שלום (שיחה | תרומות)
לידיעתך: מיותר
מ. רובין (שיחה | תרומות)
 
(293 גרסאות ביניים של 36 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{ארכיון|מספר ארכיון=[[שיחת משתמש:חסיד/ארכיון 1|ראשית הדרך (1)]]


[[שיחת משמש:חסיד/ארכיון 2|מתקדמים... (2)]]


[[שיחת משתמש:חסיד/ארכיון 3|אמצע הדרך (3)]]
{| class="toccolours" style="solid: both; margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; width: 80%;" align=" center;"
|-
|style="padding-cd=center:0px;background:#E5E5CD;" align="center"|<font size=3>[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]].</font>
|}
 
{{משתמש:חסיד/ארכיוני שיחה}}
 
 
== א מחיה ==


[[שיחת משתמש:חסיד/ארכיון 4|ממשיכים... (4)]]
לראות אותך עמנו, אף בדקות ספורות! --בברכה, '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ג בניסן ה'תשע"א, למניינם 05:30, 27 באפריל 2011 (UTC)
:מצטרף להחייאה.. מקווה שתוכל להיות עמנו ככל שיותר. בהצלחה! --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], כ"ג בניסן ה'תשע"א 12:08, 27 באפריל 2011 (UTC)
::אשתדל בזמן הקרוב. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
==שלחתי לך אימייל==
אם זה אפשרי, תענה כאן, ואם לא - תודיע לי. --בברכה, '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ג בניסן ה'תשע"א, למניינם 19:09, 27 באפריל 2011 (UTC)
:[[שיחת משתמש:שלום#תבנית:צצ]] --בברכה, '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ז בניסן ה'תשע"א, למניינם 20:25, 1 במאי 2011 (UTC)
::[[שיחת חב"דפדיה:מיזמים/ערכים מומלצים‏]] --בברכה, '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ח באייר ה'תשע"א, למניינם 18:26, 22 במאי 2011 (UTC)
== ידידי היקר ==


[[שיחת משתמש:חסיד/ארכיון 5|ממשיכים, בלי מנוחה! (5)]]
איכה?? --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ט בתשרי ה'תשע"ב, למניינם 02:54, 17 באוקטובר 2011 (UTC)
:מה לעשות? החיים קשים, חביבי.. אשתדל להיות כאן קצת יותר. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
::יותר חשוב לשוחח בחסידישע פארבריינגען... תרגיש חופשי בכל מקרה. '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ט בתשרי ה'תשע"ב, למניינם 02:57, 17 באוקטובר 2011 (UTC)


[[שיחת משתמש:חסיד/ארכיון 6|מה יהי' כתוב פה בעתיד? (6)]]}}
==הערך על הרב יהודה קולאשר-בוטראשוילי==
בשם הערך עליו נכתב שם המשפחה [[יהודה בוטרשוולי|בוטרשוולי]] אך זו טעות כיוון שהשם הוא בתנועת חיריק לאחר הוי"ו. על מצבת קברו (וקבר רעייתו) נכתב בוטראשוילי. יש לציין שלמעשה שם המשפחה כפול: קולאשר- בוטראשוילי. ראה [http://ns2.shturem.net/index.php?section=news&id=11613 כאן] מצבת קבר רעייתו כשניתן לראות מעט ממצבת קברו. לכן יש להעביר את שם המשפחה בשם הערך לבוטראשוילי או לכל היותר לבוטראשווילי. לדעתי עדיף שהשם יהיה כפי שהמשפחה כותבת וכפי שקבעה שיכתב על מצבות הקברים של הזוג עם השם הכפול. '''* [[מיוחד:תרומות/77.126.62.218|77.126.62.218]] 16:54, 10 בינואר 2012 (UTC)'''
:שיניתי את שם הערך. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], י"ח בטבת ה'תשע"ב 11:03, 13 בינואר 2012 (UTC)


<span class="usermessage">ברוכים הבאים לדף השיחה שלי. '''לא!''', למרות שזה נראה כך - אין לכם הודעות חדשות, אבל כאלה יהיו לי אם רק</span>
== טעות בקישור לסבו ==


<span class="usermessage">תמשיכו לכתוב בנושא קיים או {{פסקה חדשה|תלחצו כאן}} על-מנת לפתוח נושא חדש.</span>
סבו של הרב זאב וואלף שיחי' הוא זאב וואלף ה'בנוני' והקישור כאן מוביל לזאב וואלף ברונשטטין ע"ה - בן דודו ולא סביו....  


<!-- נא לא למחוק שורה זו ולא למחוק את השורות שמעליה – בבקשה כתבו רק מתחת לשורה זו. -->
וכן לא מצויין מי היא אימו חמיו וכו'
בבקשה לתקן!


{| class="toccolours" style="solid: both; margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; width: 80%;" align=" center;"
== גמר חתימה טובה ==
|-
 
|style="padding-cd=center:0px;background:#E5E5CD;" align="center"|<font size=3>[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]].</font>
לשנה טובה ומתוקה! '''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ז' בתשרי ה'תשע"ג, למניינם 17:46, 23 בספטמבר 2012 (IST)
|}


== אחכה לו... ==
== מחיקות ==


אני עדיין מחכה שתסדר את דף המשתמש שלך, משום מה מציק לי הצורה שבה הוא נראה.--[[משתמש:Sh12|שניאור]] 03:25, 9 באפריל 2010 (UTC)
מדוע נמחקה ההפניה של [[חלקת חב"ד בהר הזיתים]], זו לא כפילות, אלא דף הפניה בתוספת האות ב' ('''ב'''הר הזיתים), כך שגם אם מישהו יחפש בצורה כזו הוא יגיע. אשמח להסבר. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 17:31, 8 במרץ 2013 (IST)
== חזרה ==


