שיחה:נצחיות חייו של הרבי – הבדלי גרסאות

הוספת שיחה
 
מ. רובין (שיחה | תרומות)
 
(170 גרסאות ביניים של 57 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
==בקשת עזרה בדחיפות==
{{תיבת ארכיון|[[שיחה:נצחיות חייו של הרבי/ארכיון 1|דף ארכיון 1]]}}
הערך כמעט ממש מוכן, אך זקוק לעזרתכם:
#תנאי ראשון שמבלעדו א"א להעלות - אינני יודע מה השם שצריך להיות לו. ההגדרה האמיתית שלו היא '''האמונה בנצחיות חייו של הרבי''' או '''של נשיא הדור''', אבל זה שם לא קליט שאף אחד לא יחפש אותו; לאידך - שם כמו '''הרבי חי וקיים''' או '''הרבי מללובביץ' חי וקיים''' וכד' זה שם שיימצא בקלות בגוגל ואנשים יכירו אותו, אבל הוא לא מדוייק כלל. או שיש הצעות אחרות.
#ענין נוסף, למשפט "כאשר התקבלה הידיעה בג' תמוז תשנ"ד" שמתי בקשת הבהרה, ואינני יודע איך להסתדר איתו. אי אפשר לכתוב, אבל אם לא נכתוב כלום אדם מבחוץ לא יבין.
#ועוד משהו אחרון, אם מישהו יודע מה שמותיהם של מחקרי האקדמיה בנושא ושנת הוצאתם לאור הוא מוזמן להוסיף (לידיעתי יש לפרופ' יורם בילו וכן נראה לי לד"ר שלי גולדברג, אולי גם עוד).


תודה רבה מראש לכולם! [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 07:08, ל' בסיוון, [[שנת הקהל|הקהל]] ה'תשע
== הוספה לערך ==
 
