משה קנופוב – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(10 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה|}}
[[קובץ:משה קנופוב.png|ממוזער|ר' משה קנופוב]]
הרב '''משה קנופוב''' ([[א' בשבט]] [[תרנ"ח]] - [[י' בתשרי]] [[תשנ"ז]]) או כפי שהיה נקרא ב[[ליובאוויטש]] "'''מושק'ה בולהקובר'''", (וב[[ארץ ישראל]] נקרא ר' '''משה יהודא גרינברג''') היה מתלמידי [[תומכי תמימים ליובאוויטש|ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש]].  
הרב '''משה קנופוב''' ([[כ"ב בשבט|כ"ב שבט]] [[תרנ"ח]] - [[י' בתשרי]] [[תשנ"ז]]) או כפי שהיה נקרא ב[[ליובאוויטש]] "'''מושק'ה בולהקובר'''", (וב[[ארץ ישראל]] נקרא ר' '''משה יהודה גרינברג''') היה מתלמידי [[תומכי תמימים ליובאוויטש|ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש]].  


== בישיבות חב"ד ==
== בישיבות חב"ד ==
נולד ב[[ר"ח]] [[שבט]] [[תרנ"ח]] במושבה "בולהקוב" (יפה-נהר) ב[[אוקראינה]] לר' יצחק מיכאל ושרה קנופוב.
נולד ב[[כ"ב בשבט|כ"ב שבט]] [[תרנ"ח]] במושבה "בולהקוב" (יפה-נהר) ב[[אוקראינה]] לר' יצחק מיכאל ושרה קנופוב.


בגיל 11 המליץ המלמד של הכפר לאימו לשלוח אותו לישיבה. הוא למד פרק זמן בישיבה שב[[חרסון]] הסמוכה לכפרו ומאוחר יותר עבר ללמוד ב[[קרמנצ'וג]], שם גם חגג את ה[[בר מצווה]] שלו.
בגיל 11 המליץ המלמד של הכפר לאימו לשלוח אותו לישיבה. הוא למד פרק זמן בישיבה שב[[חרסון]] הסמוכה לכפרו ומאוחר יותר עבר ללמוד ב[[קרמנצ'וג]], שם גם חגג את ה[[בר מצווה]] שלו.
שורה 32: שורה 32:
בחודש [[אלול]] [[תשנ"ו]] הרגיש ר' משה כי אלו ימיו האחרונים וביקש מבנו שידאג שנכדיו יבקרו אצלו שכן ברצונו להעניק להם ממורשתו הרוחנית. כמו כן ביקש ממנו בבקשה נפשית להדגיש בנוסח המצבה כי הוא היה מתלמידי [[אדמו"ר הרש"ב]] מליובאוויטש בשנים [[תרע"ב]]-[[תרע"ח]]. בקשה שכמובן התקיימה.
בחודש [[אלול]] [[תשנ"ו]] הרגיש ר' משה כי אלו ימיו האחרונים וביקש מבנו שידאג שנכדיו יבקרו אצלו שכן ברצונו להעניק להם ממורשתו הרוחנית. כמו כן ביקש ממנו בבקשה נפשית להדגיש בנוסח המצבה כי הוא היה מתלמידי [[אדמו"ר הרש"ב]] מליובאוויטש בשנים [[תרע"ב]]-[[תרע"ח]]. בקשה שכמובן התקיימה.


בשלהי [[אלול]] חש ר' משה חולשה כללית והובהל ל[[בית רפואה]]. בערב [[יום כיפור]], לאחר שעבר בערב [[שבת]] ניתוח, איבד ר' משה את הכרתו, ובליל יום כיפור, בשעת "[[כל נדרי]]", נפטר בן תשעים ושבע שנה.  
בשלהי [[אלול]] חש ר' משה חולשה כללית והובהל ל[[בית רפואה]]. בערב [[יום כיפור]], לאחר שעבר בערב [[שבת]] ניתוח, איבד ר' משה את הכרתו, ובליל יום כיפור, בשעת "[[כל נדרי]]", נפטר בן תשעים ושמונה שנה<ref>[[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] גליון 108 עמ' 62.</ref>.
 
== משפחתו ==
 
* בנו, ר' יוסף זאב גרינברג.


== לקריאה נוספת ==
== לקריאה נוספת ==
[[בית משיח (שבועון)|בית משיח]], '''זכרונות מליובאוויטש''', פרק ראשון, [https://drive.google.com/file/d/1QP69CQnJkCKpx56dDh5waCWGq8C4Nuha/view גליון 79] עמ' 16 ואילך. פרק שני, [https://drive.google.com/file/d/1BA7Ea0KZExmmDh-lGOq9YfROJS2oUfDZ/view גליון 80] עמ' 18 ואילך. פרק שלישי, [https://drive.google.com/file/d/1GnxLf5Rla6b7_K6pa3a2o9JFIJOgWwe0/view גליון 81] עמ' 58 ואילך.{{מיון רגיל:קנופוב, משה}}
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב|קנופוב משה]]
* [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]], '''זכרונות מליובאוויטש''', פרק ראשון, [https://drive.google.com/file/d/1QP69CQnJkCKpx56dDh5waCWGq8C4Nuha/view גליון 79] עמ' 16 ואילך. פרק שני, [https://drive.google.com/file/d/1BA7Ea0KZExmmDh-lGOq9YfROJS2oUfDZ/view גליון 80] עמ' 18 ואילך. פרק שלישי, [https://drive.google.com/file/d/1GnxLf5Rla6b7_K6pa3a2o9JFIJOgWwe0/view גליון 81] עמ' 58 ואילך. פרק רביעי, [https://drive.google.com/file/d/1lSm-tlQs2USK34m4tGOvX5UoC-FsvAXw/view גליון 83] עמ' 32 ואילך. {{מיון רגיל:קנופוב, משה}}פרק חמישי, [https://drive.google.com/file/d/1Kj4WCqx-uTSV7wwTC7VZXqkUDP5XJyjD/view גליון 84] עמ' 28 ואילך.
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|קנופוב משה]]
 
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א|קנופוב משה]]
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:קנופוב, משה}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשנ"ז]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשנ"ז]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרנ"ח]]