פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
[[קובץ:התוועדות בית שמש.png|ממוזער|250px|כנס סיום הרמב"ם בזאל הישיבה הישן]]
[[קובץ:סמל ערוך חדש.jpg|ממוזער|250px|סמל הישיבה]]
'''ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בית שמש''' היא [[ישיבה קטנה]] שפועלת בעיר [[בית שמש]]. הישיבה נוסדה על ידי הרב הרב [[משה לידר]] והרב שניאור זלמן אודרמן כמנהל הגשמי בשנת [[תשע"ו]] בעיר [[ראשון לציון]], ומשם הועברה לעיר בית שמש לקראת שנת הלימודים [[תשע"ח]]ומנהלה הגשמי מאז הוא הרב שניאור לידר מנכ"ל מוסדות ופרצת.
==תולדות הישיבה==
לקראת שנת הלימודים תשפ"ד החליטה הנהלת הישיבה על פתיחת מתיבתא כהכנה לישיבה המיועדת לתלמידים בכיתה ח' המעוניינים להתכונן כראוי ללימודים בישיבה, המתיבתא ממוקמת ב[[ביתר עילית]].
לישיבה קיים וועד מנהל אשר מגשר בין ההנהלה הרוחנית והגשמית של כלל המוסדות בהם: הישיבה הקטנה והגדולה, המתיבתא, התיכון והסמינר, הוועד נפגש בדרך כלל פעמיים בחודש ומחליט את ההחלטות הנחוצות להתנהלות הישיבה, בין היתר על: הרישום, המבצעים, [[את"ה]], יח"צ, צוות, גשמיות לתלמידים, חומר הלימודים, צוות הישיבה ומגוון נושאים הקשורים לישיבה הקטנה ולישיבה הגדולה כאחד וחברים בו אחד עשר חברים{{הערה|יו"ר הוועד הוא הרב [[שניאור זלמן לידר]]. המזכיר הוא הרב [[יונתן מנחם אנקווה]]. חברי הוועד הם הרבנים: [[משה לידר]], [[ישראל נחמן לרנר]], [[שלמה רוזנבלט]], חיים מרטון, [[משה קורנוויץ]], אליהו אמויאל, [[חיים דוד וילהלם]], [[מנחם מענדל פרידמן (פתח תקווה)|מנחם מענדל פרידמן]] ומנחם ו[[מנחם מענדל טהאלערטאלער]].}}.
הישיבה ממוקמת במתחם, ובו [[זאל]], חדר אוכל ומטבח, כיתות לימוד, ושלוש פנימיות. במתחם זה שכנה גם ה[[תומכי תמימים בית שמש (גדולה)|ישיבה הגדולה]] בעיר ורוב המבנים בו חדשים. לקראת שנת הלימודים תשפ"ב בנתה הישיבה זאל חדש ומרווח שיתאים למספר התמימים הגדול שהגיע לקראת השנה החדשה והמקום התרחב עקב עזיבת הישיבה הגדולה את המתחם.
נכון לפתיחת שנת הלימודים [[תשפ"ד]] מונה הישיבה כ-150 [[תמימים]].
 
[[קובץ:זאל ישיבת תות"ל בית שמש.jpg|שמאל|ממוזער|הזאל]]
==הנהגות מיוחדות==
במהלך שנת הלימודים תשפ"ג פתח הרב אליהו אמויאל את '''מועדון התפילה''' המיועד לתת דגש על עבודת התפילה של כל תמים בישיבה ומחוצה לה, מידי שבוע מתקיים כינוס למשתתפי התוכנית בו מחולק חוברות עיון ומשימות שבועיות שהבחור צריך ללמוד ולקיים, בבין הזמנים ישנם משימות רבות ומגוונות אשר בסופו מחולק שי אישי למשתתפים, מידי חודש מתקיים טיול למשתתפי התוכנית, והתוכנית זוכה לתאוצה והתלהבות בקרב הבחורים.
בישיבה שמים דגש על ההכנה הרוחנית לפני כל חג או מועד ובדרך כלל מתקיימים מבצעים מיוחדים לפני כל חג או מועד, בשנת תשפ"ג לפני חג הפסח והפורים התקיים מצבע אותו הוביל הרב חיים מרטון בו תלמידי הישבה שיעור ב' בישיבה (כיום שיעור ג', נכון לשנת ה'תשפ"ד) סיכמו או ניבחנו על עשרה שיחות של הרבי על החג וכך הכינו את עצמם רוחנית וחסידית לקראת החג, התלמידים המסכמים יצאו לטיול והתוועדות מיוחדת.
פרוייקט נוסף שהחל בחודש חשוון תשפ"ג הוא לימוד תורה בשבתות חופשה, מטרת הפרוייקט הוא לקיים את הוראותו של הרבי כך שבכל זמן יהיה לתמים את הצורך והרצון ללימוד תורה בפרט בזמנים בהם הוא לא נמצא ברשות הישיבה.
מהלך הפרויקט יעבוד כך שכל בחור לפני היציאה לשבת חופשה יקבל ערכה מיוחדת דפי חזרה על עניינים מסוימים שנלמדו בישיבה וכן חוברת ללימוד אישי של הבחור בבית הכוללת, מאמרים, דף גמרא וקטע הלכה, כמו כן רוצים בהנהלת הישיבה לקיים סדרי לימוד מלאים בתקופות בין הזמנים הארוכות{{הערה|חודשי החגים ובין הזמנים}}.
מרכז את"ה בישיבה מחולק לללמעלה מ-10 אגפים שונים שעליהם אחראים תמימים מהישיבהמשיעור ג' בישיבה, ובראשות את"ה עומד הרב דובער דהאן הת' שולם גינדי אשר אחראי על כלל פעיליות את"ה, על הכינוסים וסידור הארגוןאחראי הרב דובער דאהן.
=== שיטה לימודית ===
*הרב יונתן מנחם אנקווה - [[משגיח]] שיעור ב' ו - ג' ומשגיח ראשי
*הרב אליהו אמויאל - [[משגיח]] שיעור א' ומשפיע שיעור ב'.
*הת' שניאור זלמן אנקווה - משגיח ערב
===[[ר"מ|ר"מים]] בגמרא עיונא וגירסא ===
<!-- נא לא לשנות את סדר הרמות! הרמות השתנו וזה הרמות החדשות נכון לשנת הלימודים פ"ג(הרמות מהקטן לגדול)! -->
'''שיעור א':'''
*הרב אליהו קטורזה - רמה א'
2,962

עריכות