פתיחת התפריט הראשי

שינויים

==תולדות חיים==
נולד בעיר [[לודז']] שב[[פולין]] ב[[י' כסלו]] [[תרפ"ד]]. אביו הרב [[חיים אליעזר הלוי הבר]], היה מ[[חסידי פולין]], והתקרב ל[[חסידות חב"ד]] על ידי אחיו הגדול יעקב טוביה הלוי, שהתגורר ב[[רוסיה]] במשך תקופה ארוכה של למעלה מעשרים שנה, שם התוודע לאורו הגדול של [[אדמו"ר הרש"ב]].
כבר בילדותו ניכרו בו כשרונות נעלים, והיה בעל זכרון מופלא ומעמיק מאוד, היה בעל חוש נגינה מיוחד במינו. אפיינו אותו יושר אמת ושמחה, ובמיוחד יראת-שמים ו[[אהבה]] עזה ללימוד התורה.
הרב הבר לא ראה את [[הרבי הריי"צ]], אך זכה לקבל ממנו כמה מכתבים עוד בהיותו בחור. בשנת [[תש"ד]], [[נישואין|נשא]] את רעייתו ציפורה בתו של ה[[משפיע]] החסיד הרב [[מאיר בליז'ינסקי]], בברכת והסכמת הרבי הריי"צ.
במכתב אליו הוסיף [[הרבי הריי"צ]] הוראה שילמד שחיטה ובדיקה - הוראה שמיימית שפשרה הובן רק לאחר שנים ארוכות, כאשר העיסוק בשחיטה היוה את העילה לשליחותו לרומניה.
לקראת [[ראש השנה]] [[תש"י]] קיבל מכתב ברכה מהרבי הריי"צ לשנה טובה, בחתימת יד קודשו עם ה"יוד" האשורית הידועה.
במהלך שנת [[תשל"ד]] התגורר בקלויזנבורג - קלוז' בשמה הרומני - ובסיומה חזר לאה"ק. בשנת [[תשמ"א]], פנה אליו הרב [[בנימין אליהו גורודצקי]], בהצעה לנסוע עוד פעם לרומניה לעסוק בשחיטה ובהפצת היהדות. מאוחר יותר נודע לו שהדבר הגיע בהוראה מפורשת מהרבי.
באותה נסיעה, כבר נסע לרומניה יחד עם רעייתו, ושהה שם מתחילת שנת [[תשמ"א]] עד [[חג הפסח]] של שנת [[תשמ"ח]] - למעלה משבע שנים רצופות. העילה הרשמית הייתה עיסוקו כשוחט של הקהילה, כשאת החוזה הוא מחדש מידי שנה בשנה בהתאם להוראת הרבי. במשך שהותו שם עסק בהפצת היהדות, לא רק בבוקרשט הבירה, אלא גם בכל ערי רומניה.
באותו זמן, שלט ברומניה הרודן הקומוניסטי צ'אושסקו ימ"ש.
כאשר חשבו איפה לקבוע את מקום דירתם, כתב הרבי "לעשות כרצון זוגתו תי'", ובהתאם לזה קבעו את דירתם ב[[כפר חב"ד]], שם שימש כ[[משפיע]] בשיכונים החדשים.
גם אחרי [[ג' תמוז תשנ"ד|ג' תמוז]] המשיך בפירסום האמונה הטהורה ב[[נצחיות חייו של הרבי מלך המשיח|נצחיות חייו של הרבי מלך המשיח שליט"א]] והתגשמות [[הרבי כמלך המשיח|נבואת הגאולה]], ואף השתתף ב[[כינוסי גאולה ומשיח - תשנ"ה|כינוסי גאולה ומשיח]] שהתקיימו בשנת [[תשנ"ה]] על ידי הרב [[זמרוני ציק]]. בשנים האחרונות חלה ר' ישראל, אך למרות זאת לא נתן למשפחתו לחוש בזה, והשרה מסביבו אווירה של שמחה חסידית. וניצל את זמנו ללימוד התורה ואמירת תהלים.
==פטירתו==
[[קטגוריה:אישים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:משפיעים בקהילות חב"ד]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת אחי תמימים תל אביב]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בחלקת חב"ד הר הזיתים]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת אחי תמימים תל אביב]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:משפחת הבר]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרפ"ד]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ז]]
568

עריכות