פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
[[קובץ: שלוחים בצרפת.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כינוס השלוחים האזורי, המתקיים על ידי בית ליובאוויטש פריז]]
ארגון '''צעירי אגודת חב"ד - פריז''' המכונה גם בשם '''בית ליובאוויטש - פריז''', נוסד על ידי הרב [[שמואל אזימוב]] בהוראת [[הרבי ]] בשנת [[תשכ"ח]], כסניף של ארגון [[צעירי אגודת חב"ד]].
הארגון מאגד את [[בית חב"ד|בתי חב"ד]] ברובעי העיר [[פריז]].
==התייסדות הארגון==
כבר בשנות בחרותו החל הרב [[שמואל אזימובאזימאוו]] לעסוק בהפצת יהדות בפריז, ועם בואו בקשרי השידוכין - בסמיכות זמן ל[[חנוכת הבית]] של '[[בית ליובאוויטש(לונדון)|בית ליובאוויטש]]' ב[[לונדון]] על ידי המיועד להיות חמיו, הרב [[בן ציון שם טוב]], ובהוראת הרבי צירף הרב שם טוב את הרב אזימוב אזימאוו למעמד חנוכת הבית היות ו"בעתיד יהיה יושב ראש צא"ח בפריז".
לאחר החתונה, בטרם חזרתם לצרפתל[[צרפת]], מסר הרב [[חיים מרדכי אייזיק חודוקוב ]], מזכירו של הרבי, מסר לרב אזימוב אזימאוו שידע כי נסיעתו לצרפת היא על מנת לפעול שם מהפכה.
בהשגחה פרטית, זמן הגעתם לפריז היתה הייתה בדיוק בבב[[ב' אייר]], יום התייסדות צא"ח המרכזית{{הערה|מספר ימים לפני נסיעתם נכנסו לבקר את הרבנית לקבל ברכת פרידה, ובמפתיע שאל אותם הרבנית מדוע הם כל כך ממהרים? והרי יכולים לנסוע בעוד כמה ימים? לפועל נסעו אז והיו להם כמה בעיות והוצרכו לחזור לניו יורק, כך שהגיעו לפאריז כמה ימים לאחרי זה בדיוק ביום ב' אייר (לכתחילה אריבער) – המהוה יום התייסדות צא"ח. בדיוק ביום זה חל באותה שנה גם ערב ה-1 במאי 1968 – אז החלה המהפיכה הצרפתית של הסטונדטים.}}.
===התפתחות פעילות צא"ח===
לקראת חודש החגים של שנת [[תשכ"ט]] התגברו הפעולות בהפצת המעיינות, והרב אזימוב הצליח לארגן קבוצה של עשרה מקורבים שיגיעו לשהות אצל הרבי במשך חודש החגים - רעיון שהיווה יוזמה חדשנית, וחברי הקבוצה זכו ליחס מיוחד מהרבי.
קבוצה זו הפכה לימים לנושאי הדגל של המהפכה הצרפתית והצטרפו בעצמם לאנשי המהפכה, ובעקבות . בעקבות הצלחתה של קבוצה זו חיקו שלוחים רבים נוספים את היוזמה והחלו לארגן קבוצות של מקורבים ל[[נסיעה לרבי]], וכן צא"ח פאריז עצמה ארגנה ומארגנת קבוצות רבות של נסיעה לרבי.
חמש שנים לאחר תחילת הפעילות הממוסדת, בשנת [[תשל"ג]], נוסד בית ליובאוויטש, ו[[חנוכת הבית]] נערכה ביב[[י"ט כסלו]].
לכבוד חנוכת הבית שלח הרבי מכתב מיוחד בו בירך אשר "יהי' הבית הזה מגן ומחסה מהשפעות בלתי רצויות מבחוץ, הן אלו שבבחי' חורב ואש זרה והן אלו שבבחי' מטר ומים זידונים, חום וקור"{{הערה|בהערות במכתב זה מציין הרבי לכל אחד מרבותינו נשיאנו, וכן את אביו כ"ק הרה"ג המקובל ר' לוי יצחק.}}.
==הנהלת בית ליובאוויטש==
*'''מנהל פועל''' - הרב מענדי [[מנחם מענדל אזימוב.]]
*'''דובר''' - הרב [[חיים ניסנבוים]].
*'''חברי ההנהלה''' - הרבנים מענדל דנאוו, יונה חסקי, [[יוסף יצחק עמאר]], [[יחיאל מנחם מענדל קלמנסון]], [[יוסף יצחק מטוסוב]], גדליה ניסנבוים, שלום כהן, שלום דוב בער עמרם, דובער גולדברג, שמואל לוין, לוי פרנקל, חיים סודרי, בנימין מרגי, דניאל אוזן, יוסף יצחק פבזנר, לוי יצחק פבזנר, אליהו אסולין, לוי אוזן ומנחם מענדל מרגי.
==ה'לוקאל'==
במקום קיים מרכז הוצאה לאור, שמוציא מידי שבוע את העלון "לה סידרה" (הפרשה), שיחות של הרבי מתורגמות לצרפתית, תרגום של גיליון [[התקשרות (גיליון)|התקשרות]] וכן הפקת עלונים לקראת חגי ישראל עבור כלל הבתי חב"ד ב[[צרפת]].
 
ב"בין הזמנים" מתקיים ב"לוקל" סדר בין הזמנים לבחורים על ידי השליח הרב לוי יצחק אזימאוו{{הערה|[https://chabad.info/news/918912/ דיווח ותמונות באתר חב"ד אינפו]}}.
=='בֶּ"ל 19'==
[[קובץ:18-08-2021-22-31-16-07-10-2019-00-31-36-IMG 8192.jpg|שמאל|ממוזער|250px|המבנה המרכזי ברובע 19]]המרכז הקהילתי של בית ליובאוויטש (ראשי תיבות "בֶּ"ל") נמצא בלב השכונה היהודית ברובע 19 בפריז. במקום קיים בית כנסת גדול ומפוארבו מכהן כרב הרב משה וישצקי, מקווה טהרה, וכן המוסד לבנות "בית חיה מושקא" המונה כ-2500 תלמידות, שתחת בית ליובאוויטשהמנוהל ע"י בנימין מרגי.
==הוצאה לאור==
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים באירופהבצרפת]]
10,403

עריכות