פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 36 בתים ,  17:27, 5 במרץ 2015
מ
החלפת טקסט – "http://www.chabad.info/#!g=1" ב־"http://old2.ih.chabad.info/#!g=1"
בשנת [[תש"ס]] הורשה הרב לוין לבוא ולבדוק איזה מהספרים שייכים לאוסף. לאחר עבודה רבה של סינון והוכחת סימנים, אושר לסמן את הספרים המזוהים כשייכים לאוסף. 4354 ספרים הודבקו במדבקה "אוסף ליובאוויטש".
חסידי חב"ד פעלו דרך הסנאט האמריקאי ובתי משפט בינלאומיים, על מנת לאלץ את ממשלת רוסיה להשיב את האוסף. אחד המשפטים התנהל בבית משפט פדרלי בארצות הברית. ממשלת רוסיה סירבה לשלוח נציג למשפט, בטענה כי לבית המשפט אין סמכות לדון בעניין, והדיון נערך במעמד צד אחד{{הערה|1=[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=56456 ynet על ההתפתחות במאבק על אוסף שניאורסאהן]}}. לפני יותר משנה הורה בית המשפט הפדרלי בארצות הברית לממשלת רוסיה להעביר בתוך 30 יום את כל כרכי ספריית שניאורסון הנמצאים בספריות הציבוריות במוסקבה לידי תנועת חב"ד{{הערה|1=[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=56298 ביהמ"ש פסק: על רוסיה להחזיר את הספרים]}}. ההחלטה גרמה למתחים דיפלומטיים בין ארצות הברית ורוסיה ולהימנעותה של רוסיה מלאשר לספינה בבעלות הממשלה מלעגון בארצות הברית מחשש כי תעוקל{{הערה|1=[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=64665 'הארץ' מדווח: חב"ד גרמה למשבר בין ארה"ב ורוסיה]}}
בחודש [[תמוז]] [[תשע"ג]] החליטה ממשלת רוסיה כי היא תעביר את הספרים לידי מוזיאון היהודי במוסקווה. שלטונות רוסיה הודיעו כי הם מתכוננים להעביר את האוסף למוזיאון בשלבים, שלב ראשון 500 ספרים, עד סוף השנה הלועזית 4500 ספרים, שכבר מזוהים. ואחר כך מיון וההעברה של כל השאר.
[[קובץ:איור בית משפט ארה''ב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|איור המתאר את הדיונים בבית המשפט הפדרדלי בארצות הברית]]
נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, כינס מסיבת עיתונאים בה נכחו גם שלוחי הרבי ברוסיה כשבראשם הרב בערל לאזאר, והודיע העברת הספרים למוזיאון היהודי במוסקבה{{הערה|1=[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76488 התפתחות דרמטית: הספרים יועברו למוזיאון היהודי]{{אינפו}}‏}}.
צעדו של פוטין עורר פולמוס נרחב בין חברי המשלחת שמונו על ידי הרבי לדאוג להחזרת הספרים. חלק טענו שזהו צעד ראשון בדרך ל"דידן נצח"{{הערה|1=[http://www.col.org.il/show_news.rtx?fromAdmin=yes&artID=76299.html מכתבו של הרב בערל לאזר] באתר חב"ד און ליין.}}, וחלק טענו כי מדובר בצעד שבסך הכל נועד להוריד את הלחץ המשפטי ממשלת רוסיה{{הערה|1=[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76499 "העברת הספרים למוזיאון היהודי איננה מקובלת עלינו"]{{אינפו}}}}. למעשה, כולם מסכימים שרצונו של הרבי טרם התממש, ורק כאשר הספרים יחזרו לספריית אגו"ח יהיה זה 'דידן נצח'.
==קישורים חיצוניים==
* הרב שלום דובער לוין, '''[http://www.chabadlibrary.org/books/sifriyat_lubavitch/index.HTM ספריית ליובאוויטש]''' - סקירת תולדותיה על פי מכתבים תעודות וזכרונות, [[קה"ת]], [[תשנ"ג]]. {{PDF}}
*הרב שלום דובער לוין, '''[http://www.chabadlibrary.org/books/pdf/yoman.pdf יומן השליחות המיוחדת]''', [[תשס"ב]]. {{PDF}}
*[[אברהם רייניץ]], [http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76574 איך הספרים מרגישים?]{{אינפו}}*[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74484 כתבת מגזין ב'מעריב': המאבק על אוסף שניאורסאהן] {{אינפו}}.*[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76811 בימים ההם: פעולות רוחניות להשבת הספרים]{{תמונה}}{{אינפו}}*[[מענדי ריזל]], '''[http://wwwold2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=81273 מלחמת הספרים]''', כתבה ב'קו עיתונות דתי' על המלחמה להשיב את הספרים הנצורים במוזיאון היהודי במוסקבה לידי הספריה {{אינפו}} י' ניסן התשע"ד (10.04.2014)
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:היסטוריה חב"דית]]
[[קטגוריה:אדמו"ר הרש"ב]]