פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 249 בתים ,  21:03, 20 בספטמבר 2023
אין תקציר עריכה
[[קובץ:נפתלי בנט.jpg|ממוזער|שמאל|נפתלי בנט ראש ממשלת ישראל השלושה עשר]]
'''נפתלי בנט''' (כיום בן 50) (יליד שנת [[תשל"ב]]) הוא חבר כנסת מטעם מפלגת ימינה. איש עסקים, לשעבר ראש ממשלת ישראל ה-13 והחילופי ויו"ר מפלגת ימינה. ניהל בעבר חברת הייטק בשם "סאיוטה". כיהן בעבר כשר הביטחון, שר החינוך , שר הכלכלה ושר הכלכלהההתישבות.
==תולדות חיים==
בשנת [[תשע"ג]] מונה בבחירות פנימיות ליו"ר מפלגת "הבית היהודי" והתאחד עם מפלגת האיחוד הלאומי בבחירות לכנסת ה19, במהלך ה[[בחירות]] יצא הרב [[גדליה אקסלרוד]] במכתב בו הוא מורה שלא להצביע למפלגתו מכיוון שדעותיו מנוגדות לדעת הרבי{{הערה|שם=שמאל|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73881 הרב אקסלרוד במכתב חריף לקראת הבחירות באה"ק] ב{{אינפו}}.}}, לבסוף זכתה מפלגתו בבחירות ב12 מנדטים. לאחר הבחירות הוא סיכם עם [[יאיר לפיד]] יו"ר מפלגת "יש עתיד" על כך שאף אחד משתי המפלגות לא תכנס לקואליציה ללא השנייה, מה שגרם לראש הממשלה [[בנימין נתניהו]] להקים ממשלה עם בנט ולפיד ללא החרדים{{הערה|[https://col.org.il/news/74202 בנט כרת ברית עם לפיד, ולבני תנהל את המו"מ המדיני] באתר {{חב"ד און ליין}}.}}, צעד שזכה לגינוי מאישים רבים. מונה בממשלה לשר הכלכלה, שר ירושלים והתפוצות, והשר לשירותי דת.
בשנת [[תשע"ה]] קיבלה מפלגתו בבחירות 8 מנדטים, והוא מונה בממשלה לשר החינוך ושר התפוצות, בשנת [[תשע"ט]] פרש ממפלגת "הבית היהודי" יחד עם איילת שקד והקים את מפגלת מפלגת "הימין החדש"{{הערה|[https://chabad.info/news/442144/ דרמה: בנט ושקד הכריזו על מפלגת "הימין החדש"] ב{{אינפו}}.}}, אולם המפלגה לא עברה בסוף את אחוז החסימה, בבחירות החוזרות שנערכו לאחר מכן הוא חבר לרפי פרץ ו[[בצלאל סמוטריץ']] תחת השם "ימינה"{{הערה|[https://chabad.info/news/571670/ סופית: בנט, פרץ וסמוטריץ ירוצו ביחד; בן גביר בחוץ] ב{{אינפו}}.}}, המפלגה קיבלה בבחירות 7 מנדטים, בבחירות נוספות שנערכו לאחר מכן קיבלה המפלגה 6 מנדטים.
בשנת [[תשפ"א]] התפצל בנט מרפי פרץ ו[[בצלאל סמוטריץ']] והתמודד תחת השם "ימינה", המפלגה קיבלה בבחירות 6 מנדטים, לאחר הבחירות חבר בנט ל[[יאיר לפיד]] ויחד איתו הקים ממשלת אחדות, כשהוא ראשון ברוטציה עם לפיד בראשות הממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/679936/ "עלה בידי": לראשונה, ממשלה בהשתתפות מפלגה ערבית] ב{{אינפו}}.}}. למרות שהצהיר במפורש שלא ישב לעולם עם מפלגה ערבית או שמאלנית, הקים ממשלה עם מפלגה ערבית - שמאלנית, ובכך דרדר לתהום את היציבות הביטחונית בארץ הקודש, לאחר כשנה, בכ"א סיון תשפ"ב הודיעו בנט ולפיד על פירוק הממשלה והליכה לבחירות. ב[[כ"ט סיוון]] הודיע על פרישתו מהפוליטיקה וראשות הממשלה, לאחר הבחירות ב[[חשוון]] [[תשפ"ג]] וניצחון הימין בראשות [[בנימין נתניהו]] פרש בנט סופית מהמערכת הפוליטית כשהודיע שהוא מסיים את תפקידו בתור ראש הממשלה החלופי.
==עמדותיו הפוליטיותביקורת==נפתלי בנט אוחז בדעה לא יציבה וסירב לפנות את המאחז הערבי חאן אל-אחמר, למרות שבעבר תקף רבות את ראש הממשלה דאז [[בנימין נתניהו]], שלא פינה את המאחז. הקים ממשלת שמאל-קיצונית יחד עם מפלגות השמאל: יש עתיד, מרצ, העבודה, כחול-לבן, ואף הגדיל לעשות וצירף את מפלגת התנועה האסלאמית - רעמרע"מ. הממשלה פגעה קשות בביטחון האזרחים ובאדמת ארץ ישראל, דברים שהרבי זעק עליהם רבות.
בעבר התנגד להקמת מדינה פלסטינית בשטחי ישראל{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73744 בנט בכפר חב"ד: נגד מדינה פלשתינית, בעד לומדי התורה] ב{{אינפו}}.}}, ולשחרור מחבלים, עם זאת בהזדמנות התבטא על מפלגתו: "אנחנו לא רואים עצמנו כמפלגת ימין"{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74091 בנט: אנחנו לא רואים עצמנו כמפלגת ימין] ב{{חב"ד אינפו}}.}}, פינה את המאחז הימני 'אביתר'. משנת תשפ"א שבה הקים ממשלת שמאל-קיצונית יחד עם יאיר לפיד, החל לשנות את עמדותיו לעמדות השמאל בישראל, דבר שהזיק רבות לארץ.