גל עיני: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 1,587 בתים ,  30 מאי
אין תקציר עריכה
מ (←‏רקע: קישורים פנימיים)
אין תקציר עריכה
 
(14 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 4: שורה 4:
==רקע==
==רקע==


הארגון החל את דרכו כעמותה ללא מטרות רווח (עלכ"ר), שפעלה לשכתב את נאומיו והרצאותיו של הרב [[יצחק גינזבורג]] ולהפיצם לקהל הרחב. לאחר מכן, עקב הוראת [[הרבי]] לרב גינזבורג מימי אלול ה'תשמ"א - "'''נכון שיכתוב בצורת ספר השיעורים שלומד'''" – עמותת "גל עיני" משמשת גם כהוצאת ספרים, והוציאה לאור עד כה למעלה מ-200 ספרים במגוון נושאים ובמגוון שפות, ביניהם עברית, אנגלית, צרפתית, רוסית, ספרדית ואף בסינית.
הארגון החל את דרכו כעמותה ללא מטרות רווח (עלכ"ר), שפעלה לשכתב את נאומיו והרצאותיו של הרב יצחק גינזבורג ולהפיצם לקהל הרחב. לאחר מכן, עקב הוראת [[הרבי]] לרב גינזבורג מימי אלול ה'תשמ"א - "'''נכון שיכתוב בצורת ספר השיעורים שלומד'''" – עמותת "גל עיני" משמשת גם כהוצאת ספרים, והוציאה לאור עד כה למעלה מ-200 ספרים במגוון נושאים ובמגוון שפות, ביניהם עברית, אנגלית, צרפתית, רוסית, ספרדית ואף בסינית.


'גל עיני' הוקם על ידי הרב [[יצחק ערד‎]], שהיה בעבר מתלמידיו הקרובים של הרב גינזבורג וממנהלי הארגון בתקופה מסויימת (עד שנת תש"ס לערך).
'גל עיני' הוקם על ידי הרב [[יצחק ערד‎]], שהיה בעבר מתלמידיו הקרובים של הרב גינזבורג וממנהלי הארגון בתקופה מסויימת (עד שנת תש"ס לערך).
שורה 11: שורה 11:


כיום חברים בהנהלת הארגון הרב [[איתיאל גלעדי]] והרב [[ניר מנוסי]].
כיום חברים בהנהלת הארגון הרב [[איתיאל גלעדי]] והרב [[ניר מנוסי]].
בשנת [[תשמ"ז]] בעקבות נסיון לקבלת תקציב שמקורו היה במקומות לא טהורים הוריד הרבי את נשיאותו מישיבת [[תומכי תמימים לוד|תומכי תמימים המרכזית]] וממוסדות נוספים{{הערה|[https://yoslbloy.info/?p=126 ראה תיאור מהמאורע בספר חייל בדור השביעי, יוסל בלוי פרק ת.ד. 46 לוד פסקה הרבי מוריד את הנשיאות.]}}, הרב גינזבורג טוען שבאותו זמן הרבי נתן את נשיאותו למוסדותיו{{הערה|התוועדות מלוה מלכה למלמדים אור ל[[כ"ב כסלו]] [[תשע"ח]], בתמלול: [galeinai.org.il/lessons/toc_13_3_78/toc_h4_15] פסקה חיוב לימוד חסידות, בוידאו דקה: 28:26.}}.


==מוסדות הארגון==
==מוסדות הארגון==


מלבד מחלקת ההוצאה לאור, בעמותה קיימת גם מחלקת הפקת המוזיקה האוגרת ומוציאה לאור את ניגוניו של הרב [[יצחק גינזבורג]], שהפיקה עד כה כ-40 דיסקים מתוך מאות מניגוניו.
מלבד מחלקת ההוצאה לאור, בעמותה קיימת גם מחלקת הפקת המוזיקה האוגרת ומוציאה לאור את ניגוניו של הרב יצחק גינזבורג, שהפיקה עד כה כ-40 דיסקים מתוך מאות מניגוניו.


