותר של הרב ראפ הוא ללא ספק ה"[[מטה לקבלת פני משיח ברוב שירה וזמרה כהכנה לגאולה השלימה]]" שבראשותו, המארגן בכל יומא דפגרא ריקודי שמחה בליווי תזמורת בתוך 770 ומחוץ אליו. יצויינו במיוחד ריקודי חודש אדר המתחילים בא' דר"ח אדר (או אדר-ראשון) ומסתיימים בשנים האחרונות בר"ח אייר.
[[נישואין|נשא]] את רעייתו מרת פייגא{{הערה|כיום מחנכת במוסד [[בית רבקה (קראון הייטס)|בית רבקה]] ב[[קראון הייטס]].}}
[[קובץ:הרב ראפ.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב ראפ ב[[התוועדות]] [[סיום הרמב"ם]] ב[[770]]]]
[[קובץ:הרב ראפ משלוח מצות.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|הרב ראפ אחראי על משלוח המצות מהרבי לארץ הקודש]]
===פעילות ציבורית===
עוד בהיותו בחור החל לעסוק בפעילות '[[מבצעים]]' עם חברי אל-על בשדה התעופה JFK על-שם קנדי. מאז, בזכות קשריו הענפים הביא אורחים ואישים מכובדים רבים אל הרבי ל[[חלוקת דולרים]] ובהזדמנויות נוספות, וכן הקים כעבור ימים את הדוכן של [[מרכז חב"ד שדה התעופה JFK]].


הרב ראפ עומד גם בראש האיגודים: [[המטה להצלת העם והארץ]] - בארה"ב, בית חב"ד בשדה התעופה קנדי, מטה סיומי הרמב"ם ברוב עם בנ.י. , ועוד.
עקב פעילותו נותר הרב ראפ בחצר הרבי ולא חזר לארץ בסיום שנת ה'קבוצה', והוא התמנה על ידי הרב [[דוד רסקין]] מנהל הישיבה והרב [[מרדכי מנטליק]] ראש הישיבה להיות [[משגיח]] על נוכחות הבחורים בסדרי הישיבה, והמשיך בתפקיד זה גם לאחר חתונתו כשעם השנים הוטלו עליו גם תפקידי השפעה על הבחורים.


נמנה על חשובי רבני [[שיחת משתמש:מנחם ציון#הפלג המשיחי - הערך המלא|הפלג המשיחי]] בארה"ב, והוציא את סדרת הספרים "[[תקוות מנחם]]" (כריכה דקה) בהם מבאר הוא בארוכה ע"פ דרך הרמז את הקשר בין הלכות הרמב"ם לגאולה העתידה.  
בשנת [[תשמ"ד|תשד"מ]] התבקש על ידי הרב [[חיים מרדכי אייזיק חודקוב]] להקים את '[[ועד המחנכים]]' שתפקידו יהיה לכנס את מחנכי ו[[משפיע]]י חב"ד בהגיעם ל[[770]] לחודש החגים, ובכל אסיפה כזו יהיו [[החלטות טובות]] בנוגע לחינוך הבחורים שיוגשו כדו"ח ל{{ה|רבי}}.


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א|ראפ קותי]] [[קטגוריה:רבני חב"ד|ראפ יקותיאל]]
ביוזמת הועד, מתקיים בכל שנה ב[[חודש תשרי]] כינוס לתלמידי התמימים הנמצאים ב-[[770]] ובו מדברים הרבנים והמשפיעים בפני הבחורים כיצד עליהם להתנהג כ'[[תמימים]]' הלומדים בישיבה של הרבי. כינוס זה נקרא בשם "[[כינוס התמימים העולמי]]". על פי הוראת הרבי, מידי שנה בסיום הכינוס חילק הרב ראפ '[[משקה]]' למשתתפים.
 
עמד בראש "[[מטה שירה וזמרה לקבלת פני משיח]]", שדואג בכל [[יומא דפגרא]] ובימי [[חודש אדר]] לארגן ריקודי שמחה בליווי תזמורת ב-770, זאת לאור מענותיו של הרבי בהם עודד עריכת ריקודים בקשר עם הגאולה ולאור [[שיחה|שיחת של הרבי]] משבת פרשת [[כי תצא]] [[תשמ"ח]] אודות הצורך ב"[[שמחה]] בטהרתה" מזה שמשיח מגיע וששמחה זו היא הדבר שיביא את הגאולה.
 
נמנה לאורך כל השנים על המשתתפים הקבועים ב[[סיום הרמב"ם|סיומי הרמב"ם]] ב-770 הנערכים על ידי הרב [[מנחם נחום גרליצקי]]{{הערה|על פי הידודים רבים שקיבל הרב גרליצקי על כך מהרבי}} כשבשנים הראשונות אף נוטל חלק מרכזי בהנחיית הסיומים. בכל סיום היה מדבר ומראה את הקשר של ההלכות הנלמדים עם הזמן, עם פרשת השבוע וגם עם התאריך והתקופה
בשנה, וכן מסביר מה ההוראות שאפשר ללמוד, כל זה בדרך ה[[נגלה]], ה[[חסידות]] וה[[עבודה]] ולרוב על פי מאמרי חסידות של הרביים ושיחות הרבי. במענה לשאלתו האם כדאי לפרסם הדברים ולהדפיסם בספר כשמצרף למכתב גם חלק ממה שנאמר בסיומים השיב הרבי{{הערה|בשלהי תמוז תשנ"ג}} בחיוב - לפרסם את הדברים ולהדפיסם כספר{{הערה|יומן "בית משיח - 770"}}. הדברים נדפסו מידי שבוע בעלון שהוציא לאור בשם "תקות מנחם" על המשקל של שמו - יקותיאל מנחם. חלק גדול מתוכן עלונים אלו נדפס בספריו [http://www.tikvasmenachem.com/ 'תקוות מנחם'].
 
