פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 639 בתים ,  19:16, 31 באוקטובר 2021
אין תקציר עריכה
בשנת [[תש"ח]] שהה בפריז, משם עלה לארץ הקודש. עם עלייתו לארץ הקודש התגורר במשך מעל עשרים שנה ברמת השרון, ובהמשך עבר להתגורר ברחוב 'אמרי ברוך' ב[[בני ברק]].
 
רעייתו הייתה המייסדת של [[בית רבקה כפר חב"ד]], ואף זכתה להוראות שונות מהרבי בקשר לניהול המוסד{{הערה|ראו לדוגמא, מכתב בקשר לעבודתה באגרות קודש חלק ו', אגרת א'תרמה.}}, ולאחר שחלתה ונפלה למשכב, הוחלפה בידי מנהלת אחרת, ואף לאחר שהחלימה, לא הוחזרה לניהול המוסד.
בשנים אלו קיבלה המשפחה מידי תקופה משלוח עם מוצרי מזון מהרבנית חנה, כהוקרת תודה על העזרה שהושיטו לה ברוסיה. מצרכי מזון אלו היוו עבורם הצלה של ממש בשל תקופת הצנע ששררה אז בארץ.
היה מהמעוררים על הדפסת [[הלכות תלמוד תורה לאדמו"ר הזקן]] וזכה למכתב עידוד מהרבי על זכותו בזה{{הערה|1=[https://chabadlibrary.org/books/admur/ig/15/5639.htm אגרות קודש חלק ט"ו אגרת ה'רלט].}}.
 
רעייתו שימשה כמחנכת ב[[בית רבקה כפר חב"ד]]{{הערה|מכתב בקשר לעבודתה נדפס באגרות קודש חלק ו', אגרת א'תרמה.}}.
התכתב עם הרבי בעניני חסידות שונים וזכה שהרבי יבאר לו דברים שהתקשה בהם{{הערה|1=ראו לדוגמא: [https://col.org.il/files/uploads/original/2018/11/15420301225be9832a8315c728048.pdf אגרות קודש חלק יז אגרת ו'רכה].}}.
מסר באופן קבוע שיעורי חסידות באזור מגוריו, וזכה שהרבי אף ישגר מכתב ברכה למשתתפים בשיעור, ויעודד אותו בפעולותיו אלו.
 
בתקופת מגוריו ברמת השרון, זכה להערכה רבה ולאחר פטירתו של הרב אדלשטיין הזקן, רצו למנות אותו למלא את מקומו, אך הוא סירב, ורק הסכים לשמש כממלא מקום באופן זמני עד שבנו יסיים את [[סמיכה לרבנות|לימודי הרבנות]] שלו.
נפטר ב[[כ"ה שבט]] [[תשנ"ז]], ונטמן בבית העלמין ב[[בני ברק]].
30,191

עריכות