פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 2,532 בתים ,  23:10, 4 בספטמבר 2023
הרב '''מאיר (רפאל'ס) יפה''' היה מנכבדי העיר ווילנאמחסידיו הגדולים של אדמו"ר הזקן, ומפרנסיהומצאצאיו של רבי יחיאל היילפרין בעל "[[סדר הדורות]]" - רבה של מינסק.
בעיצומם של ימי מלחמת ה[[מתנגדים]] ב[[חסידות]], נעשה ר' מאיר לחסיד של [[אדמו"ר הזקן]], וזאת בעקבות שני מעשיות שהיה עד להם, וכפי שסיפר [[אדמו"ר הרש"ב]]:==תולדות חיים==
אשה {{מונחון|עגונה|כלומר: אישה שבעלה נעלם ולא יודעים אם הוא מת או חי ועל כן נאסר עליה להתחתן עם איש אחר}} ש[[אדמונולד בערך בשנת תק"ה. בשנת תק"נ נבחר ר הזקן]] שלחה אליו על מנת שר' מאיר יעזור לה למצוא את הבעל האובדלחבר בועד הקהל של וילנה מטעם החסידים, ומאז נבחר תמיד לתפקיד זה. היה גביר גדול. ר מאיר לא הבין את פשר השליחות, אך כאשר בעקבות תפקידו כפרנס העיר נדרש לגשת למשטרה לזהות אסירים יהודיים בלתי מוכרים מצא את בעלה האובד היה לו בית חרושת ליצור יי"ש (על-פי סימנים שנתנה לויין שרף) ונתפעל, אם כי עדיין חשב כי מקרה הואוהתפרנס ממכירת משקאות, לאחר שהתקרב לחסידות, היה ביתו מרכז לכל עניני החסידות, כמעט כל חסיד שהיה מגיע לוילנה היה מתארח אצלו, ואף המנין החסידי היה אצלו.
מסופר שפעם עמדו [[חסידים]] מאחורי דלת חדרו של [[אדמו"ר הזקן]], ושמעו אותו מתווכח עם בנו [[הרבי האמצעי]], [[אדמו"ר הזקן]] אמר לבנו:"איך אתה משווה אותי ל[[רבי]] שלי ([[המגיד ממעזריטש]])? לרבי היו שישים גיבורים ולי אין". ענה אדמוהאמ"צ:"גם לך יש". שאל אדמו"ר הזקן:"ומי הם?" התחיל [[הרבי האמצעי]] למנותם ובין השמות היה ר' מאיר רפאל'ס ובנו. ר' מאיר רפאל'ס ובנו היו מבין החסידים שעמדו מאחורי הדלת. וכששמעו שאר החסידים את דברי הרבי האמצעי, צבטו אותם באומרם:"ראו, גם אתם מן המנין..." כשאסרו את אדמו"ר הזקן נאסר גם רבי מאיר רפאלס ועוד חסידים מוילנא{{הערה|ראה בארוכה בספר [[המאסר הראשון]] מאת הרב [[יהושע מונדשיין]]}}. ==התקרבותו לאדמוה"ז==בעיצומם של ימי מלחמת ה[[מתנגדים]] ב[[חסידות]], נעשה ר' מאיר לחסיד של [[אדמו"ר הזקן]], וזאת בעקבות שני מופתים שהיה עד להם, וכפי שסיפר [[אדמו"ר הרש"ב]]: אשה {{מונחון|עגונה|כלומר: אישה שבעלה נעלם ולא יודעים אם הוא מת או חי ועל כן נאסר עליה להתחתן עם איש אחר}} ש[[אדמו"ר הזקן]] באה אל אדמו"ר הזקן. [[אדמו"ר הזקן]] שלחה לר' מאיר על מנת שיעזור לה למצוא את הבעל האובד. ר' מאיר לא הבין את פשר השליחות, אך הסכים לה להישאר בביתו. מתוקף תפקידו כפרנס העיר נדרש לגשת למשטרה לזהות אסירים יהודיים בלתי מוכרים, וראה בניהם את בעלה האובד של ה[[עגונה]] (על-פי סימנים שנתנה לו) ונתפעל, אם כי עדיין חשב כי מקרה הוא. המעשה השני היה ששני במופת גדול על פתיחת [[דפוס סלאוויטא]] יהודים מעירו פנו אל [[אדמו"ר הזקן]] בבקשת ישועה ממאסר הקרב ובא עליהם מצד השלטונות בעקבות פעילות בלתי חוקית שלהם. [[אדמו"ר הזקן ]] אמר להם, כי מלכותא דארעא כעין מלכותא דרקיעא, וכשם שאין לכנות את השם בשמו האמיתי כך אין לכנות את המלך בשמו האמיתי. הם לא הבינו מה הקשר לדבריהם ויצאו בכעס מאדמוה"ז. לבסוף כאשר פנו בבקשה אל המיניסטר, שאלם המניסטר המיניסטר להבהיר לו את פשר מאמר חז"ל 'מלכותא' כו', וכאשר הם הסבירו לו היטב את פירושו של [[אדמו"ר הזקן ]] נתפעל מאוד, והביאם לפני הקיסר, שחננם מהמשפט. בעקבות המעשה השני נסע רבי מאיר לאדמול[[אדמו"ר הזקן ]] ונעשה לחסידו המובהק{{הערה|1= הרב [[שלמה יוסף זוין]], '''[[סיפורי חסידים]]''' (תורה), עמ' 144.}} ==בניו==*בנו ר' [[שלמה רפאל'ס]] - חתנו של רבי [[מרדכי מליעפלי]].*בנו ר' זלמן.*ר' יעקב. ==לקריאה נוספת==*[[שלום דובער אבצן]], '''Reb Meir Raphaels''', ניו יורק תשס"ד.*הרב אשר זך, '''בני הרב מאיר רפאל'ס''', הערות וביאורים אהלי תורה פרשת קרח ג' תמוז תשפ"ב עמוד 167*ספר '''חסידים הראשונים''' ע' 49-58.
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן]]
114

עריכות