פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 152 בתים ,  05:51, 17 באוקטובר 2011
אין תקציר עריכה
{{בעבודה}}
[[תמונה:ליפשיץ.jpg|left|thumb|250px|הרב שלום דובער ליפשיץ]]
הרב '''שלום דובער ליפשיץ''' היה רב קהילת חב"ד ב[[רמת גן]] ומייסד ויו"ר ארגון [[יד לאחים]].
==קורות חייו==
הרב שלום דובער ליפשיץ נולד בשנת ב[[תרפכ"טו בסיוון]] ב[[רוסיהתרפ"ט]] לרב בעיירה אונייטשא שבפלך קרמנצ'וג לאביו, הרב [[ישראל לייב ליפשיץ]] (שפעל אז בקרב יהודי העיירה) ולאמו זלטא מאשה, בתו של הרב נח צבי קובנר, השו"ב המקומי ומחסידי [[אדמו"ר המהר"ש]]. בילדותו עלה ב[[חודש טבת]] [[תרצ"ז]] עלתה משפחתו ל[[ארץ הקודש]] והתיישב בוהם התיישבו בעיר [[רמת גן]] ולמד בישיבות . בצעירותו למד בתלמוד תורה וישיבה 'תפארת ציון' ב[[בני ברק]], לאחר מכן עבר לישיבת [[אחי תמימים תל אביב]] שם התחנך אצל מורו ורבו, ה[[משפיע]] הרב [[חיים שאול ברוק]] ואצל הרב פוברסקי. בהמשך עבר ללאחר מספר שנים החל את לימודיו ב[[ישיבת פוניבז']] והיה לחביבו של הגאון רבי [[יוסף שלמה כהנמן]], ראש הישיבה. ב[[חודש כסלו]] [[תש"י]], בעת לימודיו בישיבת פוניבז', הגיעו לידי הרב כהנמן עדויות על מסע שמד שהתחולל בקרב ילדי העולים. הרב כהנמן נכנס לחדר האוכל של הישיבה ושאל מי מהתלמידים מתנדב לחדור למחנות העולים ולדאוג לחינוך תורני לילדיהם. התלמידים התלחששו בינם לבין עצמם כי "הליובאוויטשער יגש". ואכן הרשד"ב ליפשיץ נטל על עצמו את המשימה כשאליו מצטרפים שניים נוספים: הרב [[שלמה נח קרול]] - לימים רב המושב חמד וחתנו של הרב [[יעקב לנדא]] והרב יצחק יעקובוביץ' - לימים רבה של [[הרצליה]]. פעולה זו הייתה אבן הייסוד לארגון [[יד לאחים]] - שפעל אז בברכת [[אדמו"ר הריי"צ]]. הרשד"ב ליפשיץ הקדיש את רוב זמנו לפעילות הארגון. הוא ניהל צוות שחדר למחנות ו'חטף' משם ילדי עולים. הוא הצליח להפנות מאות ילדים לחינוך תורני. הוא נאבק מול הסוכנות היהודית והמימסד על כל ילד וילד, וזכה לתמיכת כל גדולי דורו. עם זאת, בשל העובדה שהוא היה צריך לנהל כמעט לבדו את הארגון, הצטמצמם זמן הלימוד אליו היה מורגל. בשל בעיה זו כתב רשד"בל[[בני ברקכ"ק אדמו"ר מלך המשיח]]כי עולים בדעתו ספיקות בנוגע להמשך דרכו בארגון.הרבי ענה לו:  
בשנת [[תש"י]] הקים - בברכת [[כ"ק אדמו"ר הריי"צ]] - את ארגון [[יד לאחים]].
ב[[תשכ"ה]] נשא את רעייתו, בת הרב [[נחום גולדשמיד]]; ב[[תש"ל]] מונה לרב שכונה ברמת-גן וכעבור מספר שנים מונה לרב בית הכנסת השכונתי 'ספוז'ניקוב'. ב[[תשמ"א]] מונה בהוראת [[הרבי]] לרב קהילת [[חב"ד]], כממלא מקום הרב [[גדליה אקסלרוד]], ורב בתי הכנסיות 'סוכת שלום' ו'היכל מרדכי'.
ביום [[כ"ד באלול]] [[תשע"א]], לאחר מחלה קשה, נפטר ומנוחתו כבוד ב'הר הזיתים' ב[[ירושלים]]{{הערה|1=[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=64117 הלווייתו של הרב ליפשיץ]{{תמונה}}}}.
==ארגון "יד לאחים"==
{{ערך מורחב|ערך=יד לאחים}}
 
בזמן לימודיו של הרב ליפשיץ בישיבת פונוביז', נכנס במהלך אחד משיעוריו של ראש הישיבה הרב יוסף שלמה כהנמן, מדריך ממחנה עולי תימן ב'בית ליד' וסיפר על החינוך הכפרני בו מחנכים את ילדי העולים. הרב כהנמן פנה לבחורים ושאלם מי מתנדב ללכת להציל את הילדים. הרב ליפשיץ נענע לבקשה ויחד עם עוד שני בחורים, הרב שלמה נח קרול (לימים רבה של חמד) והרב יצחק יעקובוביץ (לימים רבה הראשי של [[הרצליה]]), הסתננו למחנה 'עין שמר' והוציאו משם מספר נערים והשיבום להוריהם.
 
פעולה זו הייתה אבן היסוד לארגון "חברי פעילי המחנה התורני" שמיסד את הפעולות להצלת היהדות ובשנת [[תש"י]] תחת השם "ארגון הפעילים יד לאחים", בראשותו של הרב ליפשיץ.
 
הארגון "יד לאחרים" הינו היחיד הניצב עד היום בחזית המאבק לשמירת הגחלת בקרב העולים מארצות תימן, מרוקו, תוניס, לוב, הונגריה, גרוזיה, פולין ומדינות חבר העמים. במרוצת הזמן הוקמו מוסדות לנוער ונפתחו ארגוני-בת כגון; "ישיבות לעם" ו"חיזוק הדת" במסגרתם יצאו פעילים להפצת היהדות. כמו כן, פועל הארגון להצלת יהודים מכתות מיסיון ופדיון שבויים מטמיעה בקרב עמים זרים.
 
הארגון זוכה לתמיכת גדולי ישראל, בינהם: הגר"א דסלר, הגר"י אברמסקי, הגאון מטשעבין, הגאון מבריסק, כ"ק ה'ויואל משה' מסאטמר ועוד.
==משפחתו==
12,624

עריכות