פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 664 בתים ,  01:27, 25 במרץ 2022
אין תקציר עריכה
דוגמאות להתמדתו בלימוד לעומת מגבלותיו בענייני העולם:
*כשאשתו היתה צמאה- שפך לפיה מים מספל הנטילה.
*בימי הריונה של [[הרבנית בת שבע]] - אשתו, אביו רבי יעקב ישראל קנייבסקי הגיע לשטוף את בית בנו ואילו בנו רבי חיים קנייבסקי נשאר שקוע בלימוד.
*בניו של [[הרב שלמה ברעוודה]] מספרים כי בילדותם ניתנו למשמורת בבית הרב קנייבסקי דרך אשתו הרבנית בהיות והוריהם הוצרכו לטוס לחו"ל, בחזרת אביהם מחו"ל פגש ברב קנייבסקי וברכו ב"ישר כח", כשהרב קנייבסקי לא הבין כלל מה היה, השיב הרב ברעוודא לרבי חיים "רבי חיים, הילדים שלי היו שמורים בביתכם לצורך "ביבי בייבי סיטר" משך חודש ימים ואתם הייתם שקועים בלימוד ולא הבחנתם בכך, מה יהיה, עוד ימים יגיעו ואנשים יאמינו בדבריכם שאתם יודעים מה קורה בעולם , ובפועל אפילו בבית שלכם אתם לא יודעים מה קורה".
* כשכולל "[[רינה של תורה]]" ביקש תרומה בעבור תפילה כבקשת התורמים, גיבה את בקשת התרומה בהקלטה מביתו של הרב קנייבסקי בה נשמע כי גם הרב קנייבסקי מבקש שיתפללו עליו כשלמרבה ההפתעה נשמע הרב קנייבסקי אומר בצינתוק שנשלח לקווים כך "שהילדים והנכדים יתנו לי להמשיך ללמוד".
* בשנת תשע"ו, הפגיש המרצה החרדי דניאל עשור את הרב קנייבסקי עם כושי שהתחזה למלך, וכינה עצמו "המלך האיי", הרב קנייבסקי בירך עליו "ברוך שנתן מכבודו לבשר ודם" בשם ומלכות. לאחר זמן מה, התברר שאותו כושי היה נוצרי מיסיונר וכלל לא היה מלך.
 
* כשנשאל שאלה בנוגע למוסדות חרדיים בבית שמש, שאל: "איפה זה בית שמש? באמריקה? תשאלו את הרבנים באמריקה". רק לאחר שהסבירו לו שבית שמש נמצאת בין ירושלים לבני ברק, ערים שהכיר היטב, הסכים לענות על השאלה.
==פטירתו ומסע הלוויה==
בבוקרו של יום השישי [[ט"ו אדר|ט"ו אדר שני]] הנקרא "פורים דמוקפין" [[תשפ"ב]] התמוטט בביתו ולאחר נסיונות החייאה שלא צלחו- נפטר{{הערה|[https://chabad.info/bdh/772545/ הלך לעולמו מנהיג הציבור הליטאי הרב חיים קנייבסקי] {{אינפו}}}} הרב קנייבסקי מ[[דום לב]] וממש כמו ב[[מיתת נשיקה]]. הידיעה על כך לבני המשפחה היתה ביום השישי בשעה שתים עשרה ועל אף האיסור מן התורה שישנה ב[[הלנת נפטר]] (מצווה תקל"ז ב[[ספר החינוך]]), החליט נכדו [[יענקי קנייבסקי]] כי יש לדחות את מסע הלוויה בשלושה ימים עד ליום ראשון לשם [[טקס ההכתרה]] לאביו כממשיך דרך הסבא(יש שטענו כי אם הלוויה הייתה מתקיימת ביום שישי או במוצ"ש, הדבר היה גורם לחילול שבת, אך בפועל דחיית הלוויה ליום א', גרמה לחילול שבת של המשטרה שעשתה את ההכנות ללוויה בשבת).
==קשריו עם חב"ד==
בעת עריכת כרך ההשלמות לספר [[מראי מקומות לספר משנה תורה]], הורה [[הרבי]] לעבור בין גדולי התורה והחסידות ולבקש מהם סיוע במציאת מראי-מקומות לרמב"ם שעדיין לא הודפסו. בין היתר פנו אלו שפעלו בנושא בארץ אל ר' חיים וביקשו את עזרתו. ר' חיים התפעל מאוד מהספר ואמר כי "גנבו" לו את עבודתו בעריכת ספריו על הרמב"ם בהם שילב מראי-מקומות על הרמב"ם, והגיש לנציגי המערכת שני מראי מקומות על הרמב"ם שמצא על הרמב"ם מאז שהוציא את ספרו שעדיין לא הודפסו.
