אני לדודי ודודי לי: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
 
(26 גרסאות ביניים של 16 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''אני לדודי ודודי לי'''<ref>שיר השירים ו,ג</ref> הם ראשי התיבות של חודש [[אלול]], והוא מרמז על עבודתו של חודש זה. מבואר, כי "אני לדודי" הוא העבודה של חודש אלול ב[[אתערותא דלתתא]], ו"דודי לי", הוא התגלותו של הקב"ה ב[[ראש השנה]] ו[[יום כיפור]].
'''אֲנִי לְדוֹדִי וְדוֹדִי לִי'''{{הערה|שיר השירים ו, ג}} הוא [[משל]] שהמשיל [[שלמה המלך]] ב"שיר השירים" על אהבת [[עם ישראל]] וה' יתברך. 'אני' הם ישראל, ו'דודי' הוא הקדוש ברוך הוא.
ראשי התיבות של '''א'''ני '''ל'''דודי '''ו'''דודי '''ל'''י הם [[אלול]], ורומזים על חודש אלול, ועבודת ה' בחודש אלול. "אני לדודי" הוא העבודה ב[[חודש אלול]] ב[[אתערותא דלתתא]], ו"דודי לי", הוא התגלותו של [[הקב"ה]] ב[[ראש השנה]] ו[[יום כיפור]].


==ביאור==
==ביאור==
"אני לדודי ודודי לי" הוא ראשי התיבות של חודש [[אלול]] והוא מרמז על עבודתו של חודש זה. ענין חודש זה, כפי משלו של [[אדמו"ר הזקן]], הוא כי המלך בשדה, שמתגלים [[י"ג מדות הרחמים]].
"אני לדודי ודודי לי" הוא ראשי התיבות של חודש [[אלול]]{{הערה|מובא לראשונה בפירוש הרוקח על הפסוק במקורו בשיר השירים.}} והוא מרמז על עבודתו של חודש זה. ענין חודש זה, כפי משלו של [[אדמו"ר הזקן]], הוא כי [[המלך בשדה]], שמתגלים [[י"ג מדות הרחמים]].


מבואר בפרטות, כי "אני לדודי" מרמז על העבודה של חודש [[אלול]], שהיא בבחינה של [[אתערותא דלתתא]], ו"דודי לי" מרמז על התגלותו של הקב"ה ב[[ראש השנה]] וב[[יום כיפור]] בבחינת [[אתערותא דלעילא]].  
מבואר בפרטות, כי "אני לדודי" מרמז על העבודה של חודש [[אלול]], שהיא בבחינה של [[אתערותא דלתתא (מלמטה למעלה)]], ו"דודי לי" מרמז על התגלותו של [[הקב"ה]] ב[[ראש השנה]] וב[[יום כיפור]] בבחינת [[אתערותא דלעילא (מלמעלה למטה)]].  


סופי התיבות של "אני לדודי ודודי לי" הוא ארבעה [[יו"ד|יודי"ן]], וכיוון ש"אלול" הוא בראשי תיבות, וארבעה יודי"ן הוא בסופי תיבות, מובן ש"אלול" הוא למעלה מארבעה יודי"ן. והנה ארבעה יודי"ן הוא כנגד [[שם ע"ב]], וענינו בנפש הוא בחינת ה[[יחידה]], ולכן יש לומר שהעבודה של חודש אלול היא גבוהה יותר למעלה מבחינת ה[[יחידה]].
סופי התיבות של "אני לדודי ודודי לי" הוא ארבעה [[יו"ד|יודי"ן]], וכיוון ש"אלול" הוא בראשי תיבות, וארבעה יודי"ן הוא בסופי תיבות, מובן ש"אלול" הוא למעלה מארבעה יודי"ן. והנה ארבעה יודי"ן הוא כנגד [[שם ע"ב]], וענינו בנפש הוא בחינת ה[[יחידה]], ולכן יש לומר שהעבודה של [[חודש אלול]] היא גבוהה יותר למעלה מבחינת ה[[יחידה]].
 
המשך הפסוק הוא 'הרועה בשושנים', שהם כנסת ישראל שנמשלו ל[[שושנה]].


==ביחס לעבודה של חודש ניסן==
==ביחס לעבודה של חודש ניסן==
סדר העבודה של חודש אלול - "אני לדודי ודודי לי", ענינו הוא בתחילה [[אתערותא דלתתא]], ולאחר מכן [[אתערותא דלעילא]]. זהו בשונה מעבודתו של חודש [[ניסן]] שהוא בבחינת "דודי לי ואני לו", שתחילה בבחינת [[אתערותא דלעילא]], ולאחר מכן [[אתערותא דלתתא]].
סדר העבודה של [[חודש אלול]] - "אני לדודי ודודי לי", ענינו הוא בתחילה [[אתערותא דלתתא]], ולאחר מכן [[אתערותא דלעילא]]. זהו בשונה מעבודתו של חודש [[ניסן]] שהוא בבחינת "דודי לי ואני לו", שתחילה בבחינת [[אתערותא דלעילא]], ולאחר מכן [[אתערותא דלתתא]].


==ראו גם==
==ראו גם==
*[[אלול]]
*[[אלול]]
*[[המלך בשדה]]
*[[ניגון התוועדות (משל למלך)]]


==להרחבה נוספת==
==להרחבה נוספת==
*מאמר ד"ה אני לדודי ודודי לי ב[[ליקוטי תורה]] פרשת ראה
*מאמרי ד"ה אני לדודי ודודי לי ב[[ליקוטי תורה]] פרשת ראה.
==קישורים חיצוניים ==
*[https://chabad.info/child/80544/ תוכנית ראלי של צבאות השם: משל המלך בשדה{{וידפו}}] ב[[צבאות השם (ישראל)#תוכנית וידאו|תוכנית הראלי]].


==הערות שולים==
{{הערות שוליים}}
<references/>


[[קטגוריה:פסוקים ואמרות במבט החסידות]] [[קטגוריה:ערכים בלימוד החסידות]]
[[קטגוריה:פסוקים במבט החסידות]]
[[קטגוריה:עבודת ה']]
[[קטגוריה:תורת החסידות]]
31,085

עריכות