פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 24 בתים ,  14:14, 29 באוקטובר 2023
מ
{{אין תמונה}}הרב '''משה (יוסף{{הערה|שם=וולף}} יהודה{{הערה|אגרות קודש כרך א עמוד שכד.}}) צחובל{{הערה|מאויית גם '''צ'חובל''' או '''צעכאבל''' או '''צכענוואל''' או '''צעאכאוואל''' או '''צעכאוואל'''.}}''' היה מרבני יהדות אמריקה ומדובריה הבולטים בתקופה שלאחר [[מלחמת העולם השניההשנייה]]. עמד בקשר קרוב עם רבותינו נשיאינו ועם חסידי חב"ד.
==תולדות חיים==
בהיותו בקישינב שברומניה (כיום - [[מולדובה]]), למד אצל החסיד הרב [[אברהם שניאורסון (נכד אדמו"ר הצמח צדק)|אברהם שניאורסון]], חמיו של [[אדמו"ר הריי"צ]], וכן אצל הרב [[יהודה לייב צירלסון]], רבה של העיר.
באחד הפוגרומים שפרצו בעיירה, נפגע בעינו והוצרך להשתיל במקומה עין זכוכית, ובעקבות הרדיפות מצד הגויים, עזב את העיירה והיגר לאנטוורפן שבבלגיה.
שלט ב-9 שפות אותן היה דובר באופן רהוט, והיה לו יד בידיעות כלליות של חכמה ומדע.
בעיצומה של [[מלחמת העולם השניההשנייה]] נמלט מאנטוורפן לצרפת ומשם לאיטליה, וכאשר הלחץ הפוליטי על ארצות הברית גבר והיא פתחה את שעריה בפני פליטים, צורף כרב קבוצת הפליטים, ומשהגיעו לארצות הברית נשלחו לניו ג'רזי ושוכנו בסופו של דבר בבסיס הצבאי שבאוסווגו המרוחקת שם שימש כאיש הקשר של אנשי הקבוצה שדאג לצרכיהם הרוחניים והגשמיים, ובתור שכזה הורה אדמו"ר הריי"צ ליצור עמו קשר, לשלוח לו את חוברות [[הקריאה והקדושה]] וקונטרסים נוספים שיצאו לאור על ידי [[קה"ת]] באותה העת, וכן לדרוש על ידו בשלומם של הפליטים, לעודד אותם, ולהציע סיוע.
בהמשך למברקים שנשלחו, הגיעה משלחת של חסידי חב"ד לבקר את הפליטים, עליה נמנו הרב קזרנובסקי הרב חודוקוב והרב מינדל, ומאוחר יותר ביקש שם גם הרב [[צבי הירש פוגלמן]].