במהלך השנים ייסד הארגון בירושלים [[תלמוד תורה]] בשם ''' '[[תורת חיים]]''' '{{הערה|נוסד על ידי הרב משה גנוט.}} בניהול [[הרב אליהו לוי]], [[ישיבה קטנה]] בשם ''' '[[תום ודעת]]'''' הפועלת במתכונת של ישיבות [[תומכי תמימים]] בראשות הרב [[אפרים ארנברג]], בית הספר לבנות ''' 'יעלת חן''''{{הערה|נוסד על ידי מרת נעמה מנוסי.}} בניהולה של מרת אורה רבקה וינגורט, וכן תיכון לבנות בניהול מרת דפנה גרייפל.
במהלך השנים ייסד הארגון בירושלים [[תלמוד תורה]] בשם [[תלמוד תורה תורת חיים|תורת חיים]]{{הערה|נוסד על ידי הרב משה גנוט, 'תלמוד תורה תורת חיים של הרב יצחק גינזבורג, אשר הולך לאורו ובדרכו של הרבי מלובביץ'' - התלמוד תורה מגדיר את עצמו כתלמוד תורה חסידי אך לא כמגזרי, חוט השדרה שלו הוא [[חב"ד]], ושיחותיו של [[הרבי]] ודמויותיהן של [[אדמו"רי חב"ד]] הם אבן היסוד של התלמוד תורה, אך יחד עם זאת מדברים בו על כל [[תלמידי הבעש"ט]] ומציינים את [[הילולא|הילולותיהם]]. (ע"פ הנכתב באתר התלמוד תורה).}} בניהול [[הרב אליהו לוי]], [[ישיבה קטנה]] בשם [[תום ודעת]] הפועלת במתכונת של ישיבות [[תומכי תמימים]] בראשות הרב [[אפרים ארנברג]], בית הספר לבנות יעלת חן{{הערה|נוסד על ידי מרת נעמה מנוסי.}} בניהולה של מרת אורה רבקה וינגורט, וכן תיכון לבנות בניהול מרת דפנה גרייפל.


וכן ביישוב [[יצהר]]  הוקמו [[ישיבה קטנה]] בשם ''' '[[דורשי ייחודך]]'''', [[ישיבה גדולה]] בשם ''' '[[עוד יוסף חי]]''''{{הערה|נוסד על ידי [[רומם אלדובי]].}} ו[[כולל אברכים]] בראשות הרבנים [[יצחק שפירא]] ו[[יוסף אליצור]].
ביישוב [[יצהר]]  הוקמו [[ישיבה קטנה]] בשם [[דורשי ייחודך]], [[ישיבה גדולה]] בשם [[עוד יוסף חי]]{{הערה|נוסד על ידי [[רומם אלדובי]], שכנה בתחילה ב[[שכם]].}} ו[[כולל אברכים]] בראשות הרבנים [[יצחק שפירא]] ו[[יוסף אליצור]].


הארגון מוציא לאור עלון שבועי בשם [[נפלאות]], כשבעבר נקרא העלון בשם ואביטה, עוד עלון שבועי בשם אוצר הנפש ועלון דו שבועי מעובד בשם [[אביטה נפלאות]].
ועלונים שבועיים באנגלית וספרדית.


הארגון מוציא לאור עלון שבועי בשם ''' '[[נפלאות]]'''', כשבעבר נקרא העלון בשם ''' 'ואביטה'''', עוד עלון שבועי בשם ''' 'אוצרות הנפש'''' ועלון דו שבועי מעובד בשם ''' '[[אביטה נפלאות]]''''.
הארגון מפעיל אפליקצית קופת צדקה ייחודית המאפשרת לקיים את [[מצוות הצדקה]] באופן וירטואלי זמין ונוח.
וכן עלונים שבועיים בשפות נוספות כמו אנגלית צרפתית.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
2,779

עריכות