היכל ליובאוויטש (בד"ץ) – הבדלי גרסאות

להתראות (שיחה | תרומות)
קצת עריכה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
 
(27 גרסאות ביניים של 18 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:יורקוביץ.jpg|left|thumb|250px|הרב יורקוביץ']]
[[קובץ:היכל-ליובאוויטש2.png|שמאל|ממוזער|100px|סמל הבד"ץ]]
'''[[בית דין צדק]] היכל ליובאוויטש''' הינו בית דין בראשותו של רב קהילת חב"ד ב[[לוד]] [[ברוך בועז יורקוביץ']], המשמש כבית דין לעניני ממונות המפעיל תחתיו גם מערכת כשרות עניפה.
[[קובץ:יורקוביץ.jpg|שמאל|ממוזער|150px|הרב יורקוביץ']]
{{מפנה|היכל ליובאוויטש|גיליון היכל ליובאוויטש שיוצא לאור על ידי תומכי תמימים בית שמש|גיליון היכל ליובאוויטש}}
'''[[בית דין צדק]] היכל ליובאוויטש''' הינו בית דין בראשותו של רב קהילת חב"ד ב[[לוד]] הרב [[ברוך בועז יורקוביץ']], המשמש כבית דין לעניני ממונות המפעיל תחתיו גם מערכת כשרות עניפה.


==הקמת בית הדין==
==הקמת בית הדין==
הבד"ץ הוקם בשנת [[תשנ"ו]] על ידי הרב [[ברוך בועז יורקוביץ']] רב קהילת חב"ד ב[[לוד]]. עם פתיחת מערכת הכשרות שתחת הבד"ץ, מונה הרב [[משה זלמנוב]] מ[[מגדל העמק]] כמפקח כללי ואחראי המערכת.
הבד"ץ הוקם בשנת [[תשנ"ו]] על ידי הרב [[ברוך בועז יורקוביץ']] רב קהילת חב"ד ב[[לוד]]. בבית הדין לדיני ממונות מתדיינים רבים מחסידי חב"ד ב[[ארץ ישראל|ארץ]]{{מקור}}.
 
בבית הדין לדיני ממונות מתדיינים רבים מחסידי חב"ד בארץ.
 
מערכת הכשרות נותנת הכשרים למוצרים רבים ולמסעדות מזון, כשהבולט שבהם הינו מפעל המזון 'עוף אנ"ש', המספק את תצרוכת הבשר של אחוזים רבים מפלח השוק החב"די.


== מתן כשרות למוצרים==
תחת בית הדין, פועלת גם מערכת [[כשרות]] הנותנת 'הכשר' למוצרים רבים ולמסעדות מזון, כשהבולט שבהם הינו מפעל ה[[מזון]] 'תפארת אנ"ש', המספק את תצרוכת ה[[בשר]] של אחוזים רבים מפלח השוק החב"די. במשך תקופה שימש הרב [[משה זלמנוב]] מ[[מגדל העמק]] כמפקח כללי ואחראי המערכת.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=44588 ראיון עם הרב יורקוביץ על הדינים בבד"ץ]
* [http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=44588 ראיון עם הרב יורקוביץ על הדינים בבד"ץ] {{אינפו}}


{{קצרמר|מוסדות וארגונים}}
[[קטגוריה:בתי דין]]
[[קטגוריה:בתי דין]]
[[קטגוריה:גופי כשרות]]