[[קובץ:שמחה 4.gif|שמאל|]]
== שלום  ==


אנו שמחים על שובך למיזם [[אידישעפדיה]].
שלום רב וברוך שובך. אני סבור שחבל היה למחוק את [http://www.chabad.info/chabadpedia/index.php?title=%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93:%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%93%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D&target=%D7%A9%D7%91%D7%A2%D7%AA+%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D&timestamp=20120806215640 שבעת המינים], אמנם תוכנו דל, יש ויש הרבה מה להוסיף. משיחות הרבי ועוד. עדיף לשים תבנית להשלים לא? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] - [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] 01:13, 10 במרץ 2013 (IST)
:בכלל יש לדון עד כמה להשתמש בתבנית הזו. עלול להיווצר מצב (ולמיטב זכרוני היו דברים מעולם) שיש כמה וכמה ערכים של כלום עם תבנית כזו, והרושם אינו מכובד כלל. בכ"א כאן אשתדל בל"נ להשלים בעצמי (לפחות מאחת השיחות). ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''


אנו [[אמונה|בטוחים]] כי אכן [[בינה|הבנת]] את [[יראה|האזהרה]], והדבר אכן לא ישנה.


== [[פורטל:ניגוני חב"ד]] ==
==פירוש נוסף למילה==
אני זוכר שראיתי בא' מהדפים בחב"דפדיה שיש קווקוו מתחת למילה מסויימת, וכשעומדים עליה עם הלחצן של העכבר מופיע פירוש נוסף/שונה למילה. האם אתה יודע איך עושים את זה, חיפשתי ולא מצאתי. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 20:40, 14 במרץ 2013 (IST)
:מצאתי. זה היה בדף המשתמש של שיע ק. על התיבה '{{מונחון|מרשתת|רשת האינטרנט}}'. קוראים לאפשרות זו '''מונחון'''. בהצלחה וגוט שאבעס! [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 14:46, 15 במרץ 2013 (IST)


חסיד יקר, האם תוכל לבדוק את כל הניגונים בדיסקים של אברהם פריד ולראות מה יש ומה אין, מה ראוי לערך ומה לא? יש אותם ב[[בית חב"ד (אתר)]]  --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 17:59, 11 באפריל 2010 (UTC)
:אתר זה חסום לי, אמנם הנני מכיר את שיריו פחות או יותר, ותוכל לשאול אותי. אגב - בדוק מייל! בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''


יש את כולם באינפו. תוכל לבדוק? --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:20, 11 באפריל 2010 (UTC)
==להיכן נעלמת?==
:כדאי גם לבדוק לפני שמוסיפים ערך, שזה לא ניגון שקיים בספר הניגונים רק עם שם שונה. --בהצלחה! [[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 18:23, 11 באפריל 2010 (UTC)
הייתי בטוח שתבקר בחודש זה לעיתים קרובות יותר.   •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ח' בניסן ה'תשע"ג  •  17:49, 19 במרץ 2013 (IST)
:מה שהלב חושק הזמן עושק כו' אשתדל יותר. מה גם שלצערי אני מודע לכל השכלולים החדשים שהתווספו פה מאז חורף [[תשע"א]], ככה שקשה קצת להתרגל...---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
::אם הינך מודע, מדוע שלא תתרגל?... - אבל בלי קשר, אם יכול לתרום לפני חמש שנים, ודאי שאתה יכול היום...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ח' בניסן ה'תשע"ג  •  23:35, 19 במרץ 2013 (IST)
:::כמובן.. ומפורש הוא אשר "רוב שנים יודיעו חכמה"... ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''


==דעתך חשובה לי!==
העליתי דיון באולם הדיונים בחב"דפדיה, אשמח לשמוע את דעתך [[חב"דפדיה:אולם דיונים#דיון:אירועים חב"דיים|בדיון זה]]. תודה רבה!  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ט' בניסן ה'תשע"ג  •  05:08, 20 במרץ 2013 (IST)


הם לא עובדים לי. מקריאת השמות נראה שכולם ניגוני חב"ד - וקיים רובם ב[[ספר הניגונים]] וממילא בפורטל בשם זה או אחר. הדיסק שבו התערבו גם ניגוני עירבוב, ניגוני שיכורים וניגוני וואלאז'ין לא מופיע שם - ושמו 'יענק'ל'. בדקת מייל, שלום? בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
==כהנים זריזים הם==
ממלכת כהנים וגוי קדוש. יישר כח על ההוספה המהירה בערך של [[מנחם דב דוברוסקין]]!...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]''' •  י' בניסן ה'תשע"ג  •  00:56, 21 במרץ 2013 (IST)
:ת"ח. וזו ההזדמנות לתת יישר כח גדול וחם על החייאת המקום, שהיא בוודאי נחת רוח רב ל[[הרבי מלך המשיח|אבינו]] שליט"א. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''


בדקתי אימייל, וזה מעורר ומחזק ומחייב מאוד! תוכל לשלוח את העותק כאל ל[[אידישעפדיה]].
== צור עימי קשר במייל ==


בקשר לניגונים, אולי חיים נהר יואיל לבדוק?  --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:38, 11 באפריל 2010 (UTC)
--'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ג בניסן ה'תשע"ג, למניינם 13:22, 3 באפריל 2013 (IDT)


הנקודה היא להעביר ולהפיץ א"ז! בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
==נכד אדמו"ר הצמח צדק?==


ברגעים אלו. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:42, 11 באפריל 2010 (UTC)
ראיתי שבערך על וועליזש שכתבת, ישנה הפניה ליהודה לייב, נכד אדמו"ר הצמח צדק. לא ידוע לי על אדם העונה לשם זה. שמא התבלבלת עם דודו, המהרי"ל?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ה בניסן ה'תשע"ג  •  05:58, 5 באפריל 2013 (IDT)
:א. הערך נכתב לפני ארבע שנים. וכנראה שתוכנו נלקח על ידי מרשימה כל שהיא. איני זוכר מהיכן ומיהו יהודה לייב. ב. למיטב ידיעתי, המהרי"ל לא שימש כר"י שם. ג. האם ידועים לך כל שמות נכדי הצ"צ? וייתכן פשוט שזהו בנו של רלוי"צ זלמנוביץ'? ד. בכ"מ אבדוק אצלי מה יש על וועליז. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
::אכן לא ידועים לי שמותהים, אבל עברתי אחרי בני הצמח צדק אחד לאחד, והוא לא מוזכר כבנו של אף אחד מהם, משמע שהוא לא נכד של הצמח צדק.   •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ז בניסן ה'תשע"ג  •  04:12, 7 באפריל 2013 (IDT)


