משתמש:דידן נצח/עדכוני חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(עריכה בסיסית)
 
(19 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{חשיבות}}
'''עדכוני חב"ד''' שירות עדכונים הפועל באמצעות שירות המסרים 'וואטסאפ' וברשתות אחרות בקרב חסידי חב"ד, בניהולו של ר' '''חיים שאול נוישטט''' מכפר חב"ד.
'''"עדכוני חב"ד;" היא רשת עולמית של תקשורת ממסרים מהירה המעבירה עדכונים מקהילות חב"ד מרחבי הארץ והעולם, מיסודו וביוזמתו של ר' חיים שאול נוישטט, מכפר חב"ד.'''
 
==היסטוריה ומאפיינים==
'עדכוני חב"ד' הוקמה בשנת ה'תשס"ט על ידי  ר' חיים שאול נוישטט, עסקן מכפר חב"ד. תחילה נפתחה קבוצת עדכונים של מאות משתתפים מכפר חב"ד, ובהמשך התרחבה לאלפים מכל רחבי הארץ והעולם. תחילת הפעילות הייתה באפליקציית וואטסאפ, ובהמשך התרחבה לפלטפורמות אינטרנטיות נוספות.
 
כיום מנהל ר' [[חיים שאול נוישטט]] קרוב למאה קבוצות, המיועדות לחסידי חב"ד בארץ ישראל ובעולם. לרוב קבוצות אלו מיועדות רק לקריאת החדשות והעדכונים, ללא אפשרות תגובות או הערות. בנוסף קיימים קבוצות רבות שהם קבוצות בוטיק (מיועד לתושבי עיר מסוימת, קהילה מסוימת, מגזר או מגדר) המאפשרות למשתתפים בהם לשוחח או להגיב על האירועים והחדשות.
 
צוות רחב של כתבים, עורכים, צלמים, פרוס בקהילות חב"ד הגדולות בעולם, ודיווחים זורמים גם מהמוסדות המרכזיים, מ-6000 השלוחים הנמצאים במעל 160 מדינות, וקהילות רבות, גדולות וקטנות. כך שמחה של משפחה אחת בנקודה מסויימת על פני הגלובוס מקבלת בימה בינלאומית, או ביקור רב רושם של אישיות בכירה ב-[[770]] מגיעה מיידית למאות ואלפים תוך שניות.
 
בנו, הת' לוי יצחק נוישטט, נכנס בשנים האחרונות לתפעול של הקבוצות, ומביא רוח רעננה וצעירה לחשיפה של התכנים במדיות השונות, הוא גם מצוי בקשרים טובים עם גופי התקשורת השונים, ואושיות רשת שלפעמים מהדהדים חדשות חב"דיות בערוצים שלהם.
 
==חשיפות ופרויקטים==
ב[[כינוס השלוחים]] של שנת [[תשפ"ב]] (2021) הגיע רבה של איראן, הרב [[יהודה גראמי]] להשתתף בפסגה השנתית הבינלאומית של שלוחי הרבי. רשת התקשרות 'עדכוני חב"ד' חשפה את הגעתו, ואף קיבלה ריאיון ראשון ובלעדי שעורר הדים בתקשורת הבינלאומית, כולל בערוצים של משמרות המהפיכה והשלטון האיראני.
 
לאחר אסיפה בה הורחבו חברי ההנהלה של [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]], נחשף הדבר לראשונה ב[[עדכוני חב"ד]].
 
לקראת [[י"א ניסן]] [[תשפ"ב]], מלאות 120 שנה להולדתו של [[הרבי]], יצא ר' [[חיים שאול נוישטט]] למסע בינלאומי, וראיין 120 [[שלוחים]] שונים לפרויקט תיעודי בוידאו, שעלה מידי יום ברשת התקשורת, סגנון ההגשה הייחודי שלו, הכולל שאלות קצרות וממוקדות, בא לידי ביטוי בפרויקט זה.
 
לקראת [[ג' תמוז]] [[תשפ"ד]], וציון שלושים שנה, יצא שוב למסע דומה, וראיין 30 [[חסידים]] ותיקים, על זכרונות ורגעים שנחקקו במוחם ובליבם.
 
==הוועדה הרוחנית==
בראש הוועדה הרוחנית המלווה את רשת התקשורת, ומכריעה בלבטים בצמתים חשובים קודם הפרסום, עומד הגה"ח הרב [[אליעזר ברוד]] שליט"א, רב היישוב כרמי יוסף, וחתנו של רבה המנוח של כפר חב"ד, הגה"ח הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]] ע"ה.
 
מידי יום חמישי, מתפרסמת פינה מיוחדת של הרב ברוד עם קטע וידאו על פרשת השבוע או חג ומועד, בה הוא כולל שיחה של הרבי ופניני הלכה למעשה.


