פתיחת התפריט הראשי

שינויים

הוסרו 467 בתים ,  16:42, 19 במאי 2021
הט"ז התכתב גם עם גדולי ישראל נוספים, ביניהם: רבי [[מרדכי יפה]] (בעל "הלבושים"), ר' נתן נטע שפירא (המגלה עמוקות), ועוד.
== גזרות ה'ת"ח ות"ט ו[[הסתלקות]]ו ==
בשנת ת"ח בעת ה'[[פרעות ת"ח בעת הגזירהות"ט|פרעות]], כיהן כאב"ד בעיר כרב העיר אליק שבליטא, כאשר הגיעו החיילים אל העיר פתאום נפל עליהם פחד וחזרו. , מיד אחר כך ברח ללובלין שם נפגש עם ר' השיל מקראקאהט"ז לעיר לובלין. לאחר פטירת ר' יוסף גץ בשנת ה'סיום הפרעות התיישב הט"ז בעיר [[לבוב]], ובשנת תי"ד מונה במקומו כאב"ד ור"מ בלבוב בה כיהן במשך 13 שנה. בשנת ה'תכ"ד שני בניו ר' מרדכי ור' שלמה נהרגו על קידוש השם בפרעות הכפריים המוסטים ועד ליום מותו לא נתן מרגוע לנפשולשמש כרב העיר במקום רבי יוסף גץ שנפטר לפני כן.
גדולי עולם התכתבו עמו, בשנת תכ"ד שני בניו ר' מרדכי יפה (בעל "הלבושים"), רור' נתן נטע שפירא (מגלה עמוקות)שלמה נהרגו על קידוש השם בפרעות הכפריים המוסתים, ר' שבתי הכהן (הש"ך) ועוד. ר' יעקב (הפני יהושע) ועד יומו האחרון לא נתן את הסכמתו על ספרו "טורי זהב" ובו הוא כותב, שהחותמים זלה"ה מחסרים למ"ד וצריכים לחתום זללה"ה – זכרונו לברכה לחיי העולם הבא. כמו כן העיד שב[[חלום]] גילו לו תירוצים ופרושים שוניםמרגוע לנפשו בעקבות זאת.
בכב[[כה'שבט]] תכ"ז השיב את נשמתו הקדושה ליוצרה ולאחר הסתלק הט"ז ונטמן בלבוב. לאחר כמאתיים שנה על פי פקודת השלטונות הוצרכו לפנות את בית הקברות וכשפתחו את קברו מצאוהו שלם.
==אצל רבותינו נשיאנו==
2,357

עריכות