שלחתי כבר למחצית ממשתמשי חב"דפדיה, אדג, שניאור, ושמואל מונקס. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:33, 11 באפריל 2010 (UTC)
== [[נחום בער בראייר]] ==
:ולשאר מכריך? בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''


::למכרי החבדיי"ם אני באמצע לשלוח. למכרי הלא חבדיי"ם, אני מצפה לקבל את המכתב שיוזכר ללא שם הרבי, שיונפק על ידי [[חב"דפדיה:הוצאה לאור]], על ידי מי שיש לו פקס לסרוק כזה קובץ.. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:38, 11 באפריל 2010 (UTC)
[http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%9D_%D7%93%D7%91_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%90%D7%A8 בויקיפדיה הוא מופיע כברייאר] --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' בתמוז ה'תשע"ג 22:02, 15 ביוני 2013 (UTC)
:::לא צריך סורק. אפשר "לשפץ" את הקובץ במחשב. כמו כן, צריך לראות האם יש בזה באמת צורך, האם לולי הצינזור הנ"ל הדברים לא יתקבלו. --בהצלחה! [[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 19:41, 11 באפריל 2010 (UTC)
:צאוקיי. טעות זכרון שלי. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
:::לצערינו, יש צורך בהורדת שם הרבי. מנסיון.
:{{בוצע}} --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ח' בתמוז ה'תשע"ג, למניינם 05:22, 16 ביוני 2013 (UTC)
::אגב שלחתי גם לעסקן החבד"י התמים בן ציון גגולה שליט"א, וחזקה עליו שתוך שניות מעטות יתפרסם הדבר בכל העולם. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:44, 11 באפריל 2010 (UTC)


== ניגונים ==
== יהושע נתן גנעסין ==


כדאי שתבדוק את רשימת הניגונים באינפו יש הרבה חומר שאפשר להוסיף!! --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:20, 12 באפריל 2010 (UTC)
אם תוכל להעביר את דף השיחה ל[[יהושע נתן גנסין]]. [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ח' בתמוז ה'תשע"ג 20:52, 16 ביוני 2013 (UTC)
:ראה מה שעשיתי ב[[ניגון ופרצת]], וכהנה אעשה עוד רבות. ראה גם [[שיחה:ניגון אוי רבי]]. כל שירי הקלטת הנ"ל נמצאים באינפו. בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
::ראיתי, ודווקא בשל התמצאותי החלשה בניגוני חב"ד, אני מבקש שאתה תערוך. כבר עוררתי כאן אתמול שיש הרבה חומר, ואף אחד לא האמין לי. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:23, 12 באפריל 2010 (UTC)
:::הבעי' היא שחלקם לא עולים לי משום מה. בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:תוכל לעבור שניה לצ'אט? --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 19:29, 12 באפריל 2010 (UTC)
::עניתי לך (אולי במייל ולא בטשאט?), בכלל איני אוהב להשתמש בזה. בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''


== ראה מש"כ בדף השיחה של העמוד הראשי ==
:[[יהושע נתן גנסין#משפחתו|מתאים לכתוב את זה]] (משפחתו)? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ט' בתמוז ה'תשע"ג 14:22, 17 ביוני 2013 (UTC)
::אני לא רואה סיבה שלא. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''


מחמת שזה העמוד שרואים הכי הרבה, לכן צריך לשנות זאת בדחיפות, ולי אין הרשאה! תוכל אגב לתת לי הרשאה להעלאת תמונות, זה יועיל לי הרבה!--[[משתמש:אדג|אדג. עושים כבוד לליובאויטש. חבדפדיה. צו השעה]] 19:32, 12 באפריל 2010 (UTC)
== תמונת הרבי המהר"ש ==
:אין לך?! איך גלאייב נישט! אך מי שיש לו את הסמכות לזה זהו חב"דניק, פנה אליו במייל ותקבל תוך יום-יומיים. בברכה, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''


== [[אולם הדיונים]] ==
שלום לך
ראיתי שהבאת תמונת ציור של הרבי המהר"ש
האם אתה יודע היכן ניתן להשיג הציור/תמונה בגודל שאינו מפוקסל??
תודה {{אנונימי}}
:סליחה על ההערה, שאולי אינה במקומה. יקח מעט זמן לחסיד לענות לשאלתך. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"א בתמוז ה'תשע"ג 21:04, 19 ביוני 2013 (UTC)
::לא. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''


ראיתי שאתה ממעט לבקר בו ומספר דיונים שם מחכים לכתוב השלישי. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:21, 14 באפריל 2010 (UTC)
== חתימתך ==
:בדוק אימייל בנוגע לשאלתך. והמתן שניה אח"כ. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:58, 14 באפריל 2010 (UTC)
::רציתי להציע לך חסיד יקר הצעה שנראית לי מאוד מסתברת ותועלית לחב"דפדיה, עצה אותה עשיתי ביעוצו של ידידנו חיים


