שיחה:נצחיות חייו של הרבי – הבדלי גרסאות

 
(16 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 13: שורה 13:
::::::::::{{בוצע}}--[[משתמש:הקצנה|הקצנה]] - [[שיחת משתמש:הקצנה|שיחה]] ~ '''[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|<span style="color: {{#בחר:שחור|שחור=black|אדום=red|כתום=orange|צהוב=yellow|ירוק=green|חום=brown|אפור=Gray|כחול=blue|סגול=purple|#ברירת מחדל=}};">יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד</span>]]''' ~ [[י"ג באלול]] [[ה'תשפ"ג]]  13:32, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::{{בוצע}}--[[משתמש:הקצנה|הקצנה]] - [[שיחת משתמש:הקצנה|שיחה]] ~ '''[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|<span style="color: {{#בחר:שחור|שחור=black|אדום=red|כתום=orange|צהוב=yellow|ירוק=green|חום=brown|אפור=Gray|כחול=blue|סגול=purple|#ברירת מחדל=}};">יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד</span>]]''' ~ [[י"ג באלול]] [[ה'תשפ"ג]]  13:32, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::: אני {{נגד}}. לא קשור. העובדה שבערך לא מוזכר כלום על המעמדים, כי באמת זה נושא נפרד שאינו חלק מהערך. ושייך יותר לתפילות ב770 וכיוצא בזה. --[[משתמש:מה עם ההתגלות?|מה עם ההתגלות?]] - [[שיחת משתמש:מה עם ההתגלות?|שיחה]], 13:51, י"ג באלול, ה'תשפ"ג 13:51, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::: אני {{נגד}}. לא קשור. העובדה שבערך לא מוזכר כלום על המעמדים, כי באמת זה נושא נפרד שאינו חלק מהערך. ושייך יותר לתפילות ב770 וכיוצא בזה. --[[משתמש:מה עם ההתגלות?|מה עם ההתגלות?]] - [[שיחת משתמש:מה עם ההתגלות?|שיחה]], 13:51, י"ג באלול, ה'תשפ"ג 13:51, 30 באוגוסט 2023 (UTC)
::::::::::::{{נגד}} המושג נצחיות לא קשור לתפילות (אם כבר, התפילות פרט במושג) --[[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  05:36, כ"ג באדר, ה'תשפ"ו 05:36, 12 במרץ 2026 (IST)


== ראוי ==
== ראוי ==
שורה 24: שורה 25:
האם כדאי לשייך לקטגוריה ולפורטל של משיח וגאולה? מה דעתכם? אני חושב שכדאי כחלק מהרבי כמלך המשיח. --[[משתמש:שי מלך|יחי המלך המשיח!]] - [[שיחת משתמש:שי מלך|שיחה]], 00:26, ב' באדר, ה'תשפ"ה 00:26, 2 במרץ 2025 (IST)
האם כדאי לשייך לקטגוריה ולפורטל של משיח וגאולה? מה דעתכם? אני חושב שכדאי כחלק מהרבי כמלך המשיח. --[[משתמש:שי מלך|יחי המלך המשיח!]] - [[שיחת משתמש:שי מלך|שיחה]], 00:26, ב' באדר, ה'תשפ"ה 00:26, 2 במרץ 2025 (IST)


== "מאורע ההסתלקות שכדברי הרבי הוא אינו יכול להתרחש" - מה המקור לזה? ==
== רוב ==


