פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 316 בתים ,  16:32, 15 באוגוסט 2023
אין תקציר עריכה
{{בעבודה מתמשכת}}[[קובץ: ירושלים.jpg|שמאל|ממוזער|250px|אזור [[הר הבית]] במבט אוירי]]
'''העיר העתיקה''' ב[[ירושלים]], זהו חלקה העיקרי להעתיק של העיר [[ירושלים]] בה שוכן [[הר הבית]] שעליו היה ויהיה [[בית המקדש]].
מליוני אנשים מגיעים אליה במשך כל השנה להתפתלל ב[[כותל המערבי|כותל]] שהוא השריד שנותר מ[[בית המקדש]]. שטחה המוקף על ידי חומות ירושלים הוא כ-850 דונם. כמו כן נכללים בעיר העתיקה הר ציון ועיר דוד, הנמצאים מחוץ לחומות, בסמוך ומצד דרום.
הרבי ציין שהכינוי 'ירושלים העתיקה' אינו אמיתי כיון שקדושתה של ירושלים, ההלכות והסגולות שלה, הם נכונים בשלימותם גם היום{{הערה|מכתב הרבי בתרגום מאנגלית, נדפס בשבועון כפר חב"ד גליון 1988 עמוד 13.}}.
==העיר העתיקה==
העיר העתיקה מהווה מוקד משיכה מרכזי לתיירים בני דתות ואומות שונות, הבאים מרחבי העולם לבקר באתרים הקדושים הנמצאים בה, ומהם: [[הר הבית]], [[הכותל המערבי]].
#הרובע הארמני - הדרום מערבי
#הרובע היהודי - הדרום מזרחי, אשר בו שוכנים [[הכותל המערבי]], בית כנסת צמח צדק וכו’
בית הכנסת הראשון של החסידים , שהוקם בשנת [[תרי"ח]] "בית מנחם" שכן שוכן בעיר העתיקה.
כיום מתגוררים בעיר העתיקה כ-39,000 בני אדם.
העיר העתיקה בנויה על חורבות בתים, קמרונות ושפכי הריסות אשר נבנו ונהרסו לסירוגין במשך אלפיים שנה. תחת בתים רבים יש בורות מים ומעברי ניקוז קדומים. מפלס החיים בעיר העתיקה בימינו הוא כ-4–8 מטר מעל מפלס הרחוב בעיר בימי [[בית המקדש]].
 
נכון לשנת [[תשע"ו]], על פי נתוני עיריית ירושלים מתגוררים בעיר העתיקה כ-39,000 תושבים: ברובע המוסלמי, המאוכלס והצפוף מבין הרבעים מתגוררים 27,407 תושבים, ברובע הארמני- 3278 תושבים, הרובע היהודי-4210 תושבים, והרובע הנוצרי- 4722 תושבים.
===שערי החומות===
*[[מכון המקדש]].
*[[בית הכנסת החורבה]].
*[[מבט אל העבר]].*[[מנהרות הכותל]]==קישורים חיצוניים==*[https://col.org.il/news/142157 ראייה נבואית: כשהרבי ביקש לייסד 'שכונת חב"ד' בעיר העתיקה {{col}}]
==ראו גם=={{הערות שוליים}}[[קטגוריה:ירושלים|*]][[בית כנסת החורבהקטגוריה:שכונות בירושלים]]
8,202

עריכות