::כאחד הפעיל בחבדפדיה, נראה שהדבר הגון מאוד להפעיל מעקב על אולם הדיונים. (לך אישית הייתי מייעץ גם על החסידישע פארבריינגען). נראה לך שזה חוצפה מצידי להציע לך כך? פשוט כי חשוב לי מאוד שתגיב שם על הדיונים השונים. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 18:52, 15 באפריל 2010 (UTC)
כשאתה חותם השתדל להקיש 4 פעמים על מקש ה'טילדה' (~). אם אעשה רק 3 טילדות כמוך, חתימתי תיראה כך: • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ח' באב ה'תשע"ג {{כתב קטן|(אצלך גם בלי תאריך עברי)}}ואם אעשה 5, היא תיראה כך: 22:13, 15 ביולי 2013 (UTC). סימנך: '''"הטילדה הרביעית"''' {{קריצה}}. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ח' באב ה'תשע"ג 22:13, 15 ביולי 2013 (UTC)
:::אני עוקב אחרי כל נושא חדש, כמו שאני בודק כל שינוי ברשימת השינויים האחרונים, איני ממהר להגיב, אלא אם כן הנושא בוער. ועכ"פ לא יאוחר משבוע. אמנם כבקשתך הוספתי אותו. [[לכתחילה אריבער]]!, '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:ואם זה עניין של העדפות משתמש, תשנה שם. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ח' באב ה'תשע"ג 22:16, 15 ביולי 2013 (UTC)
:אגב, לשאלתך, ראה ב[[שיחת משתמש:בן ציון גגולה#מזל טוב]]. --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 04:14, 16 באפריל 2010 (UTC)
::מוכר (כמובן וגם פשוט). רק שלא מתחשק לי לחתום רק עם לועזי. אם תזכיר לי איך מוספים עברי - אשתדל להקפיד על כך. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
::לתשמות לבך [http://www.daat.co.il/daat/kitveyet/pardes/pardes19-s2.pdf עיון במורה נבוכים במשנת חב"ד] --טראכט גוט וועט זיין גוט. [[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 07:14, 18 באפריל 2010 (UTC)
:::דקות אחרונות של הצום . . לא עכשיו. אולי זוננשיין יכתוב לך עוד רגע. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י' באב ה'תשע"ג 00:25, 17 ביולי 2013 (UTC)
::::אצלי מופיע בהעדפות הטקסט דלקמן: <nowiki>{{ס:#זמןמ:xhxjj xjx xhxjY}}</nowiki>  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י' באב ה'תשע"ג  •  01:13, 17 ביולי 2013 (UTC)
:::::ת"ח. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - י' באב ה'תשע"ג -  06:14, 17 ביולי 2013 (UTC)
::::::שנוזל, היה מן הראוי להגיב כאן בתודה...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]''' •  ט"ו באב ה'תשע"ג  •  22:49, 22 ביולי 2013 (UTC)
:::::::אה, וזו לא פקודה, אלא הצעה בלבד {{קריצה}}  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ט"ו באב ה'תשע"ג  •  22:49, 22 ביולי 2013 (UTC)
::::::::מה אני אמור להגיב? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ט"ז באב ה'תשע"ג 13:19, 23 ביולי 2013 (UTC)
:::::::::ביקשת ממנו, והוא ביצע בקבלת עול, לא מגיע לו מחמאה?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ט"ז באב ה'תשע"ג  •  13:54, 23 ביולי 2013 (UTC)
::::::::::{{צבע|אדום=00|ירוק=00|כחול=FF|'''מחמאה רבתית!'''}}. אגב, מי זה הוא, 'הוא' שחתם, או 'הוא' שכתב לו איך?.. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ט"ז באב ה'תשע"ג 14:06, 23 ביולי 2013 (UTC)
:::::::::::הוא שחתם.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ט"ז באב ה'תשע"ג  •  14:26, 23 ביולי 2013 (UTC)
::::::::::::תהנו מהדיון...---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - ט"ז באב ה'תשע"ג -  18:57, 23 ביולי 2013 (UTC)


== הרב אבן ישראל ==
== [[:קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]] ==


ב,ה
פתחתי כעת את הקטגוריה [[:קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת|אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]], אך אני לא שולט מספיק בנושא. לדוגמא, ידוע לי שהרב אשכנזי מגיע פעמיים שלוש בשנה לצפת בקשר עם עליה לציון של אחד מבני המשפחה, אבל לא ידוע לי מי בדיוק, וכן הלאה. אשמח אם תוכל לתרום מידיעותיך. בתודה מראש.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ד באב ה'תשע"ג  •  21:41, 31 ביולי 2013 (UTC)
:הרב אשכנזי מגיע לצפון - לטבריא - פעמיים בשנה לציון הוריו ע"ה, אלא שבשל חיבתם העזה וסיועם הרב לישיבה הק' בצפת, הוא קופץ שמא. בכל אופן, אשתדל להוסיף לקטג'. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - כ"ד באב ה'תשע"ג -  21:50, 31 ביולי 2013 (UTC)
::אוקיי, לא ידעתי. יישר כח על ההיענות המהירה. אגב, יש לך אולי מושג מדוע אנשים נסעו מסוף העולם כדי להיטמן דווקא בבית העלמין בצפת, הרי ישנם בתי עלמין נוספים בערי הקודש?...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ד באב ה'תשע"ג  •  21:59, 31 ביולי 2013 (UTC)
:::א. מקום קדוש. ב. [[הר הזיתים]] הי' אז ביד הירדנים. ג. אנ"ש בד"כ רוצים להיקבר ליד אנ"ש, ושם הי' ריכוז גבוה...---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - כ"ד באב ה'תשע"ג -  22:02, 31 ביולי 2013 (UTC)
::::ובטבריה אין מספיק? הרי הריכוז הגדול שנטמן שם היה רק לאחר מכן, לא?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ד באב ה'תשע"ג  •  22:08, 31 ביולי 2013 (UTC)
:::::א. ממש לא, שלא בערך בכלל. ב. עם הזמן נוצר ריכוז, ב[[תש"כ]], נניח, כבר הי' ממש המון. וחוצמיזה, שמעתי עכשיו מסבי שליט"א שלישיבה בלוד (וואלף) הייתה זכות שם והיא הייתה מוכרת להרבה אנ"ש. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - כ"ד באב ה'תשע"ג -  23:33, 31 ביולי 2013 (UTC)
::::::לא הבנתי מה כוונתך בנוגע לזכות של הישיבה בלוד?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ה באב ה'תשע"ג  •  00:35, 1 באוגוסט 2013 (UTC)
:::::::::סליחה שאני מפריע, אבל מישהו יכול להסביר מה הענין בקטגוריות באיזה בית קברות הגוף טמון (ולמה לא עושים לפי זה, קטגוריה באיזה שנה האדם נולד?) --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ה באב ה'תשע"ג, למניינם 02:45, 1 באוגוסט 2013 (UTC)
::::::::::אני עשיתי את זה אחרי ששנוזל פתח על מקומות אחרים. אותי באופן אישי זה מעניין, אבל ייתכן שבאמת אין בזה ערך אנציקלופדי. בכל אופן, כנראה שאת דעתו של שנוזל בענין נשמע רק בשבוע הבא, כי מפני איזה סיבות אין כעת גישה לאינטרנט במחשב ממנו הוא עבד. נתאזר בסבלנות עד שהוא יחזור.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ה באב ה'תשע"ג  •  03:38, 1 באוגוסט 2013 (UTC)
:::::::::::את תורתי ינקתי מויקי-קליפה. שאלה זו משאילה את השאלה על כל קטגוריה שלא תפתח. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באב ה'תשע"ג 06:54, 1 באוגוסט 2013 (UTC)
::::::::::::הישיבה בלוד (שניהלה אז למעשה את חב"ד) מכרה קרקעות (במחירים טובים) לאנ"ש, וממילא נוצר שם ריכוז. אותי, למשל, מעניין איזה אנ"ש קבורים והיכן. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - כ"ה באב ה'תשע"ג -  11:23, 1 באוגוסט 2013 (UTC)