<u>אני לא רוצה להיכנס לוויכוחים</u>, אבל לא ראיתי מקור לכך שהרבי אומר שאי אפשר שהמלך המשיח יסתלק. הרבי ידע שהרבי הריי"ץ הסתלק, אבל הוא המשיך לעודד את האמונה בו כמלך המשיח. הרבי מסביר שכמו יעקב אבינו, נראה לעיני בשר שהוא נפטר, ולכן על פי ההלכה הוא נחשב כמי שנפטר, אבל במהותו הוא עדיין חי, נשמתו לא נפרדה מגופו הק׳. (אני לא מתיימר להיות מומחה בדברי הרבי, אבל זה מה שהבנתי). בקיצור, הרבי אמר שהרבי הריי"ץ יחזור בגוף גשמי בתחיית המתים ויגאל אותנו ויביא אותנו לארץ הקודש (ראה מאמר באתי לגני תשי"א, שיחת חגה"ש תש"י, ב' ניסן תשמ"ח) . אני לא רוצה להתווכח איך להבין את מה שהרבי אמר, אני רק מבהיר שהרבי לא שלל את הרעיון או האפשרות שמלך המשיח יסתלק ויחזור בתחיית המתים. המנהלים של אתר יכולים להחליט מהי השיטה שלהם, אבל בכלל הרבי לא שלל ענין ההסתלקות, ונראה ברור מהשיחות והמכתבים <u>שהרבי לא ראה סתירה בין הסתלקות של צדיק לחיים נצחיים, אפילו לגבי מלך המשיח </u>.
נידון בעבר (ובכ"מ) מי 'יותר': אנחנו או 'הם'.


<u>אין כוונתי לעשות מחלוקת עם אנשים מסוימים ודעותיהם. אני רוצה לדבר על נושא זה באהבת רעים ואחדות חסידי ללא מריבות ופוליטיקה.</u> [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 22:08, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 22:08, 28 בספטמבר 2025 (IDT)
עשיתי בדף המשתמש שלי רשימה, לפי ישיבות. דבר שיכול להעיד וכו.[[משתמש:ףף|ףף]] - [[שיחת משתמש:ףף|שיחה]], 15:46, כ"ז באדר, ה'תשפ"ו 15:46, 16 במרץ 2026 (IST)


