פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 175 בתים ,  14:54, 22 באוקטובר 2023
'''קְרֶעפָּלאָךְ''' (כיסני בצק ממולאים בבשר. מכונים גם בשם '''קרעפכין''') הינו מאכל יהודי אותו נוהגים חסידי חב"ד לאכול ב[[ערב יום כיפור]], ב[[הושענא רבא]] {{הערה|1=[https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15928&st=&pgnum=232 התוועדויות תנש"א חלק א' עמוד 213 בהערה].}} וב[[חג הפורים]].
בקהילות אחרות נהוג לאכול קרעפלאך גם ב[[חג השבועות]], ולמנהג נאמרו טעמים שונים על פי הסוד והרמז.
הפתגם החסידי אומר, שב[[ליובאוויטש]] היו אוכלים קרעפלך בכל פעם שהיו מכים: בערב יום-כיפור, בהושענא-רבה, ובפורים.
היו שמצאו לכך רמז בלשון התורה "הכה תכה"{{הערה|דברים יג, יז.}}, שהם ראשי-תיבות "'''ה'''ושענה (רבהרבא) '''כ'''יפורים יפור '''ה'''מן" "'''ת'''אכל '''כ'''רעפלאך '''ה'''רבה", בימים שבהם נוהגים להכות: 'על חטא' בערב יום כיפור, ערבות ההושענות בהושענא רבה, ובחג הפורים - כשמכים את המן.
===מנהג הרבי===
*'''[http://www.col.org.il/חדשות_חבד_לקראת_פורים_כך_תכינו_קרפלך_בשרי_צפו_בוידאו_67377.html לקראת פורים: כך תכינו קרפלך בשרי ● צפו בוידאו]''' {{COL}} {{וידאו}}
*נחמה גרייזמן, '''[http://www.chabad.co.il/?template=article&topic=175&article=1141 מה שמסתתר בקרעפלאך]''' {{חבד בישראל}}
{{הערות שוליים|}}
{{פורים}}
[[קטגוריה:פורים]]
30,183

עריכות