פתיחת התפריט הראשי

שינויים

←‏ילדותו: עריכה
==ביוגרפיה==
===ילדותולידתו וילדותו===
ביום [[ב' באייר]] [[ה'תקצ"ד]] (1834) בעיירה [[ליובאוויטש]] שב[[רוסיה]], נולד ל[[אדמו"ר הצמח צדק]] ו[[חיה מושקא שניאורסון (אשת אדמו"ר הצמח צדק)|רעייתו]] בנם השביעי. ביום השמיני ללידתו, יום ה[[ברית]], אמר אדמו"ר הצמח צדק שישכימו ל[[תפילת שחרית]] ולפני הברית הסתגר בחדרו ויצא רק לאחר השעה ארבע. אחר כך נכנס לחדרה של אשתו, מרת חיה מושקא, להתייעץ בנוגע לשם התינוק ויצא לעריכת הברית מילה. הילד נקרא בשם "שמואל". לשאלת בנו אדמו"ר צמח הצדק, [[יהודה לייב שניאורסון (בן אדמו"ר הצמח צדק)|יהודה לייב שניאורסון]] אחרי מי נתנו את השם, ענה: על שם שואב מים בשם 'שמואל' מהעיר פולוצק ולא על שם [[שמואל הנביא]], כיוון ש[[חכם]] עדיף מ[[נביא]].
בגיל שבע היה כבר אדמו"ר המהר"ש חונן בכשרונות וזכרון יוצאי דופן. היה בקי בחכמת הרפואה ובשפות רבות. בהיותו בגיל שבע כבר היה בקי בחמשה חומשי תורה ובחלקים גדולים בנביאים וכתובים, למד גמרא עם פירוש רש"י ותוספות. בשעה שהיה כשהיה משחק עם חבירו היה משנן פרקי תנ"ך בעל פה. בגיל שמונה כבר היה נוכח כבר בעת שאביו כשאביו - אדמו"ר הצמח צדק - היה אומר [[מאמר|מאמרי חסידות]]. בגיל עשר הוציא אותו אביו מה'חדר' ולקח בשבילו מלמד מיוחד. לפני ה[[בר מצוה]] אמר לו אביו ללמוד משניות בעל פה. כשהגיע ליום הבר מצוה היה בקי בעל פה בכל ששת סדרי משנה וב[[ספר התניא]] באותיותיהם.
בגיל עשר הוציא אותו אביו מה'חדר' ולקח בשבילו מלמד מיוחד. לפני ה[[בר מצוה]] אמר לו אביו ללמוד משניות בעל פה. כשהגיע ליום הבר מצוה היה בקי בעל פה בכל ששת סדרי משנה וב[[ספר התניא]] באותיותיהם. נוסף על גאונותו בכל מקצועות התורה, תורת הנגלה ותורת הנסתר, היה הרבי בעל חושים נפלאים וזכרון מופלא. היה בקי בחכמת הרפואה ובשפות רבות. בגלל בעקבות מצב בריאותו צוו עליו הרופאים לעסוק במלאכת יד. הרבי אדמו"ר המהר"ש בנה במו ידיו מנורה בגובה אדם, ולה עם שנים עשר קנים. הוא גם בנה שולחנות מפיסות עץ קטנות. הרבי גם הוא היה [[סופר סת"ם מומחה, בעל כתב ]] וכתבו היה יפה ובהיר. לכל אחד מבניו העניק '[[מגילת אסתר' ]] שכתב בכתב ידו.
אדמו"ר המהר"ש תבע את ההנהגה "[[לכתחילה אריבער]]". כך גם התנהג בחייו האישיים.