שלום חסיד!
== בקשר לשעה בחתימה ==


הרב אבן ישראל למד שבועות ספורים בישיבה בכפר. לא ממש הפך למושפע של הרב קסלמן. אם כבר משפיעים - הרב שששונקין והרב זווין היו ההרבה יותר משמעותיים.
שלום רב אם אפשר בבקשה לסדר את עניין השעה בחתימה,
לאחר לימודיו שם הוא מעולם לא למד בישיבה ב770. הפעם הראשונה אצל הרבי היתה ביו,ד שבט הגדול - ס"ת של משיח.
אצלי לפחות היא מאחרת בכמה שעות בתודה--[[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]] 11:31, 25 באוגוסט 2013 (UTC)
הוא לא נקלע לצרפת לפני השידוך עם בת הר' חיים הלל אזימוב - אלא פגש אותה כשהיא הגיעה לארץ. כמו כן - מעולם לא התגורר בישיבה בברינוא - ובטח לא ערך דיונים רבים עם הרב נעמענאוו.
דברי הטיים מגזין - הם משנת 2000 ולא משנת תשכ"ה - אז נישא...


הישיבה הגדולה שהקים עם הרב שג"ר אכן נסגרה מקדמת דנא - אך כיום ישנה ישיבה גדולה אחרת משגשגת - ביישוב תקוע - היא הוקמה כבר לפני יותר מעשור.
== [[ניגון הושיעה את עמך]] ==


הוא לא נכנס ליחידויות פרטיות בשנים האחרונות (אם כי זכה לשיחות ממושכות קצת יותר בחלוקת הדולרים){{שכח|אנונימי}}
[http://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%94_%D7%90%D7%AA_%D7%A2%D7%9E%D7%9A&curid=15444&diff=150721&oldid=64480 הפסקה שהוספת] סותרת את הרישא. זהו "ניגון ישן"? או שהולחן על ידי ד"ר טברסקי. (ואם כבר מדברים, אז יש שם תקלדה בסוגריים, וגם לא הבנתי למה הסרת את המילה חב"די מהפתיח. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' בתשרי ה'תשע"ד 12:00, 10 בספטמבר 2013 (UTC)
:יישר כח. אשמח שתעבור על הערך, וכן שתירשם. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]
:אטפל. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - ו' בתשרי ה'תשע"ד -  12:32, 10 בספטמבר 2013 (UTC)
::יש"כ --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' בתשרי ה'תשע"ד 12:54, 11 בספטמבר 2013 (UTC)


לא יודע איך עורכים. עוד תיקון - שינוי השם לא קשור לשום מופת ברור אלא רק לספקולציות.{{שכח|אנונימי}}
== השחתה עקבית ==
:לעריכה תוכל ליעזר בלחצן "עריכה" המופיע מעל כל דף. לאחר שיפתח חלון העריכה, הכנס את תיקוניך, ולאחר מכן לחץ על "שמירה" שמתחת לחלון.


:בכלל תוכל ליעזר עוד בהרחה בלחצן "ברוכים הבאים", המופיע מתחת לסמל של חבדפדיה בצד ימין. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 23:14, 22 באפריל 2010 (UTC)
נא שים לב לפעילותו של [[מיוחד:תרומות/83.130.125.48|83.130.125.48]]. תודה.--[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 21:31, 8 בדצמבר 2013 (UTC)


