פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 8 בתים ,  23:21, 5 בספטמבר 2016
מ
החלפת טקסט – "משניות " ב־"משניות "
בסעודת חג ב[[אחרון של פסח]] [[תש"ב]] אמר [[הרבי הריי"צ]] שיחה ודיבר על כך שבימים אלו (ימי [[מלחמת העולם השניה]]) סובלים הכל מ[[חבלי משיח]], ולכן צריך להצטרף לפעילות "[[מחנה ישראל]]" (ארגון שנוסד שנתיים קודם לכן ומטרתו חיזוק עניני היהדות)
בעקבות זאת הורה הרבי לפתוח מחלקה חדשה בארגון - "[[חברת [[משניות ]] בעל פה]]", שחבריה חילקו ביניהם את [[ששה סדרי משנה]] וחזרו עליהם בעל פה מידי שבוע.
כמה שבועות לאחר מכן, ב[[י"ד אייר]], יצא [[הרבי הריי"צ]] במכתב{{הערה|המכתב הודפס ב[[קובץ מכתבים]] המצורף לספר [[תהלים אוהל יוסף יצחק]]}} בו מורה על הקמת "חברת תהלים" בכל מקום בעולם, ובו הצעה כי החברה הראשית תהיה ב[[ירושלים]] ואת התהלים יאמרו על ציון [[דוד המלך]]. בסיום המכתב ציין שיש לזה הסכמה מאת הרבנים הראשיים ב[[ארץ ישראל]], הרב דושינסקי, הרב עוזיאל והרב הראשי לירושלים, הרב הרצוג. יומיים לאחר מכן, ב[[ט"ז אייר]], מסר את המכתב ל"[[מחנה ישראל]]" וביקש מהם לפרסם ולהפיץ את המכתב ככל האפשר.
מידי שנה, ביום הראשון של [[חג השבועות]] יערכו סעודת מצווה ויוסיפו באמירת תהלים. בכך גם יציינו את יום ההילולא של דוד המלך.
ביום השני של סליחות בשנת היסוד, [[תש"ב]], שלח [[הרבי]] פתק לרב אליעזרוב ש"על פי הצעת {{מונחון|כ"ק מו"ח אדמו"ר שליט"א|אדמו"ר הריי"צ}}, הנה הודענו פה אשר חברת תהלים העולמית בירושלים בליל הושענא רבה תעורר רחמים לקבל פתקאות טבין, ולמחר ביום הושענא רבה תעשה "מי שברך" בעד כל חברות תהלים שבעולם וחברים יחידים". על פי אותה בקשה יום [[הושענא רבה]] נקבע כיום תפילה לכל חברי חברות תהלים בעולם, והרבי בעצמו היה שולח שמות של אנשים כדי שחברת התהלים תתפלל עליהם. באחת השנים צירף הרבי לשמות את שם אביו [[רבי לוי יצחק שניאורסון]] שיתפללו ויאמרו [[משניות ]] לעילוי נשמתו, ושם אמו [[הרבנית חנה]] שיתפללו לרפואתה.
== הפסקת וחידוש פעילות החברה ==