:לכבוד המשתמש היקר והחשוב [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]]
== להעיר ==
:ישנו הבדל בין הרבי הריי"צ לרבי שליט"א מה"מ וההבדל הוא שהרבי כותב בשיחת שבת פרשת בא ה'תשנ"ב - מוגה  '''"מזה מובן החידוש דדורנו – הדור התשיעי לגבי כל הדורות שלפני זה, עד גם הדור שלפנ"ז (דור השמיני): מכיון שהגאולה לא באה אז בפועל, ה"בא אל פרעה" (הגילוי ד"אתפריעו כל נהורין" למטה) לא הי' בתכלית השלימות כנשמה בגוף בריא (היתה הסתלקות הנשמה מן הגוף, וגם הנשמה בגוף היתה במצב ש"הדיבור הוא בגלות" וכו'); משא"כ בדורנו זה – הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה – נעשה תומ"י "נתלו המאורות", שלא זו בלבד שלא חסר ח"ו במאורות הגדולים דגילוי תושב"כ ותושבע"פ, אלא אדרבה – נוספת בזה שלימות נעלית יותר [לא באופן ד"כבד פה מאורייתא שבע"פ וכבד לשון מאורייתא שבכתב", להיותו למעלה מזה], באופן שכנשמות בגופים מקבלים בפנימיות "אתפריעו כל נהורין" ש"נתלו" עתה, עי"ז שתיכף מגיע משיח צדקנו, "שלח נא ביד תשלח", וילמד תורה את כל העם כולו, עד "תורה חדשה מאתי תצא".''' ולכן אצל נשיא הדור דדורנו לא תתכן אפשרות של הסתלקות הנשמה מן הגוף
:בברכת משיח נאו וגמר חתימה טובה  [[משתמש:חבדפדניק קצון|חבדפדניק קצון]] - [[שיחת משתמש:חבדפדניק קצון|שיחה]], 00:49, ח' בתשרי, ה'תשפ"ו 00:49, 30 בספטמבר 2025 (IDT)
::אני מקוה שילדיך כשיגדלו ויקלטו את עומק ההבלים שהם גודלים עליהם, לא יגידו "עדות שבטלה מקצתה בטלה כולה" ויבעטו באמונה היהודית כולה. [[מיוחד:תרומות/185.182.70.37|185.182.70.37]] 22:44, 11 בנובמבר 2025 (IST)
::זה מה שמסביר הרבי "נדמה להם שהוא מת".
::אני רוצה להעיר, שהרבי אומר כמה פעמים ש״כל הדור ייכנס לחיים נצחיים ללא שום הפסק בינתיים״, ועדיין לא ראיתי שמישהו מוחה כאשר נאמר על אדם רגיל שהוא נפטר, ואומר ש'לא, יש להם חיים נצחיים". אני לא משפיע, אני לא בקי בחסידות, אבל כדאי לעיין יותר בזה. [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 13:31, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 13:31, 15 בדצמבר 2025 (IST)
:::לכבוד [[מיוחד:תרומות/185.182.70.37|185.182.70.37]] היקר, בנוגע לאמירתך אז כן אני יחנך את ילדי שאם התורה אומרת דבר מסויים וראוים בעיניים דבר אחר אנחנו הולכים עם התורה גם עם זה לא מובן. (כמו פרה אדומה ושילוח הקן.) והם לא יבעטו... ח"ו וח"ו, כי הם יראו שביהדות לא מוותרים על עקרונות. אבל אם הם יראו שאבא שלהם רואה שיחה של הרבי ולא מתייחס כלל, הם יגידו שכנראה הוא לא מאמין בכלום, ואז זה יכול להגמר ח"ו וח"ו, כי ילדים קטנים לא קונים שקרים. אני מאמין שזו וודאי לא היתה כוונתך וכנראה שלא עיינת מספיק בשיחה זו וודאי עם תעין תגיד כך גם אתה.
:::ואני יסיים בשיר (קרדיט מקהלת קעמפ אורו של משיח)
:::תחת הר סיני ניצבו היהודים
:::יד ביד אהבת רעים
:::משה רבינו ניגש לערפל
:::שם את התורה הוא יקבל
:::ארבעים ימים לא אהיה אתכם
:::אל תרעו אל ירא ליבכם
:::חיש מהר אליכם אחזור
:::ואת התורה נלמד לשמור
:::בציפייה עצומה הימים נספרו
:::יום רדף יום כמה עוד יחכו
:::איה הרבע זעקו היהודים
:::הזמן חולף נשיא הדור לא מכזב
:::השטן הראה באצבעו
:::ראו את הנשיא במיתתו
:::מיתה ראו הכאב לא ישוער
:::וזה הוביל לגורלם המר
:::*
:::כולם שמעו מילים ברורות
:::קביעת עובדה לדורי דורות
:::ב770 משיח נעמד
:::ומשם לגאולה נצעד
:::דורנו הוא ראשון לגאולה
:::לחיים נצחיים הובטחנו מתחילה
:::עמדו בניסיון חיזקו ליבכם
:::זכרו אני נמצא כאן לצידכם
:::בציפייה אדירה הימים נספרים
:::יום רודף יום ואנו ממתינים
:::איה הרבע זועקים היהודים
:::הזמן חולף נשיא הדור לא מחזר
:::השטן אומר התקוות הם שם
:::נשיא הדור את חסידיו עזב
:::'''אך באמת הוא חי וקיים במציאות'''
:::'''לא נחזור שנית על הטעות'''
:::(אולי אפשר להוסיף לדיון: הרבי מה"מ שליט"א אומר בשיחת ש"פ משפטים ז' אלול ה'תשנ"א '''"ע"ד אבן השתי' – שנמצאת במקום מסויים בעולם הזה הגשמי, וקיימת תמיד בלי שינויים (אפילו לא השינוי דגניזה, כהארון שנגנז וכיו"ב), ע"ד שופט ונביא שקיים (נצחי) בכל דור (כסימן לגילוי אלקות בעולם באופן תמידי) – שממנה הושתת כל העולם כולו..."''' היינו שבכל דור חייב להיות נשיא הדור והוא חייב להיות להיות קיים באופן נצחי. ולא תתכן אצלו אפילו לא אפשרות של '''שינוי דגניזה.''' והרבי מה"מ שליט"א אומר רבות, שאנחנו הדור האחרון של הגלות והראשון לגאולה, היינו שלא תתכן אפשרות של נשיא הדור חדש, ולכן הוא נשיא הדור והוא חי וקיים. ) [[משתמש:חבדפדניק קצון|חבדפדניק קצון]] - [[שיחת משתמש:חבדפדניק קצון|שיחה]], 19:51, ט"ז באדר, ה'תשפ"ו 19:51, 5 במרץ 2026 (IST)
::::האם לכך אינך קורא '''שום שינוי דגניזה?''', כמבואר בשיחה אולי לטענתך תוכל לקרוא לכך בדרגת ה'ארון' שכפי שהרבי מסביר הוא קיים אבל איננו יודעים איפה הוא נמצא בפשטות, לעומת אבן השתיה שקיימת ומקומה ידוע ונגלה לכל. [[משתמש:חסידישע בוחער|חסידישע בוחער]] - [[שיחת משתמש:חסידישע בוחער|שיחה]], 21:09, ט"ז באדר, ה'תשפ"ו 21:09, 5 במרץ 2026 (IST)
== הרבה ==