== דוכמן ==
== נשמח לראותך ==


:חסיד, לא מצאתי בחיפוש על המילה "דוכמן". אני כבר הולך מכאן עוד שני דקות. אולי תייעץ לי אופן חיפוש אחר מלבד "מרדכי דוכמן" ו"יואל דוכמן". --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 19:24, 22 באפריל 2010 (UTC)
כבר זמן ארוך שלא זכינו לראות את שמך מתנוסס בדף השינויים האחרונים. היינו שמחים אם תמצא זמן להתפנות מעיסוקיך החשובים ולתרום לפרוייקט המשותף. אם יורשה לי, אבקש בקשה קטנה יחסית, ואשמח מאוד אם תעבור על הערכים החדשים שנוספו. אני יודע שיותר מזה ייקשה עליך, אז אסתפק בזה. בתודה מראש! [[מיוחד:תרומות/173.3.199.145|173.3.199.145]] 05:16, 21 בינואר 2014 (UTC)
:שלח דודי ידו מן החור... טוב שאתה קופץ פעם בשנה... אולי באמת תחזור לפעולה?• [[משתמש:כתית למאור|מתעקשים]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|ועידת ליובאוויטש]] 03:00, 3 בינואר 2016 (UTC)
::סיכויים נמוכים.. מידי פעם. שמח לראות את המיזם בתפארתו, אם כי עבודה רבה עדיין נותרה. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - ה' בשבט ה'תשע"ו -  12:08, 15 בינואר 2016 (UTC)
:::לפחות סבך הגדול גרם לך משהו...{{קריצה}}• [[משתמש:כתית למאור|מתעקשים]] [[שיחת משתמש:כתית למאור|ועידת ליובאוויטש]] 17:52, 15 בינואר 2016 (UTC)
==איך עושים תיבת משתמש?!==
אני רוצה לעשות לעצמי תיבת משתמש ולא הבנתי איך אני עושה את זה.[[חי גאולה]][[מיוחד:תרומות/95.86.115.98|95.86.115.98]] 14:40, 6 ביולי 2016 (UTC)
:איזה אתה רוצה לעשות?--[[משתמש:חבר|אהבת ישראל]] - [[שיחת משתמש:חבר|מיר ווילן משיח יעצט]] -  [[משתמש:שלמה חיים]] לשעבר - הצטרפו למיזם של [[חב"דפדיה: א חסידישע פארבריינגען]] 15:35, 6 ביולי 2016 (UTC)


העליתי לך לאימייל את כל הגליונות שביקשת. אם כי חוץ משני האחרונים אין שם מידע מועיל. גם בשני האחרונים המידע הוא זעיר ולא שווה לפתוח עליו את הגליון מהאימייל. בכל אופו תוכל ליצור איתם קשר חופשיץ הם אדיבים מאוד. [[הערות התמימים בית משיח 770 <heores770@gmail.com>]]. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 04:55, 23 באפריל 2010 (UTC)
==יצירת קשר==
כיצד ניתן ליצור איתך קשר (כתובת אימייל) בהקשר למשהו  שכתבת?[[מיוחד:תרומות/209.140.43.38|209.140.43.38]] 22:00, 4 באוגוסט 2016 (UTC)
:
חסיד חב"ד
chasid1213@gmail.com. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - כ"ד באב ה'תשע"ו -  00:10, 28 באוגוסט 2016 (UTC)


==מחיקת דף==
מפני מה מחקת את דף השיחה של קלונימוס קופציק?--[[משתמש:שנהב|שנהב]] - [[שיחת משתמש:שנהב|שיחה]] 23:15, 23 בפברואר 2017 (UTC)


== גאומ"ש בתהלוכות ==
== בירור חשוב ==


מה המקור לאיסור? הרי וודאי שהרבי רוצה שכל הדברים יהיו חדורים בקבלת פני משיח? לדעתי, כל עוד ואין מקור ברור יש לעדן את הסיגנון. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 17:24, 25 באפריל 2010 (UTC)
ראיתי שכתבת בערך על ר' [[שמואל גרונם אסתרמן]] סיפור שלם, כי נפטר בזמן חולי אדמו"ר הריי"צ, ולא בישרו עד ג' חדשים, וכו'. רציתי לדעת המקור? אם הוא בכתב, אזי באיזה ספר? (המקור המצוין אינו מתייחס להנ"ל). ואם שמעת ממי מבעלי השמועה, אזי מה שמו? ואם סתם מפי השמועה גם ראוי לציין. [[מיוחד:תרומות/107.167.112.160|107.167.112.160]] 14:13, 16 ביולי 2017 (UTC)
:פורסם ע"י 'הדובר' ריבוי פעמים, וכן בספריהם וכו'. הנני נוטה לסמוך על אנשי [[צא"ח]] ועל לייבל גראנער בדבר הזה, למרות שגם לי זה תמוה ביותר. אגב, אולי יש לתרץ שהוראת [[הרבי]] הייתה בנ"א, משא"כ כו'. איני יודע. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
::אני גם שמעתי על הוראה זו, אך כל עוד והדברים לא פורסמו בבמה סמכותית, א"א לדעת כלפי מה ניתנה ההוראה וההשלכות שלה. לדוגמא, ההוראה שמ. ברוד קיבל שלא להתעסק בגאולה ומשיח והוא חוזר על בתקשורת, כשכוונת הרבי הייתה '''שהוא''' לא יתעסק בזה. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 17:30, 25 באפריל 2010 (UTC)
:::אז כדאי לעדן, אבל כל-עוד שלא הוכח אחרת הרי שמ"ב בחזקת כשרות להעיד, גם אם משמיט פרטים לגבי-מה וכו'. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''


::::כנראה אינך מכירו כלל. הנ"ל אינו מהווה מקור בכל הנוגע לגאו"מ. פשוט בגלל שירדה ממנו חזקת כשרות בנושא (בל' המעטה..)!
לעורך הערך : בנוגע להחסיד רש"ג אסתרמן על מה שכתב 'הוא השתדל מאוד שהמשפיע ר' אברהם לנדא יגיע לכהן ברבנות ז'עמבין' וכן '...נתגלגלו לידיו ספרי חב"ד והוא הגה בהם'
ה"ז לא מה שכתוב בספר כתבי הרש"ג אסתרמן ששם כתוב '...הי' עני מדוכא עד שלא הי' לו פנס ללמוד לאורו והי' לומד לאור הלבנה' ועוד יש שם בענינים שכתב וכיוון שאין המקום והזמן להאריך בזה
יוכל לעיין בעניין ולתקן וליישר כל מה שצריך.--[[מיוחד:תרומות/95.86.104.112|95.86.104.112]] 21:41, 11 בדצמבר 2017 (UTC)


