שיחה:משה חיים לוצאטו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ב"ה ציינתי לעוד מקום שמובא רמח"ל בספרי רבותינו נשיאינו. ובפרט שזה הספר המפורסם שלו וגם מעניין שלמרות החלוקי שיטות הדי בולטים בינו לבין חסידות.)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
 
שורה 25: שורה 25:


מעשה באברך ב770 (לפני הנשיאות) שעיין בספר מסילת ישרים, הרבי עבר לידו והפטיר: "ער איז געווען א מאדענע מענטש" (הוא היה אדם מוזר). (מקור: תשורה מחתונת פרקש  - פלדמן תמוז תשע"ח - בשם בעל המעשה) --[[משתמש:קונטרס החלצו|קונטרס החלצו]] - [[שיחת משתמש:קונטרס החלצו|שיחה]], 11:48, י"ח באייר, ה'תשפ"א 11:48, 30 באפריל 2021 (UTC)
מעשה באברך ב770 (לפני הנשיאות) שעיין בספר מסילת ישרים, הרבי עבר לידו והפטיר: "ער איז געווען א מאדענע מענטש" (הוא היה אדם מוזר). (מקור: תשורה מחתונת פרקש  - פלדמן תמוז תשע"ח - בשם בעל המעשה) --[[משתמש:קונטרס החלצו|קונטרס החלצו]] - [[שיחת משתמש:קונטרס החלצו|שיחה]], 11:48, י"ח באייר, ה'תשפ"א 11:48, 30 באפריל 2021 (UTC)
==לקצר את הערך!!!==
הערך הוא בעל חשיבות משנית ביותר לאתר, כיון שיש בו פיסקה קטנטנה על היחס החסידי [בקושי החב"די..], והיה מן הראוי שיהיה קצר ולעניין. לעומת זאת שאר הערך -שלכאורה מועתק - מפליג בתיאורים ארוכים שלא ממין העניין ומיותרים. [[משתמש:קודש לנשיא הדור!|קודש לנשיא הדור!]] - [[שיחת משתמש:קודש לנשיא הדור!|שיחה]], 19:09, ט' בתמוז, ה'תשפ"ב.

גרסה אחרונה מ־21:09, 8 ביולי 2022

אינני יודע למה אתם מפרסמים דברים כאלו שהם שקריים לחלוטין ! הרמח"ל נשא אישה (בשנת תצא' עם ביתו של אב"ד מנטובה הרב דויד פינצי) כנ"ל כל תלמידיו נשאו אישה , הוא מעולם לא התנגד לטבילה. כמו כן תלמידי המגיד ממזירטש הדפיסו על פי מצוותו את הספר קלח פתחי חכמה , וזה כתוב בפירוש בהסכמתם לספר. כתוב שם בפירוש שהמגיד אמר להם "שלא היה דורו זכאי להבין גדולתו ופרישותו". להגיד "רבותינו נשיאנו תמכו בחכמי וונציה במחלוקתם ברמח"ל" זה גם שקר גמור - הרי המגיד ממעזריטש הדפיס את ספריו ואמר את מה שציטטתי למעלה- אז איך חלק עליו ? כמו כן בעל התניא נולד בשנת 1745 , בעוד הרמח"ל נפטר ב1746 ! אז גם בעל התניא לא תמך בחכמי וונציה , כי הוא עדיין לא נולד כשהיתה המחלוקת ! חכמים היזהרו בדבריכם , ובדקו היטב (לפחות את העובדות הבסיסיות) לפני שאתם מדברים על קדוש עליון כהרמח"ל. בברכה יוסף כהן.

תודה. הסרתי את המידע המשוער. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ה' באייר ה'תשע"א 14:48, 9 במאי 2011 (UTC)

ב"ה. ראיתי עכשיו, ואולי כדאי להזכיר בערך, בהערות של הרבי רש"ב נ"ע בלקוטי תורה שמודפסות בסוף הספר. במדבר דף כ עמוד ב כתוב ביאור ואז המילים: "[וזהו ג"כ משארז"ל טהרה מביאה לידי קדושה ע' בר"ח]" ומופיע לשמה בהערות לספר במדבר: "אחר תיבת בר"ח:ובמס"י (כי"ק)" (ר"ח=ראשית חכמה)(מס"י=מסילת ישרים)(כי"ק = הערות הצ"צ)

הסיפור[עריכת קוד מקור]

הסיפור שהוספתי שמעתי מא' משלוחי הרבי לצפת, אלא שהוא עדיין לא בדק אותו 'עד הסוף' אצל המספר. ע"כ השארתי בצ"ע (=דרוש מקור). ---בואו לעזרת ולהרחבת המשיח! חסיד חב"ד - חדר אורחים

הסיפור מהרב שטיינזלץ[עריכת קוד מקור]

איך יכלו רבותינו נשיאינו לנקוט צד במחלוקת אם הם היו שנים רבות אחריו? ר'ובן - שיחה 10:34, 29 באוגוסט 2013 (UTC)

הכוונה, כמובן, לנקיטת צד רעיונית. ---משיח נאו! חסיד חב"ד - שיחה - כ"ג באלול ה'תשע"ג - 19:50, 29 באוגוסט 2013 (UTC)
א'- לכאורה היה עליהם דווקא לצדד בעמדתו בעיקר בגלל הפצת פנמיות התורה. ב'- כבר עם פטירתו כבר שככו המחלוקות על כתביו והם קובלו על כולם. ר'ובן - שיחה 19:57, 29 באוגוסט 2013 (UTC)

יחס הרבי אליו[עריכת קוד מקור]

מעשה באברך ב770 (לפני הנשיאות) שעיין בספר מסילת ישרים, הרבי עבר לידו והפטיר: "ער איז געווען א מאדענע מענטש" (הוא היה אדם מוזר). (מקור: תשורה מחתונת פרקש - פלדמן תמוז תשע"ח - בשם בעל המעשה) --קונטרס החלצו - שיחה, 11:48, י"ח באייר, ה'תשפ"א 11:48, 30 באפריל 2021 (UTC)

לקצר את הערך!!![עריכת קוד מקור]

הערך הוא בעל חשיבות משנית ביותר לאתר, כיון שיש בו פיסקה קטנטנה על היחס החסידי [בקושי החב"די..], והיה מן הראוי שיהיה קצר ולעניין. לעומת זאת שאר הערך -שלכאורה מועתק - מפליג בתיאורים ארוכים שלא ממין העניין ומיותרים. קודש לנשיא הדור! - שיחה, 19:09, ט' בתמוז, ה'תשפ"ב.