==תחילת דרכה==
[[קטגוריה:אתרי חדשות חב"ד]]
[[קטגוריה:אתרי חדשות חב"ד]]
רשת התקשורת הוקמה, עם השקת הרשת החברתית החינמית להעברת מסרים מידיים, תמונות, מסמכים, קטעי וידאו והודעות קוליות. היישומון החדש "וואטסאפ" פורסם לשימוש בל' שבט ה'תשס"ט (24 לפברואר 2009).
ר' חיים שאול, עסקן נמרץ מבירת חב"ד ליובאוויטש בארץ הקודש, זיהה בחושיו החדים את הפונטציאל הגלום ביישומון החדש, ובזמן שכולם בעיקר השתמשו בו לקשר בין-אישי, הוא פיתח את הקבוצות הקהילתיות, תחילה כקבוצת עדכונים של עשרות משתתפים מכפר חב"ד, ומהר מאוד למאות מכל רחבי הארץ.
בתחילה היתה קבוצה מוגבלת לכמות המשתתפים, אז הוא פתח מיד קבוצה שניה וכן הלאה. כך הפך לחלוץ קבוצות העדכונים והחדשות של תנועת חב"ד ליובאוויטש, וגם כיום, 15 שנה אחרי, למרות שגופי תקשורת אחרים (חב"דיים ואחרים) ניסו לחקות אותו, הוא ממוקם במקום הראשון ובעל ההשפעה והתפוצה הרחבה ביותר.
בהמשך, ככל שהמדיה החברתית התקדמה, ויישומונים נוספים פותחו, נפתחו ערוצי עדכון גם בפייסבוק, טוויטר (X), אינסטגרם, טלגרם, ועוד.

גרסה אחרונה מ־12:21, 19 באוגוסט 2024

עדכוני חב"ד שירות עדכונים הפועל באמצעות שירות המסרים 'וואטסאפ' וברשתות אחרות בקרב חסידי חב"ד, בניהולו של ר' חיים שאול נוישטט מכפר חב"ד.

היסטוריה ומאפיינים[עריכה | עריכת קוד מקור]

'עדכוני חב"ד' הוקמה בשנת ה'תשס"ט על ידי ר' חיים שאול נוישטט, עסקן מכפר חב"ד. תחילה נפתחה קבוצת עדכונים של מאות משתתפים מכפר חב"ד, ובהמשך התרחבה לאלפים מכל רחבי הארץ והעולם. תחילת הפעילות הייתה באפליקציית וואטסאפ, ובהמשך התרחבה לפלטפורמות אינטרנטיות נוספות.

כיום מנהל ר' חיים שאול נוישטט קרוב למאה קבוצות, המיועדות לחסידי חב"ד בארץ ישראל ובעולם. לרוב קבוצות אלו מיועדות רק לקריאת החדשות והעדכונים, ללא אפשרות תגובות או הערות. בנוסף קיימים קבוצות רבות שהם קבוצות בוטיק (מיועד לתושבי עיר מסוימת, קהילה מסוימת, מגזר או מגדר) המאפשרות למשתתפים בהם לשוחח או להגיב על האירועים והחדשות.

צוות רחב של כתבים, עורכים, צלמים, פרוס בקהילות חב"ד הגדולות בעולם, ודיווחים זורמים גם מהמוסדות המרכזיים, מ-6000 השלוחים הנמצאים במעל 160 מדינות, וקהילות רבות, גדולות וקטנות. כך שמחה של משפחה אחת בנקודה מסויימת על פני הגלובוס מקבלת בימה בינלאומית, או ביקור רב רושם של אישיות בכירה ב-770 מגיעה מיידית למאות ואלפים תוך שניות.

בנו, הת' לוי יצחק נוישטט, נכנס בשנים האחרונות לתפעול של הקבוצות, ומביא רוח רעננה וצעירה לחשיפה של התכנים במדיות השונות, הוא גם מצוי בקשרים טובים עם גופי התקשורת השונים, ואושיות רשת שלפעמים מהדהדים חדשות חב"דיות בערוצים שלהם.

חשיפות ופרויקטים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בכינוס השלוחים של שנת תשפ"ב (2021) הגיע רבה של איראן, הרב יהודה גראמי להשתתף בפסגה השנתית הבינלאומית של שלוחי הרבי. רשת התקשרות 'עדכוני חב"ד' חשפה את הגעתו, ואף קיבלה ריאיון ראשון ובלעדי שעורר הדים בתקשורת הבינלאומית, כולל בערוצים של משמרות המהפיכה והשלטון האיראני.

לאחר אסיפה בה הורחבו חברי ההנהלה של אגודת חסידי חב"ד העולמית, נחשף הדבר לראשונה בעדכוני חב"ד.

לקראת י"א ניסן תשפ"ב, מלאות 120 שנה להולדתו של הרבי, יצא ר' חיים שאול נוישטט למסע בינלאומי, וראיין 120 שלוחים שונים לפרויקט תיעודי בוידאו, שעלה מידי יום ברשת התקשורת, סגנון ההגשה הייחודי שלו, הכולל שאלות קצרות וממוקדות, בא לידי ביטוי בפרויקט זה.

לקראת ג' תמוז תשפ"ד, וציון שלושים שנה, יצא שוב למסע דומה, וראיין 30 חסידים ותיקים, על זכרונות ורגעים שנחקקו במוחם ובליבם.

הוועדה הרוחנית[עריכה | עריכת קוד מקור]

בראש הוועדה הרוחנית המלווה את רשת התקשורת, ומכריעה בלבטים בצמתים חשובים קודם הפרסום, עומד הגה"ח הרב אליעזר ברוד שליט"א, רב היישוב כרמי יוסף, וחתנו של רבה המנוח של כפר חב"ד, הגה"ח הרב מרדכי שמואל אשכנזי ע"ה.

מידי יום חמישי, מתפרסמת פינה מיוחדת של הרב ברוד עם קטע וידאו על פרשת השבוע או חג ומועד, בה הוא כולל שיחה של הרבי ופניני הלכה למעשה.