::::אגב, כשבוחרים את הסימון "+" לפיסקה חדשה, הוא שומר אותה תחת תיבת ה"יחי".[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 17:36, 25 באפריל 2010 (UTC)
לעורך הערך : בנוגע להחסיד רש"ג אסתרמן על מה שכתב 'הוא השתדל מאוד שהמשפיע ר' אברהם לנדא יגיע לכהן ברבנות ז'עמבין' וכן '...נתגלגלו לידיו ספרי חב"ד והוא הגה בהם'
:::::בהשגח"פ שלחתי לך מייל בקשר לבעי' זו. בקשר לידידנו הדובר - לפי שכן הנני מכירו - הוא אינו לא-אומר-אמת באופן כללי. הוא רק משמיט את ה'ארום'. ולבד מזאת, יש לך גם את לייבל...'''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
ה"ז לא מה שכתוב בספר כתבי הרש"ג אסתרמן ששם כתוב '...הי' עני מדוכא עד שלא הי' לו פנס ללמוד לאורו והי' לומד לאור הלבנה' ועוד יש שם בענינים שכתב וכיוון שאין המקום והזמן להאריך בזה
יוכל לעיין בעניין ולתקן וליישר כל מה שצריך.--[[מיוחד:תרומות/95.86.104.112|95.86.104.112]] 21:43, 11 בדצמבר 2017 (UTC)


== עליונות החוק ==
==איכה?==
{{א|חסיד}} האם אתה עדיין איתנו? [[משתמש:חסיד של הרבי|חסיד של הרבי]] - [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|שיחה]], 22:40, ט"ז בסיוון, ה'תש"ף 22:40, 8 ביוני 2020 (IST)


עם כל הכבוד, אבל גם אני וגם אתה כפופים לנוהלים ואנחנו גם בני אדם שעלולים לשכוח, כמו במקרה שבערך על הנדל (שרק אחרי המחיקה התווספה ההערה הנחוצה). ועלינו מוטל התפקיד להזכיר זה לזה ו"אם אין אנחנו לנו - מי לנו"?.. בהצלחה! --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 17:43, 26 באפריל 2010 (UTC)
== פורטל הקהל. ==
:מקובל. הרעתי נכתבה מתוך לחץ וחפזון. יישר כח!! '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
::הייתי שמח לדעת על מה נכתבו שורות אלו. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:33, 26 באפריל 2010 (UTC)


== הערות שוליים ==
האם יש תוכנית להרחיבו?--<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[משתמש:חילזון|{{#invoke:ParamValidator|validateparams|module_options=יחידה:PV-options}}<span style="color: {{#בחר:אדום|
כדאי שתראה את עריכתי האחרונה בשינויים האחרונים, בנוגע לטיפול הערות שוליים.
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
כחול מלכותי=Royal Blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple}}
; font-family: {{#בחר:נרקיסים|
אריאל=arial|
דוד=david|
נרקיסים=narkisim|
גוטמן סתם1=Guttman Stam1|
גוטמן סתם=Guttman Stam|
גוטמן טולדו=Guttman-Toledo|
גוטמן יד=Guttman yad|
גוטמן יד1=Guttman yad-brush|
גוטמן וילנא=Guttman vilna|
גוטמן רשי=Guttman rashi|
גוטמן חיים=Guttman Haim|
סתם1=Guttman Stam1|
סתם=Guttman Stam|
טולדו=Guttman-Toledo|
יד=Guttman yad|
יד1=Guttman yad-brush|
וילנא=Guttman vilna|
רשי=Guttman rashi|
פרנקרויאל=FrankRuehl|
#ברירת מחדל=נרקיסים}};{{#תנאי:4|font-size: {{#בחר:4|1=0.85|2=1|3=1.15|4=1.3|5=1.5|6=1.8|7=2.1|8=2.4|9=2.7}}em;}}">חילזון</span>]] <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[שיחת משתמש:חילזון|{{#invoke:ParamValidator|validateparams|module_options=יחידה:PV-options}}<span style="color: {{#בחר:חום|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
כחול מלכותי=Royal Blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple}}
; font-family: {{#בחר:נרקיסים|
אריאל=arial|
דוד=david|
נרקיסים=narkisim|
גוטמן סתם1=Guttman Stam1|
גוטמן סתם=Guttman Stam|
גוטמן טולדו=Guttman-Toledo|
גוטמן יד=Guttman yad|
גוטמן יד1=Guttman yad-brush|
גוטמן וילנא=Guttman vilna|
גוטמן רשי=Guttman rashi|
גוטמן חיים=Guttman Haim|
סתם1=Guttman Stam1|
סתם=Guttman Stam|
טולדו=Guttman-Toledo|
יד=Guttman yad|
יד1=Guttman yad-brush|
וילנא=Guttman vilna|
רשי=Guttman rashi|
פרנקרויאל=FrankRuehl|
#ברירת מחדל=נרקיסים}};{{#תנאי:4|font-size: {{#בחר:4|1=0.85|2=1|3=1.15|4=1.3|5=1.5|6=1.8|7=2.1|8=2.4|9=2.7}}em;}}">דף השיחה שלי</span>]] <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> 14:27, 13 באוגוסט 2023 (UTC)
==הועבר למרחב האישי==
{{הועבר לארגז חול|בית תקווה}}. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ <font size="3">[[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]]</font> ~ <font size="2">(19:08, כ"ח בחשוון, ה'תשפ"ד)</font>
==הועבר למרחב האישי==
{{הועבר לארגז חול|פסקי הרב}}. בברכה, [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|אני רוצה גאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|בואו נביא אותה ביחד!]] ~ [[גאולה|מרחיבים את חב"דפדיה עכשיו!]]  22:05, 31 באוגוסט 2024 (IDT)