יש המספרים{{הערה|הרב שלמה זלמן שניאורסון נכדו של הרב [[ברוך שמעון שניאורסון]] ומרבני ישיבת טשעבין, המספר זאת בשם אחיו הרב שלמה זלמן שניאורסון ששמע זאת מסביו מסבו בימי חולשתו.}} שב[[יחידות|יחידויות]] של [[הרבי]] עם הרב [[ברוך שמעון שניאורסון]] ב[[ד' אלול]] [[תשמ"ט]], שאלו הרבי מיד עם כניסתו מיהו הגאון מבני ברק הרב חיים קנייבסקי, הרב שניאורסון שהתפלא מניין התוודע הרבי להרב קנייבסקי , הביע את תמיהתו בקול , והרבי השיב: "ראיתי את ספרו על הרמב"ם - 'קרית מלך', והוא מבהיל על הרעיון!". כאשר הרב שניארסון שניאורסון הבהיר לרבי שהרב קנייבסקי לא מתעסק בהנהגת הציבור כפי שהיה באותה העת, הביע הרבי את מורת רוחו מכך{{הערה|[https://drive.google.com/file/d/1gM9NU5XkJq0FY463Q9iK4rkM89W4BAkq/view המבשר תורני, פרשת שלח תשפ"א] (עמוד ה)}}. יש המסתפקים במהמנות במהימנות סיפור זה.
ר' חיים מצדד בדעתו של הרבי בנושאים שונים, כמו במעלת חבישת [[פאה נוכרית]] על פני מטפחת{{הערה|1=[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=111842 נחשף מכתב של הרב קנייבסקי: פאה - עדיפה ממטפחת] {{חב"ד און ליין}}}}, עובדת [[לוחות הברית]] מרובעות{{הערה|[http://chabadpedia.co.il/images/3/31/דעת_גדו%22י_על_צורת_הלוחות.jpg גליון ובאותו הזמן מס' 5 (סיון תשפ"א)].}} ו[[קני המנורה|היות קני המנורה ישרים]]{{הערה|1=[http://chabad.info/beis-medrash/הרב-קנייבסקי-קני-המנורה-היו-באלכסון/ הרב קנייבסקי: קני המנורה היו באלכסון] {{חב"ד אינפו}}}}, כי סכומים שמוציאים על הפצת נרות שבת לאילו שאינן מדליקות נכללים בעניין של "הוצאות שבת חוזרות"{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=71333 הרב קנייבסקי מצטרף למבצע נש"ק] {{חב"ד אינפו}}}}, וכי נכון להביא ילדים לשמיעת [[עשרת הדיברות]]{{הערה|1=[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=111187 הרב קנייבסקי: נכון לקחת ילדים קטנים לשמיעת עשרת הדברות] {{חב"ד און ליין}}}}.
מנגד, ב[[תשס"א]] הרב קנייבסקי היה מהרבנים שצירפו את חתימתם למכתב מחאה של חיים שאול קרליץ כנגד מינויו של הרב [[משה יהודה לייב לנדא]] לרב העיר [[בני ברק]], כשבאותו מכתב תוקף קרליץ את חסידות חב"ד על זיהויו של [[הרבי כמלך המשיח]]{{הערה|[[:קובץ:מחאת הליטאים.jpeg|תמונת המכתב]].}}.
בחודש אדר ראשון תשס"ה ניפגש הרב [[משה לנדא]] באופן מפתיע עם הרבנים המנהגים המנהיגים את הציבור הליטאי, ובראשם הרב קנייבסקי<ref>https://col.org.il/news/10308</ref>, לאחר מכן נודע שסוכם איתם{{מקור}}, שלאחר פטירתו ימונה ימונו רב חסידי ורב לטאי ליטאי לבני ברק כאשר הרב החסידי יהיה הרב [[אייזיק לנדא]] והרב הליטאי הרב שבח רוזנבלט, וכך נעשה, אחר פטירת הרב משה לנדא ב-כ"ד אדר שני תשע"ט, בכך היה הרב קנייבסקי שותף בעשיית שלום היסטורי בין החסידים והלטאים והליטאים בבני ברק והקמת גוף כשרות משותף על כל הפלגים{{הערה|1=https://chabad.info/news/708016/}}. וביום התמנותם של הרבנים לנדא ורוזנבלט קיבל אותם בביתו יחד עם ראש העיר בני ברק הרב אברהם רובינשטיין וברכם, הדבר נתן אישור למינוי המאחד<ref>https://chabad.info/in-focus/471532/</ref>.
[[קובץ:קנייבסקי לנדא.jpg|ממוזער|הרב קנייבסקי מקבל את הרב [[אייזיק לנדא]] לאחר התמונתו לרב ]]
משתמש אלמוני