אולי ראוי להוסיף לערך תמונה מ(המקום של לכל הפחות) הרבי שליט"א מלך המשיח לאחר שנת תשנ"ד ♦ נכתב על ידי [[משתמש:חב"דפדי פעיל|'''חב"דפדי פעיל''']] ([[שיחת משתמש:חב"דפדי פעיל|שיחה]]) • '''[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|<span style="color: {{#בחר:שחור|שחור=black|אדום=red|כתום=orange|צהוב=yellow|ירוק=green|חום=brown|אפור=Gray|כחול=blue|סגול=purple|#ברירת מחדל=}};">יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד</span>]]''' • בשעה 13:48, כ"ז בתמוז, ה'תשפ"ג ''<font size="1">(16 ביולי למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
:{{א|חב"דפדי פעיל}}, שמת לב מה כתבת? תמונה של הרבי לאחר שנת [[תשנ"ד]]? באורך פלא, אין תמונה כזו... {{*}} [[משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=אדום|גופן=נרקיסים|חילזון}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=חום|גופן=נרקיסים|דף השיחה שלי}}]] {{*}} 18:02, 20 באוגוסט 2023 (UTC)
::{{א|חילזון}} אתה זה שלא שואף לאובייקטיביות!. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ <font size="3">[[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]]</font> ~ <font size="2">(18:59, ג' באלול, ה'תשפ"ג)</font>
:::{{א|חילזון}} הוא אומר שיש לו ושואל אם מנהלי האתר מסכימים להעלות אותה ולכן אין שום עניין שתערב --[[משתמש:חיים כ|חיים כ]] - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">מסמ ציכל</span>]] - ד' באלול ה'תשפ"ג - 11:53, 21 באוגוסט 2023 (UTC)
::::{{א|יוסף בן מלמד}}, לא כתבתי בשום מקום שאני שואף לאובייקטיביות. {{א|חיים כ}}, האם ל{{א|חב"דפדי פעיל}} יש גם תמונות של אליהו הנביא, אני אשמח לראות. ואגב, אני ממש {{בעד חזק}} שיעלה את התמונה הזו, ונראה מה היא... חוץ מזה, הוא לא אמר שיש לו אלא שכדאי להעלות לאתר. {{*}} [[משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=אדום|גופן=נרקיסים|חילזון}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=חום|גופן=נרקיסים|דף השיחה שלי}}]] {{*}} 12:00, 21 באוגוסט 2023 (UTC)
:::::{{א|חילזון}} אנסח בשבילך יש לו תמונה שהוא (וכנראה עוד אנשים) טוען שזה הרבי. ואתה לא חייב להתווכח כל פעם שכותבים משהוא שלא מתאים לך זו לא דרכה של חב"דפדיה --[[משתמש:חיים כ|חיים כ]] - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">מסמ ציכל</span>]] - ד' באלול ה'תשפ"ג - 12:18, 21 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::{{א|חיים כ}}, מקווה שהפנמת ותקיים סוף כל סוף את מה שכתבת: {{ציטוטון|ואתה לא חייב להתווכח כל פעם שכותבים משהוא שלא מתאים לך זו לא דרכה של חב"דפדיה}}. {{סוף דיון}}, כי אני פשוט לא רוצה להיחסם... זה מה שקורה כשאני קצת "מתווכח כל פעם שכותבים משהוא שלא מתאים לי". יש {{א|חיים כ|לך}} מזל שאני לא מתווכח איתך על כל ערך הזוי שכזה ו'''מחלל שם חב"ד שכזה!''' <צונזר>  {{*}} [[משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=אדום|גופן=נרקיסים|חילזון}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חילזון|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=חום|גופן=נרקיסים|דף השיחה שלי}}]] {{*}} 12:23, 21 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::{{א|חב"דפדי פעיל}} אני {{בעד חזק}}--[[משתמש:הקצנה|הקצנה]] - [[שיחת משתמש:הקצנה|שיחה]] ~ '''[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|<span style="color: {{#בחר:שחור|שחור=black|אדום=red|כתום=orange|צהוב=yellow|ירוק=green|חום=brown|אפור=Gray|כחול=blue|סגול=purple|#ברירת מחדל=}};">יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד</span>]]''' ~ [[י"ג באלול]] [[ה'תשפ"ג]]  13:14, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::{{בוצע}}--[[משתמש:הקצנה|הקצנה]] - [[שיחת משתמש:הקצנה|שיחה]] ~ '''[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|<span style="color: {{#בחר:שחור|שחור=black|אדום=red|כתום=orange|צהוב=yellow|ירוק=green|חום=brown|אפור=Gray|כחול=blue|סגול=purple|#ברירת מחדל=}};">יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד</span>]]''' ~ [[י"ג באלול]] [[ה'תשפ"ג]]  13:32, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::: אני {{נגד}}. לא קשור. העובדה שבערך לא מוזכר כלום על המעמדים, כי באמת זה נושא נפרד שאינו חלק מהערך. ושייך יותר לתפילות ב770 וכיוצא בזה. --[[משתמש:מה עם ההתגלות?|מה עם ההתגלות?]] - [[שיחת משתמש:מה עם ההתגלות?|שיחה]], 13:51, י"ג באלול, ה'תשפ"ג 13:51, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
 
== ראוי ==
 
ראוי להוסיף ב'ראו גם' את הדף 'חשבונו של עולם'
 
:{{א|מענדל סופר}} מה הקשר? [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|שיחה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']]  15:04, 10 בינואר 2025 (IST)
::כמו שבדף שם יש הפני' לדף הזה--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]], 13:48, י"ב בטבת, ה'תשפ"ה 13:48, 12 בינואר 2025 (IST)
 
==קטגוריה==
האם כדאי לשייך לקטגוריה ולפורטל של משיח וגאולה? מה דעתכם? אני חושב שכדאי כחלק מהרבי כמלך המשיח. --[[משתמש:שי מלך|יחי המלך המשיח!]] - [[שיחת משתמש:שי מלך|שיחה]], 00:26, ב' באדר, ה'תשפ"ה 00:26, 2 במרץ 2025 (IST)
 
