פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 732 בתים ,  25 פברואר
ביטול גרסה 663142 של 68.194.93.167 (שיחה)
[[קובץ:עידו.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב וובר]]
[[קובץ:ובר אצל הרבי.png|שמאל|ממוזער|250px|עובר לפני הרבי במעמד [[חלוקת דולרים]] שהתקיימה לאחר [[הנחת אבן הפינה להרחבת 770]], לצידו של מורו ורבו הרב [[משה וובר]]]]
 הרב '''עידו יצחק (ארליך - ) וובר'''{{הערה|מוכר בעיקר כהרב עידו וובר}} (יליד שנת [[תשכ"ג]]), הוא רב חב"די, יועץ אישי, מרצה בתחומי היהדות ומיסטיקה יהודית. הוא מכהן גם כרב ומשפיע בקהילת חב"ד בירושלים [[בית הכנסת אהל יצחק (ירושלים)|בביהכנ"ס 'אהל יצחק']].
==תולדות חיים==
נולד בשנת ב[[כ"ה ניסן]] [[תשכ"ג]] בירושלים למשפחה דתית, להוריו ומשה ותלמה ארליך. סבו ד"ר ישראל בן זאב היה היסטוריון מפורסם, ואביו היה יועץ תקשורת מקורב ל[[מנחם בגין]], ומעורכי בטאון תנועת ה'חרות'. בשנת [[תשל"ו]] עבר עם הוריו לבוסטון, שם ניהל אביו את השלוחה המקומית של חברת אל על. בשנת [[תש"מ]] חזר לארץ והתגייס ל[[צה"ל]] ושירת בחיל ההנדסה הקרבית, ובהמשך השתתף ב[[מלחמת לבנון הראשונה]]. בהיותו נער הוא התקרב לרב  בשנת [[תשמ"ג]] החל להתקרב לחסידות חב"ד באמצעות הרב [[משה וובר]] שנהפך לרבו המובהק, והיה משמשו רבות, לאחר פטירתו של הרב משה וובר, שינה הוסיף ר' עידו לשם משפחתו המקורי "ארליך" את שם משפחתו לוובר השם וובר ע"ש רבו שהיה חשוך ילדים. בשנת [[תשמ"ו]] התחתן עם רעייתו מרת רבקה דליה. לאחר החתונה החל בלימודי [[סמיכה לרבנות]], ובשנת [[תש"ס]] מונה לרב בית הכנסת המרכזי בשכונת מוסררה, ובמקביל שימש כראש ישיבת 'שובה ישראל' לחוזרים בתשובה.
הרב וובר נודע כמרצה וכותב מפורסם. רוב עיסוקו הוא הפצת דיברותיו של [[הרבי]]. מידי יום הרב וובר מוסר שיעורים והרצאות בכל חלקי הארץ, ובנוסף שיעורים קצרים בערוצי המדיה המופצים בארץ ובחו"ל בשפות: [[עברית]], [[אנגלית]], ו[[אידיש]].
כמו כן במשך הוא מוציא לאור את העלון הפופולרי "[[שמעו ותחי נפשכם]]" משנת [[תשנ"ב]]. בעלון זה מופיע מופיעים מדי שבוע דברי תורה משיחותיו של הרבי ומתורתו של הרב משה וובר, וכן מעשיות חסידיים. העלון נוסד כבר בחייו של הרב וובר, ולאחר פטירתו של הרב וובר נוספה בו תמונתו.
הרב וובר הוא דובר רהוט, המסביר סוגיות סבוכות באופן בהיר ביותר הן בכתיבה והן בדיבור. הרב וובר ממשיך את פעולותיו של רבו הרב וובר באופנים שונים, בין השאר מופיע לעיתים במדיה הכללית. ביניהם מבאר ומסביר את מלחמתו של הרב משה וובר בעלייה ל[[הר הבית]], במטרה לבלום את התופעה, שבה ראה חילול הקודש. בהתבסס על פסקי הלכה הרואים בעליה ל[[הר הבית]] בזמן הזה איסור כרת. בהמשך לפעולותיו של רבו הרב משה וובר שאף הציב שלט המזהיר על איסור העלייה להר, ושומרים שיפקחו על כך. מסביר הרב עידו ארליך - וובר באופן בהיר את עמדת היהדות החרדית כנגד העלייה להר הבית, מול הרפורמים ואנשי הימין הקיצוני.
כמו כן הוא מוסר שיעורים ברדיו, ושיעורים אודות פרשת השבוע וה[[דף היומי]]. הרב וובר היה כותב סיפור שבועי לשבת שבועי ב[[עיתון כפר חב"ד]]. עד שנת [[תש"פ]].
==משפחתו==
לרב ובר ורעייתו 12 ילדיהם, בהם:*בנו, ר' [[אריה ארליך]], עורך המגזין "משפחה".*בנו, ר' מנחם מענדל וובר.*בנו, הסופר החסידי הרב [[שניאור זלמן וובר עורך העיתון "מרכז העניינים" .*בנו שלום דובער *בנו אלעזר ובר]]*בנו חיים משה *בנו יעקב ישראל*בנו אהרון שמעון*חתנו, ר' שמעון בר-ששת.{{הערות שוליים}}{{מיון רגיל:ווברובר, עידו}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:סופרים חבמשפחת וובר]][[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשכ"דייםג]]
[[קטגוריה:אישים בירושלים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשכ"גמשפיעים]][[קטגוריה:עורכים תורניים]]
4,901

עריכות