פתיחת התפריט הראשי

שינויים

מ
בשנת [[תשכ"ח]] מונה אלון לתפקיד שר הקליטה וסגן ראש הממשלה, וסייע להקמת ישובים יהודיים בשטחים שיועדו ליהודים בתכניתו, כך עזר להקמת היישוב היהודי ב[[חברון]].
בשנת [[תשכ"ח]] פנה אלון אל [[הרבי]], בבקשה להקים יישוב חב"די בחברון. הרבי השיב לו כי על אף של[[חב"ד]] יש [[נכסי רבותינו נשיאינו בחברון|נכסים בחברון]], הרי שבסופו של דבר לא יישבו אותם בחברון עצמה, אלא מחוצה לה, ולכן אינו רוצה בכך{{הערה|כמו שאכן קרה, בהקמת קריית ארבע, מפי קונסול ישראל לעניינים יהודיים בניו יורק צבי כספי, שהעביר את הבקשה לרבי}}.
הרבי השיב לו כי על אף של[[חב"ד]] יש [[נכסי רבותינו נשיאינו בחברון|נכסים בחברון]], הרי שבסופו של דבר לא יישבו אותם בחברון עצמה, אלא מחוצה לה, ולכן אינו רוצה בכך{{הערה|כמו שאכן קרה, בהקמת קריית ארבע, מפי קונסול ישראל לעניינים יהודיים בניו יורק צבי כספי, שהעביר את הבקשה לרבי}}. בשנת [[תשכ"ט]], הוחלט בממשלה שלא לאפשר יותר לחסידי חב"ד לקלוט עולים חדשים. דבר זה נעשה בעת עליית יהודי גרוזיה לארץ. הרבי הורה לעסקני חב"ד לדרוש שחב"ד תהיה זאת שתקלוט את העולים. סגנו של אלון במשרד הקליטה, מר [[אריה (לובה) אליאב]] התנגד בתוקף לעניין, וזעם על כך שחב"ד כביכול מתערבים בענייני משרדו. הרבי שלח את הרב [[בנימין גורודצקי]] לארץ, כדי שישוחח על העניין עם שרים ופקידים. הרב גורודצקי נפגש עם הפרזידנט [[שז"ר]] והודיע לו, שבמקרה והעולים לא ישוכנו לצד חסידי חב"ד הרבי ידאג שהעלייה מגרוזיה תופנה לארצות הברית ולאירופה. המסר הועבר לאלון ולאליאב, שדנו עם חסידי חב"ד, וסיפרו להם על שכונת העולים המוקמת בקרית מלאכי. החסידים הציעו שבמקום ישוכנו לצד העולים גם משפחות חסידיות. אלון התרצה, וכך הוקמה שכונת [[נחלת הר חב"ד]]{{הערה|[https://chabad.info/magazine/460571/ נחלה מהרבי: סקירה מרתקת לרגל יובל להקמתה] {{אינפו}} {{*}} [https://col.org.il/news/88469 ארבעים ושש שנה לנחל'ה: הסיפורים נחשפים] {{Col}}}}.
=== ראש ממשלה במשך 19 ימים ===
== קשריו עם חב"ד ==
{{להשלים}}
 
בפורים קטן תש"ל כתב הרבי מכתב ליגאל אלון, אז שר החינוך וסגן רה"מ. הרבי מאשר את קבלת מכתבו של אלון מג' אדר א' תש"ל שכלל ברכות ואיחולים בקשר לי' שבט - שנת העשרים, וכן מציין שהייתה לו קורת רוח מיוחדת כשקרא את דברי הערכתו של אלון לפעולות אנשי חב"ד בהפצת התורה והיהדות.{{הערה|אג"ק חלק כו, עמ' שלג.}}
 
== סוף ימיו ==
לאחר התפטרותה של גולדה מאיר, בשנת [[תשל"ד]] שוב ניסה אלון להיבחר לתפקיד ראש הממשלה, אך ותיקי המערך בחרו ב[[יצחק רבין]] לתפקיד, והוא נעמד לצידו, בממשלתו של רבין הוא מונה לכהן כשר החוץ.
[[קטגוריה:אנשי מערכת הביטחון]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תש"מ]]
[[קטגוריה:ערכים שיש להבהיר את מעמדם]]
3,618

עריכות