פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 16 בתים ,  10:46, 17 ביוני 2016
מ
החלפת טקסט – "אדמו"ר הריי"צ " ב־"אדמו"ר הריי"צ "
==ההוצאה לאור==
בשנת [[תש"ד]] ייסד [[אדמו"ר הריי"צ]] את חברת [[ניח"ח]] "במטרה לאסוף את ניגוני חב"ד הישנים, לנקותם מהשגיאות בעזרת תלמידי התמימים הקשישים שלמדו בליובאוויטש, ולכתבם בתווי נגינה על ידי מומחה לדבר על פי ועד מבקר ולסדרם בדפוס"{{הערה|מכתב [[אדמו"ר הריי"צ ]] מתאריך [[י"א בתמוז]] [[תש"ד]], נדפס בספר הניגונים כרך א' עמוד י'.}}. כראש החברה מינה [[אדמו"ר הריי"צ ]] את הרב שמואל זלמנוב.
===הכרך הראשון===
הרב זלמנוב עמל במשך שנים לאסוף את ניגוני חב"ד הרבים מפי חסידים ובעלי מנגנים ומתוך נוסחאות שונות בירר את הנוסח המקורי והמדויק של כל ניגון, אחר כך, בעזרת מוסיקאים מומחים כתב בדיוק רב את תווי הניגונים, אז הוסיף ביאור לכל ניגון וכן פרטים על מקורו ומסורתו של הניגון. כמו כן הוסיף מבוא מיוחד ובו סקירה מקיפה על מהות הנגינה וחשיבותה בעם ישראל בכלל וחשיבות הנגינה החסידית והחב"דית בפרט, וכן ליקוט מדברי וכתבי [[אדמו"ר הריי"צ ]] על מהותם וחשיבותם של ניגוני חב"ד. וכך לאחר עמל רב במשך כחמישה שנים הוציא לאור בשנת [[תש"ט]] את הכרך הראשון של ספר הניגונים המכיל בתוכו 175 (קע"ה) ניגונים.
===הכרך השני===
כאמור, בפתח הספר מופיע מבוא מיוחד שנכתב על ידי הרב זלמנוב, בו הוא סוקר באופן מקיף את מהות הנגינה וחשיבותה בכלל ובעם ישראל בפרט, ובפרט מהות הנגינה החסידית ובתוכה המיוחדות של הנגינה החב"דית וסוגי הניגונים השונים הקיימים.
לאחר מכן ישנו ליקוט רחב היקף משיחותיו ורשימותיו של [[אדמו"ר הריי"צ ]] אודות מהות הנגינה החב"דית.
אחר כך ישנו 'מפתח הניגונים' בו מפורטים הניגונים על פי סדרם כשכל ניגון מופיע בשמו בתוספת ביאור על הניגון, ייחוסו וסדר קבלתו.
14,699

עריכות