== "מאורע ההסתלקות שכדברי הרבי הוא אינו יכול להתרחש" - מה המקור לזה? ==
 
<u>אני לא רוצה להיכנס לוויכוחים</u>, אבל לא ראיתי מקור לכך שהרבי אומר שאי אפשר שהמלך המשיח יסתלק. הרבי ידע שהרבי הריי"ץ הסתלק, אבל הוא המשיך לעודד את האמונה בו כמלך המשיח. הרבי מסביר שכמו יעקב אבינו, נראה לעיני בשר שהוא נפטר, ולכן על פי ההלכה הוא נחשב כמי שנפטר, אבל במהותו הוא עדיין חי, נשמתו לא נפרדה מגופו הק׳. (אני לא מתיימר להיות מומחה בדברי הרבי, אבל זה מה שהבנתי). בקיצור, הרבי אמר שהרבי הריי"ץ יחזור בגוף גשמי בתחיית המתים ויגאל אותנו ויביא אותנו לארץ הקודש (ראה מאמר באתי לגני תשי"א, שיחת חגה"ש תש"י, ב' ניסן תשמ"ח) . אני לא רוצה להתווכח איך להבין את מה שהרבי אמר, אני רק מבהיר שהרבי לא שלל את הרעיון או האפשרות שמלך המשיח יסתלק ויחזור בתחיית המתים. המנהלים של אתר יכולים להחליט מהי השיטה שלהם, אבל בכלל הרבי לא שלל ענין ההסתלקות, ונראה ברור מהשיחות והמכתבים <u>שהרבי לא ראה סתירה בין הסתלקות של צדיק לחיים נצחיים, אפילו לגבי מלך המשיח </u>. 
 
<u>אין כוונתי לעשות מחלוקת עם אנשים מסוימים ודעותיהם. אני רוצה לדבר על נושא זה באהבת רעים ואחדות חסידי ללא מריבות ופוליטיקה.</u> [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 22:08, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 22:08, 28 בספטמבר 2025 (IDT)
 
:לכבוד המשתמש היקר והחשוב [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]]
:ישנו הבדל בין הרבי הריי"צ לרבי שליט"א מה"מ וההבדל הוא שהרבי כותב בשיחת שבת פרשת בא ה'תשנ"ב - מוגה  '''"מזה מובן החידוש דדורנו – הדור התשיעי לגבי כל הדורות שלפני זה, עד גם הדור שלפנ"ז (דור השמיני): מכיון שהגאולה לא באה אז בפועל, ה"בא אל פרעה" (הגילוי ד"אתפריעו כל נהורין" למטה) לא הי' בתכלית השלימות כנשמה בגוף בריא (היתה הסתלקות הנשמה מן הגוף, וגם הנשמה בגוף היתה במצב ש"הדיבור הוא בגלות" וכו'); משא"כ בדורנו זה – הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה – נעשה תומ"י "נתלו המאורות", שלא זו בלבד שלא חסר ח"ו במאורות הגדולים דגילוי תושב"כ ותושבע"פ, אלא אדרבה – נוספת בזה שלימות נעלית יותר [לא באופן ד"כבד פה מאורייתא שבע"פ וכבד לשון מאורייתא שבכתב", להיותו למעלה מזה], באופן שכנשמות בגופים מקבלים בפנימיות "אתפריעו כל נהורין" ש"נתלו" עתה, עי"ז שתיכף מגיע משיח צדקנו, "שלח נא ביד תשלח", וילמד תורה את כל העם כולו, עד "תורה חדשה מאתי תצא".''' ולכן אצל נשיא הדור דדורנו לא תתכן אפשרות של הסתלקות הנשמה מן הגוף
:בברכת משיח נאו וגמר חתימה טובה  [[משתמש:חבדפדניק קצון|חבדפדניק קצון]] - [[שיחת משתמש:חבדפדניק קצון|שיחה]], 00:49, ח' בתשרי, ה'תשפ"ו 00:49, 30 בספטמבר 2025 (IDT)
::אני מקוה שילדיך כשיגדלו ויקלטו את עומק ההבלים שהם גודלים עליהם, לא יגידו "עדות שבטלה מקצתה בטלה כולה" ויבעטו באמונה היהודית כולה. [[מיוחד:תרומות/185.182.70.37|185.182.70.37]] 22:44, 11 בנובמבר 2025 (IST)
::זה מה שמסביר הרבי "נדמה להם שהוא מת".
::אני רוצה להעיר, שהרבי אומר כמה פעמים ש״כל הדור ייכנס לחיים נצחיים ללא שום הפסק בינתיים״, ועדיין לא ראיתי שמישהו מוחה כאשר נאמר על אדם רגיל שהוא נפטר, ואומר ש'לא, יש להם חיים נצחיים". אני לא משפיע, אני לא בקי בחסידות, אבל כדאי לעיין יותר בזה. [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 13:31, כ"ה בכסלו, ה'תשפ13:31, 15 בדצמבר 2025 (IST)
 
== הרבה ==
 
הגזמתם לחלוטין הוא חי???{{משוב}} [[מיוחד:תרומות/147.234.64.53|147.234.64.53]] 02:20, 19 בדצמבר 2025 (IST)
חזרה לדף "נצחיות חייו של הרבי".