הגזמתם לחלוטין הוא חי???{{משוב}} [[מיוחד:תרומות/147.234.64.53|147.234.64.53]] 02:20, 19 בדצמבר 2025 (IST)
בנוגע ל'פסיקת-התורה' למול מציאות העולם- ממענה הרבי להרילג על משנ"ת בש"פ ויקרא תשמ"ב -
 
'''"!? אמרתי כו"כ פעמים שישנו עולם ובו דברים במציאות מסויימת וקודם שמכריזים <u>(ובוודאות)</u> - כדאי <u>ע"פ הלכה</u> לראות המציאות. -שאינה כלל כנל!"'''
 
https://drive.google.com/file/d/1R8XdFuEJDUFF1NTMXPJDb7JSGiXsMIKs/view
 
ותן לחכם ויחכם עוד ולא באתי אלא להעיר. [[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 23:48, ה' בניסן, ה'תשפ"ו 23:48, 23 במרץ 2026 (IST)
 
== חילול שם ליובאוויטש ==
 
tora-forum.co.il/threads/%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95-%D7%97%D7%91-%D7%93%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F.37430/post-1386699 ‫[[מיוחד:תרומות/89.139.243.198|89.139.243.198]]‬ 21:47, 8 באפריל 2026 (IDT)
 
== החיים הבשריים... אינם נצחיים ==
 
"כיון שהבשר הוא הוה ונפסד, הרי '''החיים הבשריים הם מוגבלים ואינם נצחיים'''" - [https://col.org.il/files/uploads/original/2018/11/15403853615bd06a51a27dc931060.pdf תורת מנחם תשי"ב חלק א (עמ' 300)] ~ [[משתמש:א.י.ל.|א.י.ל.]] <small>({{#שווה:|כן|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|ש]]<nowiki>|</nowiki>[[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|ת]]|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|שיחה]] <nowiki>|</nowiki> [[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|תרומות]]}})</small> כ"ה בניסן ה'תשפ"ו 19:07, 12 באפריל 2026 (IDT)
:👏👏👏 ~ נכתב ע"י [[משתמש:חב"דפדי פעיל|'''חב"דפדי פעיל''']] ([[שיחת משתמש:חב"דפדי פעיל|שיחה]]) • '''יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!''' • [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]], כ"ו בניסן ה'תשפ"ו, בשעה 01:48, 13 באפריל 2026 (IDT)
חזרה לדף "נצחיות חייו של הרבי".