שימש כחבר הנהלת "[[המטה העולמי להצלת העם והארץ]]" בראשות הרב [[שלום דובער וולפא]], ווזם מאבקים רבים לשלימות [[ארץ הקודש]] ואף עורר על כך בכל הזדמנות.
 
בשעות אחר הצהריים של [[י"ב תמוז]] [[תשע"ה]] נדרס על ידי אפרו-אמריקאי, ולאחר שעה קלה הלך לעולמו, והוא בן שישים ושבע שנים. הלוויתו התקיימה למחרת והוא נטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין מונטיפיורי ברובע קווינס שבניו יורק.
 
בהלוויה הוכרז כי בנו יוסף יצחק ימלא את מקומו בניהול [[מרכז חב"ד שדה התעופה JFK]]{{הערה|1=[http://chabad.info/news/בהלוויה-הוכרז-בנו-של-הרב-ראפ-ימלא-מקומו/ בהלוויה הוכרז: בנו של הרב ראפ ימלא מקומו בשליחות] - {{אינפו}}}}.
 
מטה שירה וזמרה ממשיך לארגן מידי שנה ריקודי שמחה ב-[[770]] במהלך חודש [[אדר]], וכן מידי חודש ב[[קידוש לבנה]] ועוד.
 
כמו כן העלון "תקוות מנחם" ממשיך לצאת מזמן לזמן על ידי תלמידיו שניאור זלמן ציק והרב יוסף יצחק שגלוב בעידודה של הרבנית ראפ.
 
==משפחתו==
*אחותו, רחל לאה, אשת הרב חיים ברויער, מנהל ישיבת תפארת בחורים, תפרח.
*אחותו, אסתר, אשת הרב שלמה פרוביין, ד"ר לתנ"ך, ירושלים.
*בתו, חיה מושקא, אשת ר' יוסף חיים מוסקוביץ', קראון הייטס.
*בנו, הרב [[יוסף יצחק ראפ]], מנהל בית חב"ד בשדה התעופה. קראון הייטס.
 
==לקריאה נוספת==
* '''[http://chabad.info/blogs/זכרון-להולכים-3/ דור השביעי'סט]''' - טור זכרון להולכים, אחר פטירתו. אוהד בר סלע, {{שבועון בית משיח}}
*חיים ברוק, '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=68015 מצות בשחקים]''', סקירה על משלוחי המנות לארץ הקודש בארגונו של הרב ראפ, בתוך [[שבועון בית משיח]] {{אינפו}} י"ב [[ניסן]] התשע"ב (04.04.2012)
* [https://chabad.info/magazine/124523/ הרבי הורה: שישים יום של שמחה, ינסו ויווכחו!] {{אינפו}} {{שבועון בית משיח}}
 
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.tikvasmenachem.com/ האתר של הרב ראפ 'תקוות מנחם']
* [https://chabad.info/tag/%d7%94%d7%a8%d7%91-%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%90%d7%9c-%d7%9e%d7%a0%d7%97%d7%9d-%d7%a8%d7%90%d7%a4/ תגית:הרב יקותיאל מנחם ראפ] באתר {{אינפו}}
* '''[https://chabad.info/news/65846/ משפחת ראפ קיבלה את מכתבי ר' קותי ע"ה]''' {{אינפו}}
תמונות;
* [https://chabad.info/in-focus/125305/ בימים ההם - תמונות מריקודי חודש אדר ב-770] {{אינפו}} {{תמונה}}
 
* [https://chabad.info/seven-seventy/65265/ אחרי פטירת הרב ראפ – מטה שירה וזמרה לא מפסיק] {{אינפו}} {{תמונה}}
וידאו;
* [http://chabad.info/video/rebbe/מתחברים-יום-יום/הרב-ראפ-עה-במשלוח-המצות-וחלוקת-הדולרים/ הרב ראפ במשלוח המצות וחלוקת הדולרים] {{וידפו}}
* [https://chabad.info/video/beis-medrash-video/%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%99%d7%9d/91618/ בשנה שעברה: הרב ראפ דיבר על "הקהל"] {{וידפו}}
פעולות לזכרו אחרי שנפטר;
* [https://chabad.info/news/66460/ הוקמה המצבה על קברו של הרב ראפ ע"ה] {{אינפו}} {{תמונה}}
* [https://chabad.info/crown_heights/72297/ מאות באירוע לציון 'שלושים' לרב ראפ ע"ה] {{אינפו}} {{תמונה}}
* [https://chabad.info/news/66234/ המזכיר הרב גרונר ניחם את משפחת ראפ] {{אינפו}} {{תמונה}}
* [https://chabad.info/news/65817/ משלחת מחברת אל-על בניחום אבלים בבית משפחת ראפ] {{אינפו}} {{תמונה}}
* [https://chabad.info/news/110211/ בית חב"ד של הרב ראפ ע"ה ממשיך בתנופה] {{אינפו}} {{תמונה}}
* [https://chabad.info/news/163695/ מבצע שלושת השבועות הוקדש לע"נ הרב ראפ] {{אינפו}}
* [https://chabad.info/news/103036/ מרכז ההפצה: מבצע חנוכה יוקדש לע"נ הרב ראפ] {{אינפו}}
 
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:ראפ, יקותיאל}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חברי הועד למען שלימות העם]]
[[קטגוריה:קבוצה תשכ"ח]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת קול תורה]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים המרכזית]]
[[קטגוריה:שלוחים בניו יורק]]
[[קטגוריה:שלוחים שנפטרו]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ה]]
[[קטגוריה:חסידים שנהרגו בנסיבות טרגיות]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ח]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:חסידים שנהרגו בתאונות דרכים]]