אגב, האם יש לך במקור הנ"ל עוד מידע על גדולים? אם תאמר לי על איזה גדולים יש לך מידע, אפתח אני ערך עליהם, ואתה רק תוסיף את מה שיש לך? --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:33, 26 באפריל 2010 (UTC)
== מחיקת ביקורות ==
:אוקיי. אין לי בראש מידע מוגדר ומחולק לפי קטג'..., אם אני רואה ערך אני לעיתים נזכר. ראיתי על ר' ברוך בער ונזכרתי שי לי סיפור. אתה יול להכניס אפי' עם מידע דל - ואם יהי' לי - אוסיף. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:על האבן האזל (הרב מלצר) למשל, יש לך? --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:39, 26 באפריל 2010 (UTC)
::איסר זלמן?. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
כן. רבי איסר זלמן מלצר. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:42, 26 באפריל 2010 (UTC)
:מהבהב לי משהו. יהי' לי בעז"ה, השאלה היא עד כמה. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:בקיצור - שאפתח. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:46, 26 באפריל 2010 (UTC)
::אכן. יש לי בעז"ה, וכדאי שיתפח מהר כיוון שזה עלול להיעלם. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
::פתחתי דף. הוסף את החומר שיש לך, ואח"כ אוסיף אני. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:50, 26 באפריל 2010 (UTC)
:תודה, ותודיע לי כשאוכל להוסיף, כדי שלא נגיע להתנגשות. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:55, 26 באפריל 2010 (UTC)
::לצערי הנני צריך ללכת, וחלק הארי עוד לפני. תוסיף בנתיים את הפרטים הבסיסיים וכו', ואשתדל להיות כאן תוך שלושת-רבעי השעה (10:45 שעון ארה"ק). '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:אוסיף. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 19:07, 26 באפריל 2010 (UTC)
:תודה לך על הערך החשוב על האבן האזל. האם יש לך פרטים גם על רבי מאיר שמחה מדווינסק? ורבי שמעון יהודה שקאפ? ורבי אלחנן ווסרמן?


אגב כדאי שתכנס לרשימת התרומות של משתמש אבא בר ממל, ותבדוק את שמות כל הערכים שהוא הוסיף. הרבה מהם צריכים שינוי, דבר שאיני יכול לעשות. --'''טְרַאכְט גוּט, ווֶעט זַיין גוּט!''' [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:39, 27 באפריל 2010 (UTC)
מה העניין???  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 17:44, 5 בפברואר 2025 (IST)
:בר ממל - במהשך. על ר"ש שאפק ור"א ווסרמן אין לי חומר מספק. על דווינסק - ידוע היכן ניתן להשיג, לא יותר...'''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
::אם יש לך חומר על רבי [[שמעון יהודה שקאפ]], יהיה לתועלת אם תוסיף בערך עליו, מכיון שהוא ממש דליל. על רבי אלחנן ווסרמן אשמח אם תכתוב כאן בדף השיחה מה ידוע לך, ועל רבי מאיר שמחה, החברותא של הרוגוצו'בר, אשמח אם תפנה אותי למקום ששם יש חומר. --'''עַנָוִים, הִגִיעַ זְמַן גְאוּלַתכֶם! היום י"ד באייר ה'תש"ע'''  [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 18:09, 28 באפריל 2010 (UTC)
:::אז ככה: על ר' שמעון אין לי. כנ"ל ר' אלחנן, כי-אם זכור לי משהו. על רמ"ש יש כמדומני בהקדמה לשו"ת 'זכר יהודה', ב[[מגלד עז]] וב[[הרוגצ'ובי (ספר)]], וכן ב[[נשיאי חב"ד ובני דורם]] (מכיר אותו? הוא יעזור לך מאוד.) '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''
:לא מכיר את הספר. --'''ענוים, הגיע זמן גאולתכם!  היום ט"ו באייר ה'תש"ע'''  [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 03:31, 29 באפריל 2010 (UTC)


== לידיעתך ==
:ועוד שיש לך יחי בדף המשתמש. בברכה, [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|שיחה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']]  17:46, 5 בפברואר 2025 (IST)
::דווקא בגלל שיש לי יחי בדף המשתמש, אני מעונין שכל פרט בחב"פדיה יגרום לרבי נחת רוח ויוסיף לו חיים, ולהזהר עד קצה האחרון מעניינים של היפך הנ"ל, חס ושלום. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - ז' בשבט ה'תשפ"ה -  17:47, 5 בפברואר 2025 (IST)
:::עוד רגע תגיד שבשביל לעשות נחת רוח לרבי זה למחוק את הביקורת על קרינסקי ועל סופר. בברכה, [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|שיחה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']]  17:56, 5 בפברואר 2025 (IST)
::::כל מקרה לגופו. הכלל הגדול: שיוויתי השם לנגדי תמיד. עריכה שאתה מוכן לדווח עליה לרבי בפ"נ - תבצע. ולהיפך - אז ההיפך. ---[[משיח]] נאו! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שיחה]]''' - ז' בשבט ה'תשפ"ה -  17:59, 5 בפברואר 2025 (IST)


הרבי כן מזכיר את הלשון מה"אני מאמין", ראה [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15990&hilite=57d4998b-2dfc-4cc2-a333-9668c48ec7db&st=%u05db%u05dc%u05d5+%u05db%u05dc+%u05d4%u05e7%u05d9%u05e6%u05d9%u05df&pgnum=135 כאן עמוד 416 באיברו בוקס] ובהערות. --'''ענוים, הגיע זמן גאולתכם!  היום ט"ו באייר ה'תש"ע''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוּכַּת (שיחת) שָׁלוֹם]] 03:31, 29 באפריל 2010 (UTC)
:::::על ערכים אלו צריך ו'''חייב''' שיהיה ביקורת. אגב אשמח לדבר איתך בדוא"ל בברכה, [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|שיחה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']] 18:07, 5 בפברואר 2025 (IST)
:וודאי שמזכיר בריבוי מקומות! לא ע"ז הייתה כוונתי כלל וכלל, כפשוט! כוונתי הייתה שבשום מקום לא כותב הרבי שהוא מהרמב"ם, ויתירה מזו: בשיחות [[מוגה]]ות מציין [[הרבי]] בהערה 'פיוט יגדל אלוקים חי', היינו - שלשון זה אינו מהרמב"ם. '''מתי אבוא ואראה פני [[הרבי|אבינו מלכינו]]?''', '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|שוחחו עימי!]]'''