פתיחת התפריט הראשי

שינויים

בעקבות הפטירה של אדמו"ר הריי"צ בשנת [[תש"י]], היה הרב רייטשיק מבין הראשונים בקרב חסידי חב"ד, שהפציר בחתנו של הרבי, רבי [[מנחם מענדל שניאורסון]], להיות המנהיג החדש של התנועה. [[הרבי]], אשר הצעתו היתה שישלחו ללוס אנג'לס, כתב לרייטשיק כי מעמדו לא היה אמור להיות מוגבל לבית כנסת אחד, אלא "אשר את מצודתו יש למרוח על כל העיר וסביבתה."
בנוסף לעבודתו בתור ה[[שלוחי חב"ד|שליח החב"די]] בלוס אנג'לס, המשיך בנסיעותיו ברחבי ארצות הברית במשך מספר חודשים בכל שנה כדי להפיץ יהדות ולסלול את הדרך לשלוחים בעתיד למקומות מסוימים. עוד אחת מעבודותיו כשליח נסיעה של האדמו"ר מלויבאוויטש מליובאוויטש היה לאסוף כסף (המכונה: "מעמד"), אשר היו כספים אישיים עבור השימוש הפרטי של הרבי. קרנות אלה הם סכום של כסף שניתן באופן מסורתי מדי שנה על ידי חסידי חב"ד.
כשבאביב [[תשכ"ז]], הכריז הרבי על [[מבצע תפילין]], ריישטיק הפך מעורב באופן פעיל, עושה סיבובים כל יום באזור פיירפקס של לוס אנג'לס בו הוא גר, על מנת למצוא גברים יהודים שלא הניח עדיין תפילין באותו היום. הוא המשיך את הנוהג הזה עד יום מותו.
בשנת [[1990תש"ן]], הרב רייטשיק נמנה למועצת הנהלת [[מרכז לענייני חינוך]], [[מחנה ישראל]], ול[[אגודת חסידי חב"ד העולמית|אגודת חסידי חב"ד]], ארגון הגג של חסידי חב"ד ארגונים ומוסדות.
לקראת סוף חייו רייטשיק סבל ממחלה קשה, אך סירב לאפשר לה לעכב את לוח הזמנים העמוס שלו.
נפטר ב [[ח' בשבט]] [[תשנ"ח]] בהלוויותו שנערכה ב[[לוס אנג'לס]] ומשם ל[[ניו יורק]] השתתפו אלפי אנשים. בניו יורק, מסע ההלוויה עבר דרך [[מרכז חב"ד העולמי]] והמשיך אל בית הקברות מונטיפיורי שב[[קווינס]].
הוא הותיר אחריו עשרה ילדים ובני משפחותיהם, רבים מהם משתמשים למנהיגי קהילות משמשים רבנים ברחבי העולם. אשתו לאה נפטרה בתשס"ז.
== קישורים חיצוניים ==
* [http://www.chabadofla.com/media/pdf/380/NVqp3806096.pdf התכתבות בין הרב רייטשיק ואדמו"ר הריי"צ]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]] [[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]