פתיחת התפריט הראשי

שינויים

לא שייך לפתיח.
[[קובץ:סמל בית שמש.jpg|ממוזער|250px|לוגו הועד]]
[[קובץ:התוועדות בית שמש.png|ממוזער|250px|כנס סיום הרמב"ם בישיבה]]
'''ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בית שמש''' היא [[ישיבה קטנה]] שפועלת בעיר [[בית שמש]]. הישיבה נוסדה על ידי הרב [[משה לידר]] והרב שניאור זלמן אודרמן בשנת [[תשע"ו]] בעיר [[ראשון לציון]], ומשם הועברה לעיר בית שמש לקראת שנת הלימודים [[תשע"ח]]. הישיבה שמה דגש על כך שהתמימים הלומדים בה יהיו "שקועים" בלימוד. הישיבה ידועה באווירה החסידית השוררת בה. הישיבה שמה דגש מיוחד על לימוד וחיות בעניני גאולה ומשיח. בנוסף הנהלת הישיבה דוגלת בכך שלצוות הישיבה יהיה קשר אישי עם כל תלמיד{{הערה|לכן כל צוות הישיבה הוא צעיר יחסית למקובל בישיבות אחרות}}. ויוצרת שיטת חינוך מהפכנית בנושא לימוד הגמרא לעיון{{הערה|לפי רמת התלמיד ולא לפי שיעורים כמקובל}}.
==תולדות הישיבה==
נכון לשנת הלימודים [[תשפ"ב]] מונה הישיבה כ-125 [[תמימים]].
==הועד הוועד המנהל==
זמן קצר לפני פתיחת הישיבה בשנת תשע"ו, עקב חילוקי דעות בין ההנהלה הגשמית לרוחנית, הוחלט כי יוקם ועד המקשר בין ההנהלה הרוחנית שבראשה עמדו הרב לידר והרב זלמנוב לבין ההנהלה הכללית שבראשה עמדו הרב אודרמן והרב דינרי שמדי תקופה יפגשו ויחליטו החלטות משותפות הנוגעות לישיבה.
בשנת תש"פ בעיצומה של מגפת הקורונה החליט הוועד על מערך לימודים ביתי שפעל בהצלחה רבה, בשנת תשפ"ב החליט על הפרדת הישיבה הגדולה מהישיבה הקטנה, חידוש ובחירת צוות, פירוז ההנהלה גשמית, הרחבת מבני הישיבה והזאל ועוד.
==הנהגות מיוחדתמיוחדות==
=== התוועדויות וימי חב"ד ===
הישיבה ידועה כבעלת 'קאך' מיוחד בהתוועדויות שנהוג בכל פעם שיש תאריך חסידי מיוחד להביא משפיעים מחוץ לכותלי הישיבה ואז בעיצומה של ההתוועדות נסחפים כולם באווירה מיוחדת ועילאית עד אור הבוקר כך שההתוועדויות בישיבה הם דבר יחיד ומיוחד.
 
וגם לאחר ההתוועדות ביום החסידי עצמו שורה גם בלימודים אווירה חגיגית ומיוחדת ואף נהוג לעשות בתאריכים אלו ארוחות משובחות ומיוחדות עם שפע של 'כיד המלך'.
 
=== הכנות ומבצעים===
עוד נהוג בישיבה לשים דגש על הפרטים הקטנים שנמצאים בכל חסיד: הכנה ראויה לטיסה לרבי, לימי החסידים ולתאריכים מיוחדים, לימוד מיוחד לפני כל מאורע חסידי, סדר השכם בתאריכים חסידיים ועוד העניינים הנוגעים ל'לחיות עם הזמן'.
 
הישיבה ידועה גם בכמות ובאיכות מבצעים שאינה רגילה: המבצעים הם בתדירות גבוהה ובאופן של 'עד בלי די' ועם פרסים רבים ומושקעים וכמות המשתתפים בכל מבצע הוא כמעט כל תלמידי הישיבה.
 
=== שיטה לימודית ===
הישיבה היא גם הישיבה היחידה שיש בה סדר רשמי של גאולה ומשיח ומתקיימים עליו מבחנים רשמיים מטעם הישיבה בשונה משאר הישיבות שבהם זה סדר רשות.
לימוד הגמרא לעיון בישיבה הוא שונה משאר הישיבות ודומה לשיטת הלימוד בישיבות הגדולות שבו התלמיד לומד בכיתה וברמה המתאימה לו ולהשגיו וכך הוא יכול יותר ללמוד בקלות והוא באותו רמה כמו שאר תלמידי הכיתה ואם זה קשה לו או קל לו הוא יכול לעלות ולרדת רמות כך שנותנים תחושה לתלמיד שכולם הולכים לפי הרמה האישית של כל אחד.
*הרב ישראל גדסי - משגיח שיעור ב'
*הרב יונתן מנחם אנקווה - משגיח שיעור ג' ומשגיח ראשי
 
;[[ר"מ|ר"מים]] בגמרא עיונא{{הערה|לישיבה יש תכנית לימודים ייחודית שבה הלימוד בגמרא עיונא הוא לפי רמת התלמיד בשליטת הגמרא ולא לפי שיעורים כמקובל ברוב הישיבות כיום}}
*הרב יוסף מיכלשווילי - רמה ו'
*הרב מנחם מענדל כהן - רמה ז'
 
;[[משפיע|משפיעים]] ו[[ר"מ|ר"מים]] לפי שיעורים
*הרב [[משה קורנוויץ]] - ר"מ בגאומ"ש ובהלכה
*הרב שניאור זלמן גליס - ר"מ בגירסא ובגאומ"ש
 
;הנהלה גשמית:
*ר' שניאור זלמן גרינברג - מזכיר משנה
*ר' שמואל גרומן - מנהל מטבח
 
;יועצים
*ר' יעקב סגל - יועץ חינוכי
*ר' [[זאב רייניץ (בית שמש)|זאב רייניץ]] - יועץ
 
;רבני הישיבה בעבר